• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

PS5 Xseries PS4 XONE PC Cyberpunk 2077 & Phantom Liberty

pa javili su da će im trebati više vremena, između ostalog i zbog sajber napada.

Da nece stici bilo je jasno momenta kad su objavili onaj patch timeline, na izlasku procena je bila da igri treba jos godinu do godinu i po razvoja do nekog normalnog stanja, a oni objavili da ce srediti vecinu problema za 3 meseca.

treba jos godinu do godinu i po razvoja do nekog normalnog stanja
za toliko vremena bi napravili bombu, a ne normalno stanje. :D

šalu na stranu, nisam stručan da procenim koliko im treba, ali bolje neka rade koliko treba, nego da opet izbacuju nešto što nije završeno.

svakako, mislim da sad ne jure nikakve anouncemente, nego se fokusiraju da izbace nextgen verziju taman za prazničnu sezonu za max profit.

verujem da će usput ispeglati i ostale verzije, nisu do sada abandonovali ni jednu svoju igru.

Ta procena je bila za to da igra bude na nivou onih gameplay trailera ako se dobro secam, koliko im treba samo za critical fixeve ne znam, mozda i mogu za par meseci da je pokrpe ali to nece biti dovoljno ako hoce da spase fransizu i reputaciju. Nije tesko videti da im je ovo prelomni moment, i ako sad ne okrenu situaciju sledeca igra ce im biti losija, losije prihvacena i manje profitabilna, i tom silaznom putanjom su gotovi posle par naslova.

i dalje pričaš o tome kao da je sama igra loša. zapravo sa basic bugfixima bi ova igra bila apsolutni goty 2020, LA GA NO.

ne znam koliko si u toku, ali od onih 2018 trailera je gomila elemenata izbačena, poput wall runninga, i na to uopšte ne treba računati.

Ne kazem ja da je igra objektivno losa vec da je percepcija vecine da je losa, sto je sad iz perspektive same kompanije mnogo bitnija stvar. Oni nemaju vise paralelnih naslova pa da neka druga igra amortizuje ovu, tako da kao sto rekoh za neku svetliju buducnost cp2077 moraju da srede. Problem je sto sad hype radi protiv njih, i cak i da izadje patched igra za next gen na tom goty nivou, ni to nije sad dovoljno da ponovo probudi interesovanje, da bi sledece holiday sezone nesto uradili sa next gen verzijom to mora da radi butter smooth, da sljasti na sve strane i da ima i nesto novog contenta ili gameplaya, mozda onaj mp sto su spominjali. E sad uzevsi u obzir u kakvom su stanju trenutno, sa ovim hackom i glasinama da je source code vec prodat, patch koji su trebali u feb da izbace ne izlazi pre aprila, oni imaju jos samo 6,7 meseci da ispeglaju sve ono sto sam naveo da ulete u taj holiday window. Ovo ne vidim da je ikako moguce pa ili ce i dalje odlagati pa kad izbace nece biti dovoljno interesovanja da ozivi igru, ili ce opet rushovati i dodatno se zaglibiti.

Nece sigurno MP ove godine, ove godine da utegnu stvari sa bugovima i izbace neki DLC za bozic to je realna situacija.

Prenosim svoje utiske, pre nego sto odu u vecna lovista
Presao sam konacno igru. Ingame sat kaze 85h sati igranja steam kaze 100h, mislim da sam bio 43 ili 44 lvl. Ostalo mi je jos da pogledam druge krajeve. Prvi kraj je naravno Panam forever
Prva stvar igra je odlicna! Mozda nije ono sto sam isprva ocekivao da ce biti, ali je svakako vrhunski upakovano iskustvo koje svako treba da iskusi.
Kao sto su Maxa i Shin vec rekli igra fantasticno uradjenu naraciju, osecas se da si tu sa likovima i da stvarno pricas sa njima. U nekim delovima su odlicno uradili interakciju gde kad pridjes liku dobijes opcije za razgovor ili on zapocne razgovor, a da ne moras da ulazis u mod za razgovor koji ti promeni kameru kako je uradjeno u mnogo igara. Ovo kad funkcionise daje bas osecaj imerzije, ali se nekad i zabaguje zestoko. Prica u igri mi je odlicna, likovi su odlicno napisani i bas te uvuku u svoj svet, stalo ti je do toga sta ce im se dogoditi. Dzoni je na momente govno na momente kul lik, ne znas da li da mu verujes ili ne i ceo odnos sa njim je vrhunski uradjen.

