• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Šta igrate trenutno?

Privodim kraju COD Vanguard kampanju na VETERAN tezini. Bicu subjektivan jer sam veliki fan WW2 ali atmosfera u igri kida! Druga polovina igre na borilistima u Japanu, Stallingradu i Egiptu je potpuna ludnica. Stvarno Actvision drzi fransizu na visokoj lestvici jer ovaj nivo kvaliteta nema apsolutno nijedna fps igra. Gluma i facijalna animacija na nivou PS first party igara a i prica mi je jako dobra. Ginem kao na traci ali hteo sam da bude brutalno tesko jer je save uvek tu. I sada ono vezano za tehnicke karakteristike, Igra izgleda fenomenalno na XSS. Kao da je u pitanju ps5 igra. Jos jedan dokaz da je sve u devovima i njihovoj volji/sposobnosti da optimizuju. Efekti, ekspolozije, blato i ostali okolish je nesto sto do sada nisam vidjao na XSS konzoli. Mogu misliti kakav je tek ovaj poslednji COD kojeg cu naredno igrati. A sada da oslobodim Berlin!

Kacio sam na Rescent Get, a ima i ispod mog avatara gde nam pise konfa :)
Danas ni ti ni Voivod ne zhelite da me drzhite za ruku i pokazujete ochigledno.
Bacih pogled, pa da, fino, sada ne morash ni da pratish temperaturu procesora. Jedina zamerka je shto ne vidim nikakvo shareno osvetljenje na ventilatoru...

bilo bi strava kada bi se narod koji proba RDR1 u emulatorima pokrenuo dalje od prvog grada, recimo new mexico 😄
Sto pada perf? meni u Xenia radi bez problema u 60fps-a, doduse fullhd i kolko vidim po klipovima na yt radi u 60fps i u najzahtevnijim scenama...
Jedina zamerka je shto ne vidim nikakvo shareno osvetljenje na ventilatoru...
Pa da, slazem se, ali jbg, nadoknadicu to tako sto cu svih ovih 5 ventilatora na kucistu, prebaciti na RGB verzije :D

bilo bi strava kada bi se narod koji proba RDR1 u emulatorima pokrenuo dalje od prvog grada, recimo new mexico 😄

ja bogami par puta sam samo do farme stigao i prvih par misija, dok nije iskočila canary verzija xenie, posle nisam mogao da stanem. 60 fps tokom cele igre u 1440p. šteta što fh 1 i 2 puca posle par min.

Nemamo temu za Ghostwire: Tokyo, tako da cu utiske napisati ovde.
Igru sam kupio i odigrao kada je izasla, a posto se skoro pojavila doradjena verzija i posto sam nabavio jacu graficku, resio sam da odigram dodatni sadrzaj.
Prvo me je iznenadilo sto je i pored visoke rezolucije igra prilicno muljava. Probao sam savete sa neta i posle editovanja ini fajla kvalitet je bio dosta bolji.
Gameplay izmene su dobre - perfect parry i dodge cine borbe zanimljivijim, a novi protivnici su solidni.
Ubacena je jedna nova lokacija koja sadrzi dve nove misije koje malo vise vuku na horor od base igre (ubacena je i opcija kojom se scary sadrzaji menjaju stickerima). Probao sam i Spider's Thread mod i posle par pogibija sam odustao, jer mi i uz nove izmene gameplay nije dovoljno zanimljiv da bih igrao roguelite verziju igre.

Posto odavno nisam pisao u temi, nabrojacu neke igre koje sam skoro odigrao:
Vader Immortal sam uzeo na nekoj akciji i odigrao sa uzivanjem. Igra je prilicno ogranicena, ali nudi sasvim dovoljno Star Wars sadrzaja tokom 2.5 sata koliko traje. Zanimljivo je u VR odbijati lasere i bacati protivnike. Prica je blagi crap i deluje kao da ju je pisao SW fan sa reddita.
Immortality je interaktivni film koji je prosle godine osvojio nekoliko goty nagrada i od Edge-a dobio 10/10. Igra je na gamepassu, a moze da se igra i na Netflixu na iOS uredjajima. Igra je zanimljiv eksperiment, ali ne mogu da kazem da me je odusevila kao sto sam ocekivao da hoce. Sama radnja nije losa, gluma je solidna, a i iako gameplaya skoro ni nema, uspeli su da ubace jednu dobru mehaniku koja me je iznenadila. U igri ima i dosta golotinje, sto ce nekima biti plus.
Pre jedno 2 godine sam krenuo ponovo da prelazim citav NFS serijal i na red je stigao Need for Speed The Run. Ovu igru nisam ranije igrao i iako sam ocekivao teski krs, ipak me je zabavila. Jako je smesno u 2023. igrati voznju u kojoj postoje QTE. Lokacije su mi bile jako zanimljive, steta je samo sto nije moguce igrati citav run odjednom, bez ucitavanja.

Sto pada perf? meni u Xenia radi bez problema u 60fps-a, doduse fullhd i kolko vidim po klipovima na yt radi u 60fps i u najzahtevnijim scenama...

ja bogami par puta sam samo do farme stigao i prvih par misija, dok nije iskočila canary verzija xenie, posle nisam mogao da stanem. 60 fps tokom cele igre u 1440p. šteta što fh 1 i 2 puca posle par min.

vise sam mislio u smislu da kad god se neko dovati rdr emulacije, opali par sshotova u prvom gradu i posle ne pise dalje utiske, kako igra odmice

Meni se bogme igra sve vise svidja, spor je pocetak, ali kako vreme odmice, sve mi vise lezi, tako da verujem da cu je preci...

