Ne moraš da zamišljaš. Smo gledaj druge proizvođače. To je, nažalost, sve više, svakodnevnica a sudeći prema vestima Tesla je zvezda tog teatra. Nadam se da će industrija da se vrate staroj logici da svaki sistem treba da bude nezavistan sa razmenom podataka tako da kada jedan sistem zakaže obeležiš ga, pokreneš bekap sa sigurnosnim podešavanjima i nastaviš a ne kao danas i "nekim" automobilima gde ti se pokvari "hard" na tabletu i ceo auto stane.Auto sa xiaomi softverom, koji verovatno ne funkcioniše kad softver zabaguje. Veći horor ne mogu da zamislim
Mislim da je realnije da ce da preuzmu Apple model, gde ces svaki zamenski deo morati da "verifikujes" sa ostatkom sistema, bez obzira sto sve radi.Nadam se da će industrija da se vrate staroj logici da svaki sistem treba da bude nezavistan sa razmenom podataka tako da kada jedan sistem zakaže obeležiš ga, pokreneš bekap sa sigurnosnim podešavanjima i nastaviš a ne kao danas i "nekim" automobilima gde ti se pokvari "hard" na tabletu i ceo auto stane.
Očekivati da kupci izguraju neki counter push je potpuno nerealno, pa eto ti primer Tesle koja je bila meme po kvalitetu proizvodnje i količini kvarova sve do par godina, sad jeste ok auto ali taj kineski nivo izrade ranije nije uopšte smetao ljudima. Oni su kupovali testu na hajp, zanimljive gadgete, da odskače u društvu i slične kliničke ideje, tako da nema tu samosvesti nimalo, čim im možeš nesto toliko veliko kao auto prodati na marketing.Samo pogledajte kako funkcionise kocioni sistem elektricnih auta, kompletan sistem ukljucujici osvjetljenje. Dakle, kocioni sistem, najbitniji dio automobila su uspjeli sjebati.
Ovo za djelovim zakljucanim za broj sasije je tacno, pricao je i Louis Rossmann o tome. Zamislite distributivnu nocnu moru u kojoj morate mjesecima cekati najobicniji dio da vam stigne jer isti mora biti security-stamped od strane proizvodjaca.
Cherry on the top je da VAG odgadja nove model automobila zbog sve tezeg i bagovitijeg razvoja softvera (koje vecina ljudi ne zeli). Idiokratija totalna.
Da sjedam u kinesku bagovitu olupinu od 2 tone mi ne pada na pamet ali se ne zanosim idejom da je EU/USA mnogo bolja po tom pitanju. Automobilska industrija treba ozbiljan reset.
Ovo za klimu je tacno ali ja licno preferiram kontrole na dugme u vecini situacija. Ok, display za neke stvari pod uslovom da nije more submenija. Ono sto se koristi cesto i sto je safety hazard molim te ne prebacuj na touch.Moj auto ima fazon 4 dugmeta unutra, sad kad vidim neki sa 50 najezim se. Ali onaj ko je prebacio klimu na racskrin, zasluzuje bolnu i sporu smrt.
Sent from my Galaxy Z Flip 5 using Tapatalk
Ne ocekujem da kupci bilo sta zele da mjenjaju osim da svjetli izuzeci razmisle glavama. Vise sam u fazonu da ce neki veliki proizvodjaci da kolabiraju vrlo brzo pod svojim sopstvenim teretom, nije da se nije desilo u proslosti vec. Reset jeste potreban ali naravno da se nece desiti.Očekivati da kupci izguraju neki counter push je potpuno nerealno, pa eto ti primer Tesle koja je bila meme po kvalitetu proizvodnje i količini kvarova sve do par godina, sad jeste ok auto ali taj kineski nivo izrade ranije nije uopšte smetao ljudima. Oni su kupovali testu na hajp, zanimljive gadgete, da odskače u društvu i slične kliničke ideje, tako da nema tu samosvesti nimalo, čim im možeš nesto toliko veliko kao auto prodati na marketing.