• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Šta igrate trenutno?

The Legend of Zelda: Link's Awakening - ocistio sam skoro polovinu mape, sto znaci da sam presao skoro pola igre, ali to je to, odustajem... igra me od pocetka gusi sa zagonetkama i nadao sam se da ce to vremenom opasti, jer je to stvar koja mi je najvise smetala, ali desilo se suprotno, pocela je jos vise da me zapljuskuje zagonetkama, svaki korak koji napravim bude neka zagonetka, pomislih sta je ovo, jel avanturu igram... doduse ovo jeste akciona avantura, ali ko da je ona tipicna avantura samo sa zagonetkama...
O zastarelom gameplay-u da i ne pricam, ipak je ovo remake prastare igre, znaci backtracking nikad gori, po 100x se vracas na istu lokaciju, sve to ne bi li nekako vestacki produzili igru, inace bi bila prekratka... pa za svaku sitnicu koju oces da uradis u igri, recimo skok ili da podignes vazu, ti pre toga mora da igras satima i satima ne bi li otkljucao mogucnost za tako nesto...
Sto se tice zagonetki, aj da su lake i logicne, pa i da oprostim, ali ono je uzas... bas me je ugusila igra, nikad vise nisam osetio da me igra pravi majmunom...
i to je generalno problem sa Zelda igrama, uvek imaju te neke debilne zagonetke sa minimumom objasnjenja i tu me uvek izgube.

Od pozitivnih stvari mogu jedino da izdvojim simpaticnu grafiku i zvuk i dizajn sveta.

Sad sam je obrisao i osecam veliko olaksanje i srecu, sto sad mogu zapravo da igram nesto sto valja.
Preporuka da je zaobidjete u sirokom krugu 6/10

Last edited:
The Legend of Zelda: Link's Awakening - ocistio sam skoro polovinu mape, sto znaci da sam presao skoro pola igre, ali to je to, odustajem... igra me od pocetka gusi sa zagonetkama i nadao sam se da ce to vremenom opasti, jer je to stvar koja mi je najvise smetala, ali desilo se suprotno, pocela je jos vise da me zapljuskuje zagonetkama, svaki korak koji napravim bude neka zagonetka, pomislih sta je ovo, jel avanturu igram... doduse ovo jeste akciona avantura, ali ko da je ona tipicna avantura samo sa zagonetkama...
O zastarelom gameplay-u da i ne pricam, ipak je ovo remake prastare igre, znaci backtracking nikad gori, po 100x se vracas na istu lokaciju, sve to ne bi li nekako vestacki produzili igru, inace bi bila prekratka... pa za svaku sitnicu koju oces da uradis u igri, recimo skok ili da podignes vazu, ti pre toga mora da igras satima i satima ne bi li otkljucao mogucnost za tako nesto...
Sto se tice zagonetki, aj da su lake i logicne, pa i da oprostim, ali ono je uzas... bas me je ugusila igra, nikad vise nisam osetio da me igra pravi majmunom...
i to je generalno problem sa Zelda igrama, uvek imaju te neke debilne zagonetke sa minimumom objasnjenja i tu me uvek izgube.

Od pozitivnih stvari mogu jedino da izdvojim simpaticnu grafiku i zvuk i dizajn sveta.

Sad sam je obrisao i osecam veliko olaksanje i srecu, sto sad mogu zapravo da igram nesto sto valja.
Preporuka da je zaobidjete u sirokom krugu 6/10

Igra ove godine puni 30 godina,radjen je remaster osim online dela koji je nepotreban igra je 1/1 kao i Gameboy original.
Jebiga nema tezina da se bira,ja sam je presao do sada brat bratu 5-6 puta i zagonetke nisu teske ako igras Zelde.
Navikli ste se vi previse na hint-ove i da vam developeri titraju jajca lakoćom.
Zamisli imas logicku zagonetku i daju ti objašnjenje,bez majke

Samo cu ovo da ti ostavim

Attachments

• IMG_20230405_203410.jpg
    IMG_20230405_203410.jpg
    98.1 KB · Views: 18
Ma video sam score, svakako ne volim zagonetke u igrama uopste, pogotovo ne ovakve, ima avantura u cijim zagonetkama uzivam, ova to svakako nije.

Setnja, borbe, platformski elementi, prica, mini igre, sve ostalo...

Recimo pecanje mi se bas svidelo.

Igram CoD MW2 MP ovih dana, da pokušam da zgradim CP poene za Battle Pass jer ga već imam. Jedan od Call of Duty naslova u kojem sam poprilično dobar što se tiče Multiplayera mada Warzone ne igram.