Zna li neko dal RDR 1 podrzava Gyro, dal se moze podesiti da se nisani preko njega?

Pre para dana je izasao Steam demo Layers of Fear, pa sam resio da bacim pogled.
Prve dve igre nisam igrao, ali sam igrao The Medium (prosecna igra sa losom pricom) i Observer (ovo mi se bas svidelo), a i zanimalo me je da li bi i dalje trebalo da brinem sto ovi ljudi rade SH2 rimejk. Nova igra ce sadrzati do sada (obe igre i dlcove), uz novi dlc i potpuno novu pricu.

Posle 10 minuta sam se zaglavio. Vrteo se u krug, probao svaka vrata nekoliko puta i na kraju resio da pogledam na yt sta bi trebalo raditi.
Problem je sto nisam mogao da odradim odredjenu akciju...prompt se jednostavno nije pojavljivao.
Izasao u meni, pokrenuo igru opet, odigrao sve ponovo (jer snimanja nema, a samo pocetni cutscene moze da se prekine) i opet imao isti problem.
Onda sam smanjio fps sa 120, na 30 i opet se desilo isto. Onda sam smanjio rezoluciju na 1080p - isto.
Na kraju sam izasao iz igre, startovao je opet, ovog puta igrao na m+k i problem je konacno bio resen (ali igra nije prepoznavala joypad, tako da sam morao da odigram do kraja na m+). Iz znatizelje sam probao da igram i na joypadu i ovog puta je sve radilo normalno.

Bagovi u igrama mi obicno ne smetaju, ali u ovoj igri nista ni ne radis, osim sto jako sporo setas i resavas zagonetke. Ako postoje bagovi i ako nikada nisam siguran da li je igra zakucala ili ne umem da resim zagonetku, to je bas velik problem.
Sama igra fino izgleda, lepo radi, a i deluje mi da bih ovo odigrao do kraja jer volim igre na slican fazon (iako mi Observer i dalje deluje kao bolja igra).

Krećem i ja danas boga mi, to i Miasma Chronicles

Zavrsih Red Dead Redemption 1 preko Xenia emulatora, lepo radilo, stabilnih 60 fps-a, ali samo u 1080p, i u vecim gradovima je umeo da padne fps, ali nije smetalo, tim pre sto se ne ostaje u gradu dugo.

Zato sto je 1080p, nije mi bila bas ostra, bila je malo mutnjikava, ne u smislu da je mutna kao PS verzija, nije, vec u smislu kolko je to manje ostro od 4K... moze da se ukljuci FSR1 da pomogne, ali posto je proizvodio tearing, nisam ga koristio... bilo je i dosta rapavih ivica, ali navikne se covek posle nekog vremena... ali generalno grafika je mnogo bolja nego sto sam ocekivao, bude dosta vau momenata...

Odlicna igra nema sta, jeste da je Grand Theft Auto, samo sa konjima, ali nije mi smetalo, ima neki svoj smek i indetitet...

Igrao sam na normal, jer nisam navikao da ciljam preko dzojpeda, a nema podrske za gyro, uglavnom bilo je lagano, mogao sam i nivo vise, ali nije smetalo.

Sto se tice udobnosti, svidja mi se sto ima neka vrsta fast travela, ne svidja mi se sto nema pass time opcija, vec moras da save-ujes igru ili napravis camp, kao i to sto nigde ne pise koje je vreme u igri, vec sam morao po polozaju sunca da procenjujem, sto jeste zanimljivo iskustvo, ali bilo je zbog toga dosta i time waste-a dok cekam da mi se neke misije otvore, no ok...

Igrao sam uglavom samo main questove, probao sam par sekudarnih questova, kao i aktivnosti, ali nisu me zadrzale...

Kontrole sta znam, naviknes se i nije da su mi nesto posebno smetale, ali da su malo zakomplikovane i da je moglo bolje, to svakako... mislim pre svega dok kad jases konja moras da stiskas A i dok trcis, to mi je previse, ali naviknes se vremenom...

Igra je surova, ali ima logike, divilji zapad, a i to je Rockstar...

Igra podseca na Mafiju po nekim stvarima...

Cover sistem napucavanja mi se svidja, kao i Dead Eye opcija, koja je pomogla kod gustih situacija, ali generalno sam je izbegavao.

Igra generalno jeste malo i oseca se zastarelo, ali obzirom da ima 13 godina, dobro se drzi...

End game je zanimljiv, daju ti malo vremena da uzivas u end game-u i kad se sve zavrsi kad je mir, puste te malo da uzivas na farmi sa porodicom i tu me podsetila na Mafiju, koja je imala slican kraj, samo mnogo kraci...
Nisam ljubitelj bad endinga, kad igra ima tuzan kraj, tu me bas utuce, vezes se za lika i oni ga na kraju ubiju, bez da mozes da uradis bilo sta povodom toga, to nikad ne volim...
a i nema mi puno logike, koji moj su ga pustili da zivi par nedelja sa porodicom, ako su svakako planirali da ga ubiju, mogli su odmah, ovako mi je bas bezveze...covek se ponada sve ok, kad ono na kraju trt...

Radujem se dvojci...

8.5/10

Last edited:
Info koji mi je trebao, brzo ce igra doci na red,

Nisam kopao pa nisam ni procitao negde da je neko presao igru na Xenii.

Back
Top Bottom