• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Šta igrate trenutno?

Napisi koju o igrama kad stignes :3
Da pocnemo od SH2. Nisam SH fan, i dalje tvrdim da je Shattered Memories najbolji SH. Ovo mi je lagano najslabija igra od sve tri iz posta. Veran remake sa frustracijama 20+ godina stare igre. Ni prica mi nije sjajna ali ok, ko voli nece zazaliti.

SHf...ne znam ni kako da pocnem. Bio sam skroz protiv ali me je igra kupila ali bas kupila. Ne volim ni Dark Souls ali mi je ovde borba bila Chef's kiss. Mislim da je to sto manje vise svaki slepac moze da te rokne nesto sto mi odgovara, ali da je fer naravno. Na trenutke sam imao flashbackove na Ninja Gaiden sa og xboxa zbog toga. Jako dobra igra, prezivecete japanstinu, bas je dark japanstina. Pazlovi su taman, razmisljas naglas, mozda nesto i zapises, skroz kul. Odigrali smo i ng+ cak jer sam imao neku teoriju za drugi kraj (da ne spojlujem) i ispostavilo se da sam bio u pravu. Drugi kraj donosi i drugog last bossa, a posle sam video na yt da ima i treci. Dobro sranje.

RE4 je bas bio poslastica. Prakticno sve frustracije iz originala eliminisane a pucanje bombona. Mnogo manje horora nego sto pamtim ali mozda gresim sto se toga tice. Ne bih se bunio da je igra malo teza ili da ima vise pazlova. Cak mi je i malo smetalo kad se ne igra na mazohizam tezini sto u buricima uglavnom nadjes bas ono sto ti treba. Sa druge strane, i to je super dozirano pa je pistolj uvek glavni a tih 6 metaka sto imas za shotgun dezert. Nisam igrao ng+, mozda necu cak ni Adinu pricu ali sjajna igra, sve je bilo taman. Mozda sam pristrasan ali kao neko ko je voleo RE5 kad je izasao, jedva cekam i taj remake.

Mnogo manje horora nego sto pamtim ali mozda gresim sto se toga tice. Ne bih se bunio da je igra malo teza ili da ima vise pazlova.

Lose pamtis i orginalna cetvorka je takva u odnosu na prethodne igre do tada tako da jeste osecaj manjka horora od 4 dela krenuo.
Meni je takodje prica u silent hilu 2 klishe ali su mi zvukovi (orginalna ps2 igra) nesto najbolje na 5.1 sto sam doziveo.

SHf...ne znam ni kako da pocnem. Bio sam skroz protiv ali me je igra kupila ali bas kupila. Ne volim ni Dark Souls ali mi je ovde borba bila Chef's kiss. Mislim da je to sto manje vise svaki slepac moze da te rokne nesto sto mi odgovara, ali da je fer naravno. Na trenutke sam imao flashbackove na Ninja Gaiden sa og xboxa zbog toga. Jako dobra igra, prezivecete japanstinu, bas je dark japanstina. Pazlovi su taman, razmisljas naglas, mozda nesto i zapises, skroz kul. Odigrali smo i ng+ cak jer sam imao neku teoriju za drugi kraj (da ne spojlujem) i ispostavilo se da sam bio u pravu. Drugi kraj donosi i drugog last bossa, a posle sam video na yt da ima i treci. Dobro sranje.

My man. Hinako je badass.