Do sada nikada nisam imao problema sa ljudima, okej prozivke i sve, ali pre neki dan je dostiglo vrhunac :D . Zaređao sam nekoliko dobrih partija sa 2-3 kd ratio , bez snajpera, samo smg i shotty, najveća fora je što menjam oružja da bi otključao mastery na svakih par partija kada kompletiram challenge.

I likovi počeli da me prijavljuju da cheatujem :D a pošto je to malo teško za dokazati i naravno, totalna glupost jer sam na Xboxu, druga stvar kako mogu da abuseuju reporting system je da ti prijave Activision ID kao Offensive. Tako da je trenutno Wahadinho nickname offensive i protiv ToC-a Call of Duty-a :D. Inače proverio na netu svuda i dešava se ljudima koji su dobri u igri, jer jbg salty loosers. Na Redditu je to fazon vrsta komplimenta kada te neko reportuje tako xD

Prosto nisam mogao da verujem, kao prvi strike zbog Nicknamea, 3 strikea i ide Ban ahaahha.

Kakav komjuniti jebote.

Igram CoD MW2 MP ovih dana, da pokušam da zgradim CP poene za Battle Pass jer ga već imam. Jedan od Call of Duty naslova u kojem sam poprilično dobar što se tiče Multiplayera mada Warzone ne igram.

Do sada nikada nisam imao problema sa ljudima, okej prozivke i sve, ali pre neki dan je dostiglo vrhunac :D . Zaređao sam nekoliko dobrih partija sa 2-3 kd ratio , bez snajpera, samo smg i shotty, najveća fora je što menjam oružja da bi otključao mastery na svakih par partija kada kompletiram challenge.

I likovi počeli da me prijavljuju da cheatujem :D a pošto je to malo teško za dokazati i naravno, totalna glupost jer sam na Xboxu, druga stvar kako mogu da abuseuju reporting system je da ti prijave Activision ID kao Offensive. Tako da je trenutno Wahadinho nickname offensive i protiv ToC-a Call of Duty-a :D. Inače proverio na netu svuda i dešava se ljudima koji su dobri u igri, jer jbg salty loosers. Na Redditu je to fazon vrsta komplimenta kada te neko reportuje tako xD

Prosto nisam mogao da verujem, kao prvi strike zbog Nicknamea, 3 strikea i ide Ban ahaahha.

Kakav komjuniti jebote.
Cod je leglo citera. Igrao sam warzone kad je izasao u doba korone to nije bilo normalno. Verovatno je tako i u MP. Cak sam i sebe zatekao posle da ko god me ubije mislim da je citer jer posle nekog vremena ti bude sve sumnjivo jbg. Igrao sam malo i Warzone 2 prvi put pre neki dan, nije lose.

Igram TLOU, polako, sve istrazujem i trudim se sve sto se moze pokupiti da uzmem. Remek delo je ovaj prvi deo, bolji mi je od drugog dela def.i po lokacijama i svemu. Drugi deo sam presao 2x, ovaj prvi deo ce biti sad treci i stajem vise sa ovim igrama XD

Kakav komjuniti jebote.
Meni se to desavalo u Combat Arms-u, najgori community...
Reportuju te svaki cas, sva sreca nisu bili toliko ludi i da te banuju... ali bilo je cheatera kolko oces, kao sto je u vecini f2p naslova, gde je i najgori community...
Najbolje bi bilo ako neka igra nudi mogucnost da iskljucis chat, da bar ne citas to...

@Wahad

Zamalo da ti napisem svaka cast zato sto igras MP iz 2009 godine. I logika mi je bilo da se to malo procistilo i da pojedince jure duhovi proslosti. I napisao si 2 pa sam odmah povezao sa 2009, a ne II.

Zbog tog COD sam napravio nalog na steamu, zaboravio sam kako je isla cela procedura. :LOL: MW iz 2007 nisam mogao iz nekog razloga da igram(sumnjao sam da je nesto povezano sa ruterom, bemliga), pa sam igrao War Rock. Nisam se tu nesto puno usrecio pored gomile likova koji kukaju na lag, pa sam i ja postao salty loser. Igrao mi se strasno tih godina neki FPS MP koji nije CS. Za one koji su ranije picili MP lose prihvacen kod publike, iz mog ugla veci skok u odnosu na War Rock i drzalo me je nekoliko meseci.

Zao mi je mozda sto nisam sirotinjski igrao Black Ops ako je bilo moguce.

