• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Šta igrate trenutno?

Ambrosia Sky: Act One tl dr, vi ste svemirski čistač i sakupljač ljudskog dnk u svemiru. Koristite vaš sprej koji ima mogućnost menjanja toga što ispaljujete da utiče na razne spore i bacile koji se kote po nivoima. Uglavnom jako umirujuća i na momente jeziva igra, koja se zapravo bavi poimanjem pojedinca kako smrt može da utiče na njega i zašto stalno pokušavamo da je nadživimo. Ne postoji slična igra, mada iako kažu da je immersive sim, ne bih baš išao tako daleko. Više se bavite rešavanjem minornih zagonetki i nalaženjem obilaženja raznih problema da bi izvršili vaše zadatke. Animacija i stil su fenomenalni, dizajn nivoa je odličan i totalno verujem u postojanje tih kolonija blizu Saturna. Ima jedan nivo koji me je oduševio, samo ću reći otvorenost i neverovatna kombinacija svetla i senki, i bogatih boja i sve spakovano zajedno sa meditativnom muzikom i odličnim zvučnim efektima. Indi studio je u pitanju, pa su se odlučili da objavljuju u tri akta igru. Voleo bih da vidim samo raznolikost sa zamkama i kako možete da rešavate nivoe. Eventualno da ubace i glasovnu glumu za logove koje nalazite na putovanju.

Par dana se zezam sa Tetris Plus 2 u MAME-u. Veoma zanimljiva varijacija na tetris sa tri moda.

U prvom "beskonačnom" modu cilj je okriti tarot kartu u pozadini uništivši blokove sa slovima imena karte. Slovo se računa samo ako obišete sve linije u kojima se nalazi blok sa slovom odjednom. Igra ubrzava svakih par obrisanih linija kojima niste oslobodili slovo i uspori se za jedan korak kada otklučate ilustraciju. Tada se i polje resetuje pa se kreće opet od praznog prostra. Ovako igra nagrađuje strateško igranje i planiranje "zamki" za slova kao i izbegavanje nepotrebnog popunjavanja linija.

Drugi mod ima meni još zanimljiviju ideju. Svaki nivo startuje sa već raspoređenim blokovima i arheologom (spor) ili njegovom asistentkinjom (brza) koji se šetaju po njima. Cilj je igrajući standardni tetris trebate svog odabranog lika dovesti do dna nivoa makar dva kvadrata širine pre nego što vas urušavajuća tavanica sustigne. Kada blok padne na lika on se popne na vrh istog i nastavi da šeta ali se ne penje ako naiđe na ikakav uspon sa strane. Na svaka dva nivoa možete da dalje birate svoji putanju gde bi levi nivoi trebalo da su lakši a desni teži. Takođe mod ima više krajeva u zavisnosti od putanje koju odaberete kao i dva skrivena kraja.

Treći mod je duel između dva igrača do dve pobede. Takmičenje može biti u standardnom tetrisu ili u puzzle modu. Ovde takođe ima jedan prilično jedinstven dodatak. Kada odaberete mod duela možete da birate da li će te krenuti sa 3,5 ili 7 redova koji su već skoro popunjeni za svakog igrača posebno. Tako možete da izjednačite šanse između igrača različitih veština.

Nepotrebno je reći ali igra od mene dobija čistu peticu što je tetrisu dala novu veoma zabavnu i zanimljivu verziju.

1767644792720.webp

Last edited:
FF7 Rebirth. Stigao do Cosmo Canyon-a i odradio sve sidequest-ove pre nego sto sam uopste krocio u "grad".
Grafika kida i svet je velik stvarno, ali sam se kod Gongage vec smorio. Borba je ok , ali su Folio skillovi i Synergy govno tesko. Trebali su samo malo da unaprede sistem iz Remake (Integrade-a).
Za pricu me boli kurac, posto mi se cini da svakako ne ide nigde sa onim kurtonima sudbine i briga me hoce li Aerith i Zack umreti (spojleri za igru iz 1997).
tldr svidja mi se ali bi mi vise odgovaralo da su napravili nesto izmedju Remake Integrade i ovoga. Nadam se da ce PT3 biti takav, samo da trimuju mini igre, zategnu sistem borbe i nekako zaokruze pricu.

