The Legend of Zelda: Link's Awakening - ocistio sam skoro polovinu mape, sto znaci da sam presao skoro pola igre, ali to je to, odustajem... igra me od pocetka gusi sa zagonetkama i nadao sam se da ce to vremenom opasti, jer je to stvar koja mi je najvise smetala, ali desilo se suprotno, pocela je jos vise da me zapljuskuje zagonetkama, svaki korak koji napravim bude neka zagonetka, pomislih sta je ovo, jel avanturu igram... doduse ovo jeste akciona avantura, ali ko da je ona tipicna avantura samo sa zagonetkama...
O zastarelom gameplay-u da i ne pricam, ipak je ovo remake prastare igre, znaci backtracking nikad gori, po 100x se vracas na istu lokaciju, sve to ne bi li nekako vestacki produzili igru, inace bi bila prekratka... pa za svaku sitnicu koju oces da uradis u igri, recimo skok ili da podignes vazu, ti pre toga mora da igras satima i satima ne bi li otkljucao mogucnost za tako nesto...
Sto se tice zagonetki, aj da su lake i logicne, pa i da oprostim, ali ono je uzas... bas me je ugusila igra, nikad vise nisam osetio da me igra pravi majmunom...
i to je generalno problem sa Zelda igrama, uvek imaju te neke debilne zagonetke sa minimumom objasnjenja i tu me uvek izgube.
Od pozitivnih stvari mogu jedino da izdvojim simpaticnu grafiku i zvuk i dizajn sveta.
Sad sam je obrisao i osecam veliko olaksanje i srecu, sto sad mogu zapravo da igram nesto sto valja.
Preporuka da je zaobidjete u sirokom krugu 6/10