Keca i United Offensive sam igrao u igraonici bez citera, zato sto se na prstima jedne ruke mogle nabrojati ljudi koji su to radili, dok kapiram dvojka je bila malo rasirenija jer je brzi net se malo posle tog perioda krenuo da se siri. Ne secam se da sam igrao multiplejer i pitanje je da li je ta igraonica radila, vise se secam poraza u kecu i United Offensive.

I na osnovu ovoga za citere i kukavce mogu samo reci:

lt7RiRk.png

The Quarry - Poceh da igram, odigrao sam par sati, igru je pravio Supermassive Games poznat po Dark Pictures serijalu, a ova igra iako ne spada u taj serijal, sve je prakticno isto, mada ima nekih promena, koje me navode na misljenje da je ovo najbolji deo u serijalu za sad, po nekim stavkama.

Da krenem od tehnikalija, mozda bi se moglo reci da je grafika bolja od Dark Pictures, ali varira dosta... grafika ovako mozda deluje nesto bolje, likovi su detaljniji, ali isto tako i cudno animirani, imaju neke cudne grimase lica i pokrete ocima, vidi se potencijal, i blize je filmskom osecaju, ali malo su i promasili, ne kazem da likovi izgledaju retardirano, ali cudno u pojedinim momentima... ali svakako veliki korak napred u odnosu na DP.
Produkcija je bez sumnje prva zvezda i osetno bolja od Dark Pictures, sa sve cutsceenovima, muzikom, zvukovima, kadriranju, scenama itd, vise je poklonjeno paznje.
Dobro je i to sto iako mi igra u 4K radi samo na 20 fps-a, ovde je osecaj mnogo bolji i brzi, nego kad igras Dark Pictures u 20 fps-a... ovo svakako jeste tip igre koji moze da se igra u niskom fps-u, tim pre sto je gameplay segment minimalan, mada ovde su ga osetno produzili u odnosu na Dark Pictures...
U svakom slucaju, spustio sam senke na najnizu stavku (normal, high ultra, nema ni za jednu opcija low :D) i fps je skocio sa 20 na 30, tako da mi je to taman za ovakav tip igre, ostale stavke kad se menjaju, apsolutno nimalo ne menjaju fps, tako da sam sve ostalo stavio na ultra, jer je isti djavo dal je ultra ili najniza stavka.
Zadnja stvar o kojoj bih pricao u vezi tehnikalike jeste aspect ratio, stavljen je bas na sirok, cinematski ratio i ne moze da se promeni, bar ja ne vidim tu opciju nigde, tako da budite spremni da gledate debele black barove gore i dole... mozda ima neko 3rd party resenje, mrzi me za sad da to trazim...

Sto se same igre tice, ona je duza za par sati u odnosu na Dark Pictures serijal, koji je uglavnom bio oko 6, 7 sati, a ova traje 10 sati.
Medjutim to dolazi sa cenom, tacnije, razlog zasto igra traje duze jeste taj sto su je vestacki produzili, nije samo ono - kvalitetan sadrzaj, pa skaces od scene do scene, kao u ostalim Dark Pictures delovima, ovde je - imas veliki kampus, pa setas tuda, istrazujes, pricas sa likovima, pronalazis skrivene iteme i tome slicno... s jedne strane mi se to ne svidja, jer usporava igru i dosadno je, a sa druge strane, bar ti daje malo vremena da odmoris od horora, sto mi prija, tako da sam neopredeljen dal to volim ili ne, neka ga, radi promene.
Takodje dijalozi su bas dugi i to je doprinelo ovome, sto mi ne smeta toliko, ono sto mi smeta je sto je seting tinejdzeri i ljubav, nesto poput one romanticne avanture sa tinejdzerima, kako se zove... zaboravih, uglavnom je popularna sad, mislim da ju je Gohan igrao...
Uglavnom ja nisam bas ciljana publika za to, ali zbog horora, progutacu...

Sto se tice likova, da nisu ljubavni tinejdzeri u pitanju, bilo bi jos i ok, smaraju, ali ne uvek i ne toliko, ne smetaju mi previse za sad, ali stvar svakako vade svi likovi koji nisu tinejdzeri, a to su poznati glumci poput Lance Henriksen, David Arquette, Ted Raimi itd...

cast_slideshow.gif

Najvise sto mi se svidja u vezi igre je napredak na poljima gde je Dark Pictures slab... kretanje i komande su mnogo bolje i sama igra je mnogo udobnija i brza za igranje... dosta stvari je olaksano, recimo ona glupost da moras da drzis R2 taster dokle gledas bilo koji predmet ili citas knjigu, ovde je to izbaceno, zatim kad imas u dijalogu vrlo bitnu stvar da izaberes, vise ti nije ograniceno vreme kao u svim proslim delovima DP-a, vec imas vremena koliko hoces da dobro razmislis i doneses pravu odluku, cak je i bolje opisano ono sto biras, tako da mi je to vrh.