Druga bitna stavka mi je RPG, igra naravno nije cist RPG i to je jasno od pocetka, mislim da im je glavni uzor bio Deus Ex i to se vidi u svakom pogledu, ja bih cak rekao da je ovo Deus Ex 3 :D Iako igra ostavlja dosta prostora za role playing i dalje je prica vecinom linearna sa povremenim grananjima (slicno Deus Exu). Recimo ceo origin lika nema puno smisla ako se neces posvetiti tome da roleplay-ujes kao taj lik. Ja sam igrao corpo hackera i ceo build sam pravio oko toga, na osnovu toga sam rasporedjivao poene, birao opcije u razgovoru. Te jedinstvene opcije su tu vise da izgrade atmosferu nego sto nude nacin da resis neki quest sto je meni dosta razocaravajuce. Sami questovi su odlicno napisani i zanimljivi, medjutim mislim da je problem sto je mapa uzasno uradjena i sto je previse lako propustiti odlican content jer nisu ni na koji nacin odvojili bitnije i unique questove od generickih, ovo verujem da ce srediti.

Borbe su mi bile ok i izazovne u prvoj polovini igre, ali nakon nekog vremena hacking postane previse OP, na samom kraju su me vec smorile borbe i poceo sam da ulecem u grupe protivnika da ih hakujem i raznosim mi glave comrades hammerom, zadnja boss borba mi je bila presmesna, jer sam bio toliko OP da nije stigao da mi pridje. U drugom prelazu cu definitivno probati drugaciji pristup, kontam neki melee build. Samo napucavanje mi je bilo ok uradjeno, cak bolje nego sto sam mislio da ce uspeti da naprave. U svakom slucaju super je sto ima vise opcija. Izbor oruzja je dovoljno raznovrstan.

Izbor odece, sa druge strane, mi je prilicno los i pola igre sam izgledao kao neki klovn. Jeste da ne vidis svog lika, ali opet mi je bilo gadno da ga gledam kad otvorim inventar. Nije mi jasno zasto odeca koju NPC-evi nose nije bila dostupna igracu.

Crafting mi je ok, ali je jako lose objasnjen i otezava ga los UI. Kasnije mozes da craftujes prilicno OP stvari kako pomenuti comrades hammer i purple armadilo.

Body mod je ok uradjen, ali bi rekao da je 70% zavrsen, na nekim slotovima nikad nisam video bolje opcije od plavog itema, kao recimo sake, bukvalno imas 2 item koji ti daju smart weapons i jedan koji dobije na pocetku, ono cemu onda ceo taj slot, isto tako za kozu i jos par drugih. Na ovome su morali mnogo vise poraditi da bi imalo smisla, a jos sam citao da su ljudi nailazili na dosta problema sa upotrebom nekih modova.

Voznja je ok, nisam ocekivao nista spektakularno, i to sam i dobio, tu je da te odveze od tacke a do tacke b i nisam preterano uzivao u njoj, fizika je na momente wtf, a nekim kolima jako tesko upravljati na tastaturi (a i ja nisam bas neki vozac generalno). Sami auti su jako lepo odradjeni i spolja i unutra i bilo mi je kul da ih razgledam.

Bugovi i generalna nedovrsenost igre - po meni ova igra je trebala jos minimum godinu dana da bude u razvoju. Prvo sam mislio da mogu da pokrpe to za 6 meseci, ali ovako na kraju bih rekao da je godinu dana minimum. Nije tu u pitanju samo AI pandura i vozila, to je realno najnebitniji deo igre, po meni fale bitni delovi price, ne toliko main story-ija koji je doduse mogao biti bar par misija duzi i imati jos par nacina da se resi, nego fali tona side contenta, frakcije su neiskoriscene npr uvedu voodoo boyse i pacificu i onda tamo imas samo 2 misije i oni ni na koji nacin ne mogu da uticu na pricu, neke delove grada manje vise ni ne vidis kako treba cak ni posle 85h. Act I je "prekratak" i pocinje montazom koju nisam zeleo da gledam nego da igram, ovo mi je jedna od vecih mana igre, zbog toga nisam osetio poveznost sa likovima sa pocetka igre i nisam bio siguran ko mi je prijatelj ko hoce da me zajebe, sto ne bi trebalo da je slucaj i nije ono na sta su gadjali. Dosta stvari koje fale u igri su vrlo ocito nastali zbog zaokreta koji je napravljen u trenutnku kada je Kijanu pristao da bude deo igre, jer njegov lik nije bio planiran da bude centralni deo price, ako su vec to uradili trebali su onda dati sebi vremena da zavrse igru. Ovako na kraju bi se slozio sa onim naslovom iz SK, nebruseni dijamant, u ovoj igri ima toliko dobrih stvari da je stvarno steta sto joj nije dato vise vremena da se zavrsi, a sada mi se cini da neke stvari nikad nece ni biti zavrsene cak ni posle 100 patcheva, jer ne vidim kako bi mogli da ih uglave naknadno u igru.