Attachments

• 1000004268.webp
    1000004268.webp
    592.4 KB · Views: 5
d87bb3c7-c9da-433b-bcd7-a37009f356c4aaa.webp

Presao Spiderman 2 konacno. Probao kad je izasla igra i nekako mi sve bilo isto ko prosla dva dela pa se nisam nesto udubio i zaboravio na igru. Sada, ok dobra je igra, dovoljno zabavna iako je more of the same. Uzivao sam u igri al onaj treci akt me bas smorio od silnih boss fajtova. Nije ova igra teska al pocelo mega smara da svakog boss-a moram ubijem po 3-4 puta dok se konacno obracun ne zavrsi. Radije bih da im je health bar duzhi nego ovako ides u nedogled pogotovu sa MJ kad se pretvorila u Scream...ako se ne varam, to je bio fajt iz 4-5 ponavljanja. Kao brate el ima kraja ovome 😅

Ok je igra ali ako bude sledeceg Spidermna-a, ne znam kako al moraju da promene formulu ili naprave daleko vecu pauzu izmedju igara. New York po treci put je malo poceo da smara al opet, Spiderman jeste povezan sa NYC tako da ne znam kako da upakuju to u Spiderman 3 a da ne izgleda zastarelo jer ovog puta su jednio mogli novi tip sidequest-a da stave al samu mapu smo izlizali vec u S1 i MM.

Konacno sam presao Final Fantasy 9 koji sam poceo jos krajem oktobra. Nisam preterani ljubitelj FF serijala odnosno presao sam samo sesti deo a probao sam od FF10 pa na ovamo sve te novije i nisu mi se svidele uopste. Dok prvih 9 delova cu vrv odigrati kad tad. Nema sta mnogo da vam pricam o ovom klasiku vecina vas je vrv odigrala. Graficki izgleda stvarno dobro za ps1 igru. Muzika je pravi bombon. Likovi su mi bas zanimljivi i saroliki. Prica je odlicna. Sve mi je selo u ovoj igri. Osim mozda igra sa kartama koje prezirem u video igrama xd Mada sam ajde osvojio turnir i bez da sam igrao pre toga sa npc nije bilo uopste tesko . Sve u svemu prezadovoljan igrom 🤘IMG_8875.webpIMG_8883.webp

Igrah Terminator 2D No Fate, totalno u Contra stilu, brzo i tesko, trebaju dobri reflexi i nisanjenje.
Moze da se predje za nesto jace od sata, mana je sto kad potrosite sve zivote, morate da pocnete sve ispocetka.
Kad se predje jednom igra, mogu da se otkljucaju jos dva moda, i moze u toku igre da se naprave neki drugi izbori, da se dobije alternative path. Tako da na kraju ispadne mnogo vise od sat vremena.
Ok igra, deluje ko dosta zbrzan film, ali zabavna i odlicna za fanove filma i Contra zanra.

Terminator 2d No Fate Screenshot 2026.01.27 - 15.09.17.15.webp

Predjoh Platypus Reclayed, kompletan rimejk old skul arkade od pre 22 godine.
OST je mozda i najbolji koji sam cuo u igrama.
Moze da se predje brzo, meni je trebalo sat ipo na Regular-noj tezini, to je standardna tezina, na kojoj bih preporucio da se igra za prvo prelazenje, jer je igra dosta zahtevna, kao i uglavnom sve arkade.

Bude dosta akcije i efekata na ekranu, ne zna se ni ko pije, ni ko placa, ali jako dobro su odradili ovaj rimejk u svakom smislu, pogotovo graficki, gde imaju taj upecatljiv stil vostanih figura...