QTE za sada nije prebrz i logicnije je resen, jer pritiskas pravac kretanja kad trebas da izbegnes nesto, a ne A, B, X, Y... barem je tako za sad...

Kad sam vec kod toga, steta sto nema opcije da biras za koji dzojped da ti prikaze komande, zadnji DP je mogao da se bira da ti ponudi xbox ili ps komande, ovde su po defaultu samo xbox promptovi, iako sam na ps dzojpedu, ali dobro jbg, sta sad, svakako imam u glavi bolje mapiran xbox gamepad, nego ps, za sad jos uvek...

Prica... obzirom da je igra duze, prica se jos nije razvila, tako da ne mogu da pricam, ali deluje vrlo zanimljivo za sad...

Od mana, ne nudi igra puno slobode, recimo na samom pocetku igre, bice ti ponudjena dva izbora, oba sa prakticno istim ishodom, ne nudi ti igra opciju da ne izaberes nista od ta dva, vec da samo odustanes... ali jbg, to je nesto sto progresuje pricu i u tom smislu neke stvari su strogo linearne.

Uglavnom prica je o grupi tinejdzera, koji su dosli na raspust u neki zabaceni kamp u sumi, i za taj kamp kruze price, da je tu jedna starija zena izgorela u pozaru i da je izgubila sina, i sada ona kao duh zaposeda tu sumu i napada samo one koji su sami i odvojeni od grupe, a kad te napadne, trazice od tebe da joj pomognes da nadje sina ili ce misliti da si joj ti sin i zadrzati te, ili ce te ubiti...
Prica je inace komplikovanija od toga sto sam naveo, sto sam shturo zapamtio sa pocetka.

Takodje malo je previse ocigledna radnja, evo sad imam neku teoriju, stavicu je u spoiler, jer je bas tezak spoiler, pa cu kad zavrsim igru, videti dal sam bio u pravu:

Iako sam tek 2 sata u igri, mislim da ova stara zena sa pocetka igra, koja sad igra ulogu Curatora, to jest lika koji ti izmedju misija prica kako si prosao, mislim da je upravo ona ta vestica... love that shit

Uglavnom moram pohvaliti igru sto ume dobro da nabije tenziju, onako kvalitetno, filmski. Igra nudi i mogucnost da biras scenu koja te zanima i da pogledas svaki moguci outcome kao film... takodje mislim da ima i rewind opcija, ako napravis neki los izbor ili ti pogine lik, da vratis vreme i pokusas da ga spasis... tako je bar najavljeno, jos nisam imao priliku da testiram tu opciju.

To je to, nemam sta vise dodati za sad, pisem konacne utiske kad zavrsim igru.

Posle 9 sati predjoh igru, prica ipak nije o toj vestici, mislim prisutna je, ali glavna prica je o (spojleri) vukodlacima... takodje bio sam upravu u onoj pretpostavci da je curator zapravo vestica
Ok je igra, bolja od prethodnika... QTE je mnogo bolje odradjen, te su mi sad skoro svi likovi preziveli...
Nije toliko horor, ali ima nekoliko jump scare-ova... ima nekoliko bas dobrih momenata...
Prica ima rupa, bude previse dijaloga i praznog hoda, ali nije mi smetalo toliko.
Bude tipicno za zanr par situacija gde ne znas sta biras, kao i to da ponekad igra odluci kojeg ce ti lika ubiti i ti prakticno nista ne mozes da uradis da to sprecis.

8/10

Nakon X godina ponovo odigrah Crash Bandicoot 3: Warped i to na RG35xx. :)

Nisam kompletirao sve još uvek, nego otključah sve sposobnosti i završih kampanju.

Meni je ovo omiljena igra, jer ima jako raznovrsne nivoe, koji se odvijaju u praistoriji, srednjem veku i budućnosti. Pored platformisanja, tu su i letenje avionom, vožnja motora, vožnja skutera na vodi,... pa otključavanje novih sposobnosti koje menjaju gameplay. A tu je i backtracking sa novim rutama u nivoima koje si ranije završio. Pa kristali koji se skupljaju na razne načine... savršenstvo. 😄

Jednog dana, moraću da nabavim originalnu igru na disku, za kolekciju. :)

IMG_4592.jpeg

Back
Top Bottom