Muzika odlicna

Vise ne znam ni sta sam napisao, sta nisam, al nemam vise mentalne energije...
Krajnja ocena 8.5 (kad se patchuje moze na 9, ako preko DLCova popune rupe u prici mozda i 9.5, ali 10 ne verujem da ce ikad biti)

Za multiplayer je odavno receno da ce izaci par godina nakon izlaska igre.

И због овог glitchfest-а сте се на старом форуму испосвађали на крв и нож? Аууу. :) Шалу на страну, али стварно оваква количина багова и то у PC верзији (конзолне треба заборавити да постоје, а изгледа да су их и девелопери заборавили и одрекли их се) је недопустива. И на страну што багови можда и могу да се закрпе временом. Али избачени и изостављени садржај, гејмплеј механике које су боље урађене у играма старим 15 година, монотони и врло ограничени open world и интеракција са њим тешко да могу и заслужују само дебели презир и критику с обзиром на оно шта је обећавано. Као да људи изгледа ништа нису научили после фијаска са No man's sky.

Нисам одиграо игру и све ово говорим са резервом, али гледајући неколико ривјуа, читајући утиске, коментаре, гледајући плејтруове, ово је по ономе што сам видео тежак просек од игре, ни близу икаквом некст гену, игри генерације и томе слично. Наравно то је само мој утисак и моје мишљење, али видим да и многи који су игру завршили мисле то, чак и још горе. Дебело су CDPR засрали са овом игром, и после такорећи свеопштих хвалоспева са трећим делом Вичера, мораће озбиљно да се замисле, или да ово поправе колико се може (али као што рекох, нису проблем само багови већ цела гејмплеј концепција) или да мање хајпују и спусте се на Земљу са следећом игром, иначе ће брзо да ударе катанац на фирму.

Шалу на страну, али стварно оваква количина багова и то у PC верзији (конзолне треба заборавити да постоје, а изгледа да су их и девелопери заборавили и одрекли их се) је недопустива.
Niko od nas nije imao slicne bagove, a dosta ljudi je igralo pc verziju.
Ti kao da nisi svestan kako internet danas funkcionise. Bilo je reddit usera koji su igru igrali sa drajverima starim nekoliko godina, jer je samo tako bilo moguce reprodukovati neke bagove. Ukucaj tlou2 glitches i videces gomilu problema, ali to je compilation video, nije realno stanje stvari.
O konzolnim verzijama ne mogu da pricam, buduci da ih nisam igrao. Lako je moguce da su bas krs.

Нисам одиграо игру и све ово говорим са резервом, али гледајући неколико ривјуа, читајући утиске, коментаре, гледајући плејтруове, ово је по ономе што сам видео тежак просек од игре, ни близу икаквом некст гену, игри генерације и томе слично. Наравно то је само мој утисак и моје мишљење, али видим да и многи који су игру завршили мисле то, чак и још горе. Дебело су CDPR засрали са овом игром, и после такорећи свеопштих хвалоспева са тречим делом Вичера, мораће озбиљно да се замисле, или да ово поправе колико се може (али као што рекох, нису проблем само багови већ цела гејмплеј концепција) или да мање хајпују и спусте се на Земљу са следећом игром, иначе ће брзо да ударе катанац на фирму.
Pa sta da ti kazem, pogresne recenzije si citao :). Na ovom forumu je misljenje o igri (uglavnom) pozitivno.
U GAF glasanju je igra zauzela trece mesto...tako da postoje ljudi kojima se igra svidela.
Problem je sto je ova druga masa mnogo bucnija. Sto mi je skroz ok, ako si igrao igru i nije ti se svidela.

Last edited:
Ti ocigledno nisi svestan kako internet danas funkcionise. Bilo je reddit usera koji su igru igrali sa drajverima starim nekoliko godina, jer je samo tako bilo moguce reprodukovati neke bagove.
O konzolnim verzijama ne mogu da pricam, buduci da ih nisam igrao. Lako je moguce da su bas krs.

Pa sta da ti kazem, pogresne recenzije si citao :).
Na ovom forumu je misljenje o igri (uglavnom) pozitivno.
Свестан сам ја да неко намерно узме па сабере све могуће багове у једном видеу, иако су се неки од њих десили типа једном лику само. Мада многи су се и понављали и учестали су, и на њих се доста људи жалило. Али као што рекох, нису багови највећи проблем, али свакако су далеко од допустивог и занемарљивог. Мени лично је проблем у ономе што видех сама гејмплеј механика и толико обећавана имерзија са тим светом, а која је као што видимо у неким елементима испод онога што су одавно нудили GTA San Andreas или Saints Row.