Ima ukupno 4 zona, sa po 5 nivoa, ukupno 20 nivoa.

Podrzan je dzojped, jedino sto nisam osetio nikakve forcefeedback efekte.

Sasvim ok igra za kratkorocnu zabavu i udar nostalgije.

Muzika u igri mi je uvek budila želju da je probam iako nisam neki ljubitelj auto-skrolujućih pucačina. Prosto tako lep omaž SID čipu. Od Comic Bakery preko Sanxion do One Man Aand His Droid za finale. Ima i drugih SID pesmica ali ne mogu sada da ih prepoznam ili da se setim imena.

Muzika u igri mi je uvek budila želju da je probam iako nisam neki ljubitelj auto-skrolujućih pucačina. Prosto tako lep omaž SID čipu. Od Comic Bakery preko Sanxion do One Man Aand His Droid za finale. Ima i drugih SID pesmica ali ne mogu sada da ih prepoznam ili da se setim imena.
Meni se stil ne svidja...Nikada nisam bio ljubitelj te plastelinaste grafike kao clyface i slicno jedino je donky kong tu imao prolaz :)

Policenauts

Pre 7-8 godina sam prvi put odigrao Snatcher i Policenauts. Za tako matore igre 1988 i 1994, veoma su igrive i dan danas prvenstveno jer je gameplay nalik point n click avanturama. Nema tu neke zagonetke da se resavaju nego bukvalno klikces svugde i bez problema skoro svaki piksel na ekranu ima neki opis, mnogo truda ulozeno da se sve to opise. Obcino znas da mozes da napredujes kada ispucas sve opcije razgovora i vecinom igra te sama usmeri ka sledecem objektivu.

Pre 2 meseca ponovo zavrsio Snatcher....chefs-kiss al ipak meni bolja igra je Policenauts. Originalnija je prica (sem karaktera), bas dobra krimi prica kao i Snatcher al reko bih mnogo duza. Necu nista spojlujem sto se tice price ali sam uvek kukao zasto ne stave ovo na moderne konzole. Al kako vreme vise tece, Snatcher ajde i donekle jer je umereniji ali Policenauts je Kojima Unhinged seksualno XD. Znaci koju god devojku da upoznas, mozes da je pipnes za sise, da ih tera da skoce da im se malo treskaju, flertovanje, trazenje telefona, komentarisanje dupeta. Startujes rodjenu underage cerku pred kolegom itd. Ako bi ovo cenzurisali za modernu publiku, 50% igre bi bilo obrisano. Al bez obzira its fun i smesno, ono pravi Japanski creep faktor :D

Ko nije, mega preporuka da odigrate obe igre jer kao prvo, vizueno vuku na taj Anime pixel art tako da izgleda 200 puta bolje od tamo nekog Monkey Island itd. Kao sto rekoh gameplay je veoma fluidan i dan danas a igraju se ako volite full on interesantnu pricu. Iako igram po drugi put, vise sam se uneo u njih nego u neku modernu igru sa povrsnom pricom. Abnormalnu kolicinu detalja imaju obe igre. Snatcher iskljucivo Sega CD verzija a Policenauts Sega Saturn sa ENG translation posto igra nikad nije dobila western izdanje pa su fanovi preveli igru. I Playstation verzija je slicna ali ima vise scena u SS verziji i bolje animacije.

