Odigrao sam u kontinuitetu sve delove dead space igara znaci kec dvojka i trojka i iskreno svaki deo je podjednako dobar.Nararvno nisam odigrao remake keca jer smatram da treba da odigram originalnu zamisao kreatora igara onako kako su prvi put napravljene i osmišljen igre

(sto ne znaci da necu nikada odigrati remake jer imam original za seriju x disk verziju uključujući i sva tri dela za 360 tako sam i igrao preko bekvard kompatibility)
Dead space
Prvi deo igre je po meni najbolje iskustvo
Atmosfera misterija i gameplay sa minimaim upgreate sistemom je skroz dobro saliven u igri
Space station tj space ship gde se odvija radnja je dobro osmišljen i svaki capter dobro popunjava deo igre kako se dalje odvija radnja po delovima broda
Grafika je očekivano otdated ali boze moj na seriji x u 4k sa bostom u 60 fps iskreno nije da mi je nesto smetalo,nameravao sam je odigrati u svoje vreme na 360 2008 ali pošto je moja situacija bila takva kakva je bila onda sam dosta igara tj serijala preskocio...
Sve u svemu da ne cepidlacim moja neka realna ocena za kec je 9 od 10 samo iz razloga sto je jedina da kažem zamerka kada naruvate plazma gun i rig na max upgrade vi ste praktično nezaustavljivi inače prešao sam igru a hard prvi put

Dead space 2
Iskreno nije da mi je nešto manje akcioni od trećeg dela ima isto spuky momenata kao i kec i trojka ali je više akciono orjentisan gameplay i sama igra je tako verovatno od početka i zamišljena

Dobro mi je legla u nekim momentima me potcetila čak na mass efekt 2 a najviše mi se svidelo što je ovde ipak malo teže od keca nagruvati sva oružja na max čak i ako se kupuje update a ne traži nasumicno..
negativna strana su samo neke zagonetke koje nisu ni blizu keca ali nije ni da su u kecu nesto spektakularno ali opet malo je teze..
Još jedan minus u odnosu na keca su mi bss fajtovi i sami bosovi (pogotovo poslednji)
Sve u svemu sim tih nedostatak ima i pozitivnu stvar sto je igra duža od keca ali ne nesto puno mada verovatno zavisi i od težine i kako ko igra ove igre (nisam fan da istražim svaki ugao u igri i pokupim sve sikrete ali nisam ni neko ko proleti kroz igru i upravo iz tog razloga igram igre samo na hard

)
Sve u svemu malko slabije od keca ali opet podjednako kvalitetno možda čak i za nijansu bolje zbog grafike sve ostalo manje više ista formula tako da od mene samo možda malo zbog atmosfere ide 8.5

Dead space 3
Eh sada onako objektivno jeste igra otišla možda malo više u Lost planet fazonu tamo negde na polovini igre ali opet ima svoje momente i neke odlične bosove po meni možda i najbolje nekako što je veliki plus Negativna stvar su kraftovanja jer to inače ne volim,malo je kao zanimljive jer možete kombinovati oružja da imaju dva nezavisna moda kao mod oružja pa tako može flame gun ili pulse gun da bude u kombinaciji jednog oružja sa plazma gunom .
Tek na pola igre sam skontao kako funkcioniše onaj sonar sistem za tragacem resursa ali ok nije da mi je nešto ranije i puno znacio...Iskreno meni je ovo najteži deo što se tiče akcije (podsećam na hard sam odigrao sve igre) nekako smu ni protivnici dosta teži a upgrade kao što rekoh malo mi je bezveze rešenje ali ok .
Dužina igre je bar iz mog iskustva dosta duža od keca i dvojke a nisam imao prilike u ko opu da je igram kontam da je ludilo a grafika je opet napredovala ali to je neka nijansa u pitanju.
Inače zagonetke su ovde sasvim a mestu bolje od dvojke ali opet slabije od keca
Priča se tek u ovom delu lepo zaokružuje stim da ima prostora za nastavak ali nisam neki optimista jer sam čuo da je ea u govnima pa ga verovatno nećemo igrati.Ali se slažem da bi mogli da odrade remake ostala dva dela ali kontam da ni toga neće biti iz istog razloga sve u svemu sačekaću još malo i onda ću odigrati remake keca u unreal 5 endžin u na seriji x onako u fulu

Inače trojka mi ima super ambijent pogotovo početak u svemiru i na ledenoj planeti

Kako su izlazile igre opada je malo horor elemenat ali je rastao kvalitet sa tehničke strane kao grafika zvukovi(igrao sma na 5.1 180 wati po kanalu pionir ozvučenje n oled u 4k bejbi

)ali je prica malo dobila esto i vise likova pogotovo 3 deo tako da...
Moja ocena 7.8 Samo iz razloga sto sam je igrao solo pa se oseca u nekim momentima da bi bilo sjajno u coop