1772314141476.webp

Napisi vise kada stignes u thread o igri

Htedoh da probam CoD BO 6, ali krkenda nece da radi, isto kao Valhala sto nece da mi radi, dal je win update ili antivirus pojeo (ne verujem), ali to cu izgleda morati da kupim original jednom kad padne na 15e, valjda ce onda raditi...

i probah novi Painkiller, ja sam mislio da je to remake ili bar remaster, medjutim u pitanju je reboot... znaci u pitanju je neki arena co-op shooter, gde igras sa jos dva bota, koji umesto malo da pomognu, ciste celu mapu sami, a obzirom da nisam fan tog zanra, nije me dugo zadrzala...
meni se svidjao original, jer je bilo pravo single player iskustvo, dok je ovo kao neki offline deathmatch... bas bezveze, mislim da ne bi smela da nosi naziv Painkiller, jer ce prevarati mnoge, verovatno zato i ima tako nisku ocenu...
stavili namerno taj naziv kako bi prodali vise primeraka, iako igra nema skoro nikakve veze sa originalom, osim eto tog impale gun-a i zakucavanja... koje je btw bolje odradjeno u originalu, bukvalno nula razloga da se ovo uopste i proba, ali eto I bite a bullet for you...

Ima neko da je igrao skoro neki roguelite dobar? (A da nije Hades 2)

Ima neko da je igrao skoro neki roguelite dobar? (A da nije Hades 2)

Jako pozitivini utisci, ali me mrzelo da otvaram temu za igru koju verovatno niko drugi nece igrati. Ono sto cu da naglasim je da je FPS mehanika chef's kiss, utegnuta kao u Titanfall 2, prica zanimljiva iako malcice predvidiva, igrivost na jako visokom nivou i runovi traju 30min do 45min, ali osecaj je da prolete jako jako brzo. I naravno, roguelite efekat da si svakim runom sve malo jaci je prisutan

Ovo je vrhunski, baš tip igre kakav bi mi legao. :)

Samo sam se nadao preporuci za nešto što može da se igra praktično bez grafičke dok ne rešim to pitanje.

Samo sam se nadao preporuci za nešto što može da se igra praktično bez grafičke dok ne rešim to pitanje.
Na steam decku je 60fps locked, ali kontam da je i steam deck iznad bez graficke zahteva

Ali Steam Deck je 800p a moj monitor 1440p. :)

Vidim da ima i za konzole mada mislim da ovo traži miša.

Igra je jako teska za gamepad u drugoj polovini, ne bih preporucio. Grafika nije previse kompleksna, smanjivanjem rezolucije na 1080p neces mnogo izgubiti

Ali Steam Deck je 800p a moj monitor 1440p. :)

Vidim da ima i za konzole mada mislim da ovo traži miša.

Ako ti monitor ima "True Scaling" opciju tj da prikazuje pravu rezoluciju možeš da igraš na 720p gde će slika biti malko kockastija ali i dalje savršeno oštra prikazujući 4 piksela umesto jednog.

Kako sam uzeo pc game pass, skinuo sam gomilu igra da igram, teska muka odluciti sta igrati prvo...
Nekom logikom sam dosao do toga da trebam da krenem od najstarijih igara, ka najnovijim, naravno koje mi se igraju.
Tako da sam poceo sa Tom Clancy's The Division, koja je izasla davne 2016-te...
Oduvek me je impresionirala grafika u ovoj igri, tad kad je bila izasla, bila mi je nesto wow, danas vec nema takav faktor, ali i dalje se jako lepo drzi za tako staru igru... 10 godina...
i dalje me odusevljava sneg, pahuljice, ostrina i detalji, kako glatko sve radi, a sad imam i visok fps...
Mozete da pretpostavite zasto je do sad nisam igrao, ali eto, sad se namestila prilika ili ko zna kad bi je i dal bi je igrao...
Ima i Division 2 da se uzme na popustu, 340 din...

Sto se tice mana, najveca je to neko privikivanje na interfejs koji je dosta drugaciji od necega na sta sam navikao, svakako je bio i inovativan za to vreme, ali treba ucenja i privikivanja... i generalno za sve sisteme u igri i koriscenje bilo cega, jako je odbojno u pocetku sve to uciti, ali kad legne, kad se nauci, ne smeta.

Igra ti slabo sta govori i one najosnovnije stvari, tako da moras sam da se snalazis... nema neke price, na pocetku ne znas ni misiju kako da startujes, ali posle sam provalis...