IMG_20260130_12554338.webp IMG_20260130_1255483214.webp

IMG_20260130_12554822.webp IMG_20260130_125548.webp

IMG_20260130_12554345458.webp

Last edited:
Odigrao sam u kontinuitetu sve delove dead space igara znaci kec dvojka i trojka i iskreno svaki deo je podjednako dobar.Nararvno nisam odigrao remake keca jer smatram da treba da odigram originalnu zamisao kreatora igara onako kako su prvi put napravljene i osmišljen igre :) (sto ne znaci da necu nikada odigrati remake jer imam original za seriju x disk verziju uključujući i sva tri dela za 360 tako sam i igrao preko bekvard kompatibility)

Dead space

Prvi deo igre je po meni najbolje iskustvo
Atmosfera misterija i gameplay sa minimaim upgreate sistemom je skroz dobro saliven u igri
Space station tj space ship gde se odvija radnja je dobro osmišljen i svaki capter dobro popunjava deo igre kako se dalje odvija radnja po delovima broda
Grafika je očekivano otdated ali boze moj na seriji x u 4k sa bostom u 60 fps iskreno nije da mi je nesto smetalo,nameravao sam je odigrati u svoje vreme na 360 2008 ali pošto je moja situacija bila takva kakva je bila onda sam dosta igara tj serijala preskocio...
Sve u svemu da ne cepidlacim moja neka realna ocena za kec je 9 od 10 samo iz razloga sto je jedina da kažem zamerka kada naruvate plazma gun i rig na max upgrade vi ste praktično nezaustavljivi inače prešao sam igru a hard prvi put :)

399444.webp399442.webp

Dead space 2

Iskreno nije da mi je nešto manje akcioni od trećeg dela ima isto spuky momenata kao i kec i trojka ali je više akciono orjentisan gameplay i sama igra je tako verovatno od početka i zamišljena :)
Dobro mi je legla u nekim momentima me potcetila čak na mass efekt 2 a najviše mi se svidelo što je ovde ipak malo teže od keca nagruvati sva oružja na max čak i ako se kupuje update a ne traži nasumicno..
negativna strana su samo neke zagonetke koje nisu ni blizu keca ali nije ni da su u kecu nesto spektakularno ali opet malo je teze..
Još jedan minus u odnosu na keca su mi bss fajtovi i sami bosovi (pogotovo poslednji)
Sve u svemu sim tih nedostatak ima i pozitivnu stvar sto je igra duža od keca ali ne nesto puno mada verovatno zavisi i od težine i kako ko igra ove igre (nisam fan da istražim svaki ugao u igri i pokupim sve sikrete ali nisam ni neko ko proleti kroz igru i upravo iz tog razloga igram igre samo na hard :) )
Sve u svemu malko slabije od keca ali opet podjednako kvalitetno možda čak i za nijansu bolje zbog grafike sve ostalo manje više ista formula tako da od mene samo možda malo zbog atmosfere ide 8.5
399438.webp399435.webp399439.webp
Dead space 3
Eh sada onako objektivno jeste igra otišla možda malo više u Lost planet fazonu tamo negde na polovini igre ali opet ima svoje momente i neke odlične bosove po meni možda i najbolje nekako što je veliki plus Negativna stvar su kraftovanja jer to inače ne volim,malo je kao zanimljive jer možete kombinovati oružja da imaju dva nezavisna moda kao mod oružja pa tako može flame gun ili pulse gun da bude u kombinaciji jednog oružja sa plazma gunom .
Tek na pola igre sam skontao kako funkcioniše onaj sonar sistem za tragacem resursa ali ok nije da mi je nešto ranije i puno znacio...Iskreno meni je ovo najteži deo što se tiče akcije (podsećam na hard sam odigrao sve igre) nekako smu ni protivnici dosta teži a upgrade kao što rekoh malo mi je bezveze rešenje ali ok .
Dužina igre je bar iz mog iskustva dosta duža od keca i dvojke a nisam imao prilike u ko opu da je igram kontam da je ludilo a grafika je opet napredovala ali to je neka nijansa u pitanju.
Inače zagonetke su ovde sasvim a mestu bolje od dvojke ali opet slabije od keca
Priča se tek u ovom delu lepo zaokružuje stim da ima prostora za nastavak ali nisam neki optimista jer sam čuo da je ea u govnima pa ga verovatno nećemo igrati.Ali se slažem da bi mogli da odrade remake ostala dva dela ali kontam da ni toga neće biti iz istog razloga sve u svemu sačekaću još malo i onda ću odigrati remake keca u unreal 5 endžin u na seriji x onako u fulu :)
Inače trojka mi ima super ambijent pogotovo početak u svemiru i na ledenoj planeti :)
Kako su izlazile igre opada je malo horor elemenat ali je rastao kvalitet sa tehničke strane kao grafika zvukovi(igrao sma na 5.1 180 wati po kanalu pionir ozvučenje n oled u 4k bejbi :D )ali je prica malo dobila esto i vise likova pogotovo 3 deo tako da...
Moja ocena 7.8 Samo iz razloga sto sam je igrao solo pa se oseca u nekim momentima da bi bilo sjajno u coop
399431.webp399422.webp399412.webp399408.webp399425.webp399415.webp

