• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Šta igrate trenutno?

Zavrsio sam sad za vikend Dirt 4 i misljenja sam da je trebala da traje duplo krace. Prvo sto mi se ne svidja je sto 80-90% vremena provedes samo u reliju i to sljaka prvih 10ak sati, a onda imas maltene slicne staze iz istih pet zemalja i iste ciljeve oko kojih treba da se polomis kod sponzora. Nema bas ni toliko sire ponude u voznom parku, ali moze da prodje. Ne upada toliko u oko kao drue stvari. A u druge segmente trkanja je ulozeno veoma malo vremena i to se moze zakljuciti da je nedovrsen proizvod kada se posle sve svelo da jedan krug otprilike traje oko 30ak sekundi(negde dobacuje do 40) i u ovom crossu, kako bi vestacki produzili igru), istu stazu vozis sest puta. Preleti se preko toga bas brzo. Delovalo mi je kao jaka osmica, ali kako je vreme prolazilo rangirao izmedju 7 i 7.5 i posle se nisam ni toliko osvrtao sto neke ciljeve nisam ostvario. E da, jos jednu stvar koju sam uocio, to su protivnikova vremena po sektorima. U nekom samo proletim i napravi razliku od 4-5 sekundi (i to su najcesce prvi ili poslednji), a otprilike isto gubim recimo u drugom ili u drugoj polovini trke. Repetitivnost je ubila ovu igru. Ne pada mi na pamet da prelazim peticu, a dobro cu razmisliti kada izadje sestica.

Svakako mi je ovo bila priprema za Dirt Rally 2, ispao sam iz stosa jer dugo nisam peglao Codemasters igre.

Igram Age of Empires IV, na pola sam prve kampanje od cetiri njih.
Ok je, moze da se igra, drzi me za sad... sto se tice mana, grafika je slaba, mutna i siromasna za danasnje standarde... definitivno nije na ocekivanom nivou za cetvrti deo legendarnog serijala... sta reci kad trojka Definitivna Edicija izgleda osetno bolje.
Filmovi izmedju misija su dosadni, prica i likovi su ok, standardica za ovaj serijal, ali filmovi su bezveze odradjeni, zato sto prikazuju ta istorijska mesta iz danasnje perspektive, to jest danas kako izgledaju, sto nije toliko zanimljivo, brzo dosadi, bolje da su odradili neki CGI sa zanimljivom radnjom ili bar nesto in engine.
AI zna da prolupa kad je puno jedinica i uzan/komplikovan prolaz, tezina je ok na Intermediate (predzadnji nivo tezine), lako je za sad, ali ume da bude i izazovno, ali sve fer za sad.
Malo je bez duse, nema neku atmosferu, nema ono nesto sto je krasilo sve prethodne delove, nekako je prazno, drugacije iskustvo, ne bas smisleno sklopljeno.
No, kao sto rekoh, moze da se igra i ocekujem da cu preci sve 4 kampanje.

Predjoh sve 4 kampanje, ostali utisci isti, evo malo skrinova:

Trujem se trenutno sa Slay The Spire. Dobio na PSN Plusu pa resio da probam sada ne mogu da se odvojim od igre. Au kakva zaraza. Ko nije cuo za igru radi se o indie kartaskom RPG-u. Veoma zanimljiv koncept napredka teska ali nikako frustrirajuca igra koja ce vam pojesti slobodno vreme ocas posla. Za ljibiteje zanra velika preporuka a i ko ne voli ovu vrstu igara neka bar proba mozda se pozitivno iznenadi.

Kakav spektakl na mostu. Trico je kao prava zivotinja. Iako je igra vecinu vremena dosadnjikava ipak ima ono nesto sto me vuce dalje. Atmosfera je vrhunska. Zvuci vetra u kombinaciji sa pticama i insektima cini atmosferu u ovoj sablasnoj fiktivnoj regiji dodatno loneliness

Evo jedne liste koju sam nabacao nabrzaka. Comments welcome :D Kontam da sam jako optimistican ako predjem igre iz Must sekcije posto mene odvojiti od MMO-a je previse tesko, al eto dodao sam Great sekciju cisto da imam evidentirano :D

PS
Znam da Dark Pictures serijal nije na nivou Until Dawn-a, al su mi guilty pleasure, ostatak liste kontam da je objektivan koliko toliko :D

2022

Must

Death Stranding: Director's Cut
Elden Ring

Great

Dying Light 2
Ghostwire Tokyo
Shadow Warrior 3

2021

Must

Resident Evil 8
Final Fantasy VII Remake Intergrade
Metro Exodus: Complete Edition
Marvel's Guardians of the Galaxy
The Dark Pictures House of Ashes

Great

Halo Infinite
Nioh 2: The Complete Edition
Tales of Arise
Kena: Bridge of Spirits
NieR Replicant ver.1.22474487139
Days Gone
Far Cry 6
Fatal Frame: Maiden of Black Water

2020

Must

Cyberpunk 2077
Horizon Zero Dawn: Complete Edition
Resident Evil 3
The Dark Pictures Anthology: Little Hope

Great

Yakuza: Like a Dragon
Assassin's Creed Valhalla
Mortal Shell

2019

Must

Red Dead Redemption 2
Detroit: Become Human

Great

Gears 5

Last edited:
Svaka cast na podeli, mislim da bi mozda trebao da izdvojis nekih 5-10 igara iz te liste koje bi trebalo da ti budu na vrhu (nema veze ako par njih ne predjes), a ostalo igras po osecaju i kako ti naleti.

Najbitnije u celoj prici je da za vecinu naslova skines sebi pritisak da ''moras'' da ih predjes i da ih na kratko ''zaboravis''.

Igras ono sto bi ti najbolje leglo u tom trenutku. Nema greske sa vecinom naslova, bitno je da ubodes pravi tajming.

Kreni od početka onda, RDR2 it is then!

Imam srece taman je pre neka 2 meseca izasao narodnjak sa svim pecevima :D

@Redneck
Pa da tako bi trebalo, al tesko to ide kod mene :D Ja ekstremno retko igram nesto sto mi se zapravo igra u tom trenutku lol
Obicno idem po nekim mojim izmisljenim pravilima i forsiram sebe da npr igram igre po redu ako imaju vise nastavaka i tako... I onda na kraju skoro nista zapravo ne odigram nego se lepo vratim mojim MMO-ima :D

Dobio sam od drugara nosioc nalog Kena Bridge of Spirits. Eto i ja da probijem led "kupovine" na taj nacin. Bilo mi je malo konfuzno.... moj nalog, tvoj nalog, eneble game sharing, disable game sharing, add user, add guest, ali sam se snasao na kraju :D

nisi ti kriv...nego te ekipe sa kojima nolifeujes decenijama
duboka je to rupa i ne zavisi mnogo od tebe...al dok god pravis liste ime nade

link curve, pa da te utesim i dam neki savet
;)

Back
Top Bottom