Igram solo, igra je teza zbog toga, igram preko dzojpeda, ne prepoznaje dualsense, ali sam opicio ds4, kako bih mogao da koristim gyro za nisanjenje, koji je u ovoj igri prakticno must have, ako igrate bez misa...

Neprijatelji su bullet spongy, ali to sam znao da je tako jos kad je igra izasla, tako da sam bio spreman da to progutam...

Tako da to igram za sad, pa da vidim dal ce me uvuci ili cu odustati i preci na sledecu igru iz never-ending liste.

Tom Clancy's The Division Screenshot 2026.03.19 - 20.29.52.69.webp

Obe igre su neverovatne, i mp je odličan, i to su prvi extraction shooteri i mehanika i dalje ništa nije bolja u drugim igrama nego u TD1 i TD2.

Čak i za SP content, 5 eura koliko koštaju obe je stvarno džabe.

Ovo su možda najbolje Ubisoft igre u poslednjih 15god.

Probao sam i Avatar: Frontiers of Pandora par sati, boze kakva igra, kakva grafika, grafika IZUVA, lagano najbolja grafika ikad vidjena u komp igrama... i opet SnowDrop engine, isto ko za Division 1,2, kao i za Star Wars Outlaws koju sam isto probao pre ove, sve isti engine haha, samo naravno unapredjen i taman prilika da vidim kako se poboljsavao engine godinama...

Nema sta Unreal je Unreal, ali meni je ovo najbolji engine koji postoji, steta sto nije jos vise rasprostranjen...

Vrlo zanimljiva igra, velika imerzija, jer je iz prvog lica, ali moze i da se prebaci u trece, sto su dodali kasnije u patch-u...
Na'vi kojim upravljate je ogroman, davno sam gledao prvi film, pa zaboravih da su divovi, sto obezbedjuje dosta spektakularnih scena.

Odlicno i radi igra, visok fps, za tako visok kvalitet grafike, jako smooth, prirodno iskustvo, grafika vec kida i u indoor, cak i u ventilacionim cevima, a sta tek reci posle kad izadjete u dzunglu... efekat ko prvi put kad vidis dzunglu u Far Cry-u...

Kad smo vec kod Far Cry-a igra strukturno ima dosta slicnosti sa njom.

Par slika gde se vidi koliko grafika izuva, mada ne dočaravaju kako treba, jer HDR je tesko uslikati na win-u u igrama, mnogo bolje izgleda ingame... (cuvam ovu igru za kraj)

Screenshot 2026-03-20 021155.webpScreenshot 2026-03-20 020802.webpScreenshot 2026-03-20 020820.webpScreenshot 2026-03-20 020946.webpScreenshot 2026-03-20 020953.webpScreenshot 2026-03-20 021005.webpScreenshot 2026-03-20 021023.webpScreenshot 2026-03-20 021033.webpScreenshot 2026-03-20 021040.webpScreenshot 2026-03-20 021045.webp

Last edited:
У друштву свих ових чланова који играју нове игре са напредним технологијама ја му дођем нешто као аномалија.
Тренутно играм :
Castlevania: Rondo of Blood, свиђа ми се доста за сада. Упао сам у PC Engine CD + SEGA CD loop па се углавном тим играма бакћем.
Call of Duty: Finest Hour, један од најмање познатих ЦоДова, конзолашка премијера серијала. Респектабилан покушај вриједан неког поштовања али да је пар ствари дорађено, био би већ одличан. Нажалост није прави конзолашки углачан производ. Имам осјећај да су каснији дијелови много бољи, пробао сам их и ударају знатно јаче на почетку.

Malo varam, nije da sam previse odigrao al mi ovo bilo dugo na wishlisti. Pre neki dan izasla igra konacno, ko voli PC engine 98 tip anime igara kao sto je Snatcher na primer, ovo je taj fazon. Nego nisam imao pojma da ce igra biti besplatna nit znam zasto :D

Back
Top Bottom