steta sto se serijal nije nastavio.
Mozda i bolje....Kontam u sta bi se pretvorio serijal da se nastavilo u kontinuitetu sa izdavanjem igara (asasssins creed primer)
Ovako je sasvim solidna trilogija po meni za multiplatform igru i jos novi da kazem serijal u smislu novi iako je star maltene 20 god ali tada kada se pojavio kec nije ba bilo slicnih igara tog tipa (osim sto su neke stvari maznute iz re4 kao kamera i slicno ali opet koja igra danas ima sve orginalno...

Policenauts

Pre 7-8 godina sam prvi put odigrao Snatcher i Policenauts. Za tako matore igre 1988 i 1994, veoma su igrive i dan danas prvenstveno jer je gameplay nalik point n click avanturama. Nema tu neke zagonetke da se resavaju nego bukvalno klikces svugde i bez problema skoro svaki piksel na ekranu ima neki opis, mnogo truda ulozeno da se sve to opise. Obcino znas da mozes da napredujes kada ispucas sve opcije razgovora i vecinom igra te sama usmeri ka sledecem objektivu.

Pre 2 meseca ponovo zavrsio Snatcher....chefs-kiss al ipak meni bolja igra je Policenauts. Originalnija je prica (sem karaktera), bas dobra krimi prica kao i Snatcher al reko bih mnogo duza. Necu nista spojlujem sto se tice price ali sam uvek kukao zasto ne stave ovo na moderne konzole. Al kako vreme vise tece, Snatcher ajde i donekle jer je umereniji ali Policenauts je Kojima Unhinged seksualno XD. Znaci koju god devojku da upoznas, mozes da je pipnes za sise, da ih tera da skoce da im se malo treskaju, flertovanje, trazenje telefona, komentarisanje dupeta. Startujes rodjenu underage cerku pred kolegom itd. Ako bi ovo cenzurisali za modernu publiku, 50% igre bi bilo obrisano. Al bez obzira its fun i smesno, ono pravi Japanski creep faktor :D

Ko nije, mega preporuka da odigrate obe igre jer kao prvo, vizueno vuku na taj Anime pixel art tako da izgleda 200 puta bolje od tamo nekog Monkey Island itd. Kao sto rekoh gameplay je veoma fluidan i dan danas a igraju se ako volite full on interesantnu pricu. Iako igram po drugi put, vise sam se uneo u njih nego u neku modernu igru sa povrsnom pricom. Abnormalnu kolicinu detalja imaju obe igre. Snatcher iskljucivo Sega CD verzija a Policenauts Sega Saturn sa ENG translation posto igra nikad nije dobila western izdanje pa su fanovi preveli igru. I Playstation verzija je slicna ali ima vise scena u SS verziji i bolje animacije.

View attachment 20014 View attachment 20015

View attachment 20016 View attachment 20017

View attachment 20018
Fu**, nisam znao da je Saturn verzija bolja, ja sam pre 10ak godina odigrao PlayStation verziju i baš se oduševio.

Back
Top Bottom