Знам да је овде мишљење махом позитивно, и то је сасвим океј. Нисам игру одиграо и не могу давати коначну оцену. Али на основу онога што видех и прочитах са разних страна (и позитивних и негативних), заиста ми не оставља неки одушевљавајући утисак, нити изазива неку посебну жељу да је одиграм. Можда игра једноставно и није моја шољица чаја. Али чињеница је да су дебело забрљали и подбацили у односу на оно што су најављивали и обећавали, и да то не може ничим да се оправда, и да је део гнева који сада постоји према CDPR-у сасвим оправдан и утемељен. Шта ће они даље предузети по том питању остаје да се види.

Мени лично је проблем у ономе што видех сама гејмплеј механика и толико обећавана имерзија са тим светом, а која је као што видимо у неким елементима испод онога што су одавно нудили GTA San Andreas или Saints Row.
Ok, tvoje misljenje.
Meni su za imerziju potrebne druge stvari, a ne jurnjava sa murijom i pravljenje haosa na ulicama.
Ti na svaku igru mozes da gledas iz dva ugla - da procenis sta igra jeste i da je na osnovu toga ocenis ili da zameras zbog onoga sto nije. Dosta ljudi je izabralo drugi ugao.

и да је део гнева који сада постоји према CDPR-у сасвим оправдан и утемељен. Шта ће они даље предузети по том питању остаје да се види.
Deo gneva jeste, oko toga se svi slazemo.

Imao sam MORE bagova, neke sam i kachio na diskord. Da ne ponavljam svoje mishljenje jer se zna, ali 5/10 igra. >:3
Ok, onda je rec "niko" prejaka.
Jedva cekam novu Bethesda igru. Njihove igre su i ranije bile jako bagovite, a jos uz neizbezan hejt Sony ekipe...bice zanimljivo :).

Last edited:
Imao sam MORE bagova, neke sam i kachio na diskord. Da ne ponavljam svoje mishljenje jer se zna, ali 5/10 igra. >:3

Ovo je poprilicno random bilo svima, ja sam za 60 sati imao jednu t pozu i jednom propao kroz grad u nistavilo :D to je sve sto sam imao od bugova, a igrao sam day 1.

Igra mi je prelepa, jos uvek nisam zavrsio, sad sam pauzirao neko vreme, treba joj se vratiti, ali nisam ni imao neka velika ocekivanja od starta.
Krivo mi je sto nisu uzeli jos vise vremena da to bude stvarno bogatije na svim poljima, jer je moglo, ali me je zabavila koliko sam i ocekivao, mozda i vise cak.

Ja sam imao dosta bugova, al nista sto nisam do sad vidjao u drugim open world RPG-ovima. Ne igrati ovo zbog bugova mi je ekvivalentno ne igrati New Vegas zbog bugova. Naravno tebi se nisu svidele druge stvari i to je ok, ne moramo svi da volimo isto niti trazimo isto od igre.

Dobar je ova igra primer za pitanje gde je objektivno linija kad igra postaje losa ako je tehnicki lose uradjenja, nezavrsena, itd. Da li se uopste moze odrediti neka realna granica, kad ima ljudi koje sitniji glitchevi zuljaju a i takodje kojima ne smeta skoro nista sto nije game breaking sve dok je sadrzaj zabavan. Slicno je pitanje da li vredi jednako preporuciti igru ako kosta 15$ ili 60$, ali u ovom slucaju se ne moze to tako lako ignorisati kao cena kod gaming recenzija jer cena ne utice na kvalitet.

Dobar je ova igra primer za pitanje gde je objektivno linija kad igra postaje losa ako je tehnicki lose uradjenja, nezavrsena, itd. Da li se uopste moze odrediti neka realna granica, kad ima ljudi koje sitniji glitchevi zuljaju a i takodje kojima ne smeta skoro nista sto nije game breaking sve dok je sadrzaj zabavan. Slicno je pitanje da li vredi jednako preporuciti igru ako kosta 15$ ili 60$, ali u ovom slucaju se ne moze to tako lako ignorisati kao cena kod gaming recenzija jer cena ne utice na kvalitet.
To moze biti samo subjektivno, objektivno se mozda mogu sagledati neki aspekti tehnicke implementacije, opsti utisak je iskljucivo subjektivan. Problem je sto se subjektivni osecaj ne gradi u vakumu. Ako ides na reddit i svaki dan gledas kompilacije bugova, ti ces i sam poceti da primecujes to u samoj igri i pocece da ti smeta. Onda odes na reddit pa citas sta sve u igri "fali", sta su "slagali"... tesko je ostati "objektivan" u takvoj atmosferi. A sa druge strane i sama prica je izrazito subjektivna stvar, meni je to recimo jedna od jacih strana igre, dok se nyarli ne svidja i dijalozi su mu sranje (ako se dobro secam njegovih utisaka).

Back
Top Bottom