• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Šta igrate trenutno?

Ovo sad u odnosu na launch verziju je dosta dosta bolje. Evo za dva dana sam spicio 10 sati i nisam naleteo ni na jedan bag. Performanse su kako vidim poboljsane i nema vise onog da pobijes ih u bazi, odmaknes 20m i evo njih opet. Ne respawnuju se kad ih jednom pokokas :D
Mislim ja sam probao na kompu zimus i nije mi se svidelo bas to sa ponavljanjem neprijatelja i jednom mi je kresovala igra a bukvalno nije bilo nista zahtevno nego eto moze joj se....

Obustavio sam i Tlou2, Warhammer SpaceMarine 2 i The Precint i uvukao se u svet Stalkera 2 :)
Fenomenalna igra, kakav svet i atmosfera, docarali su Zonu extra. Igra prosto vuce "aj jos jedan stash na mapi da ocistim i jedan znak pitanja" i proleti vreme. Sad sam na 15h igre i kad vidim tek koji delic mape sam tek otkrio i koliko jos neistrazenih objekata i loota, mislim da za zivota ne bi uspeo sve to da odradim. Spor je tempo, vucem se kao puz od tacke A do tacke B jer uvek sam pretrpan jer sam prosto halav i mislim da mi sve treba, a jok, nositi osnovno a ostalo rasprodavati. Jos uvek mi je prica nejasna jer nisam igrao ranije Stalkere pa ne mogu da pohvatam koja frakcija je dobra a koja losa, uglavnom mislim da niko nije dobar 100%, svi neku svoju pricu zagovaraju...
Dobro bi mi dosao neki tip koja oruzja su najupotrebljivija i sta koristiti. Trenutno sam na G36 i nosim neki snajper sto sam dobio od Skitnice
Mislim da imamo stalker temu jos uvek aktivnu ako te zanima vise detalja o igri, al ajd da se zapljunem o ovome ovde spomenutom. Igra je sad u odlicnom stanju, samo pola godine od izlaska lol, patch 1.4 od pre par dana je upeglao neko jako veliko kamenje u cipeli, tako da ostaju uglavnom zamerke oko A-Life i poredjenja sa ranijim igrama, ali ovde tebi ide u korist sto ti je ovo prva stalker igra, you cant miss what you didnt have. Jako je dobro sto ti atmosfera i istrazivanje gadjaju zicu, jer je igra sa sadrzajem bas front loaded, i posle tih prvih par zona gde su ispucali raznovrsnost dogadjaja i mislija u drugima zonama nema mnogo sadrzaja, mislim da te glavne misije cak ni ne vode uopste u 3 ili 4 zone pa jedina motivacija ostaje radoznalost da se sve vidi.
Sa druge strane, novom igracu je pricu je malo teze pohvatati ne bave se mnogo recapom, a i situacije gde pitas nekog NPC za objasnjenje dobijes sture odgovore jer izgleda nisu zeleli da igracima daju RPG-style 15minutne konverzacije. Narativ je nekako mixed bag, kao da je bilo previse babica pa kilavo dete, imas situacije gde su bas prirodni razgovori bez namerne ekspozicije za tebe pa ti izvuces info i onda dodje NPC vidi te prvi put i veruje ti sa svim tajnama i zivotnim projektom, onda opet naletis na misiju koja odlicno predstavlja moralno sivilo i sebicnost zone, pa ti posle neko pokloni njihov najvredniji gear, pa onda recimo krajevi igre se potpono obrnu u nekom rankingu od najboljeg do najgoreg u zavisnosti kako ti gledas na zonu, a sa druge strane zadaci u quest logu cesto unapred spoiluju sta ce se desiti :D, bas yoyo situacije.
Sto se tice loota i opreme, pa ja uzimam sve i idem svakih 5min da prodam ali volim tako da skupljam, nista to nije neophodno pogotovo ako ti se ne juri upgrade geara, igra krene da dropuje bolje puske i oklope kroz neprijatelje i stash kako napredujes, cak i previse za ovakav tip hybrid sim igre. Sta da koristis bolje da sam otkrijes, mozemo da ti napisemo gde i sta ima najbolje ali ubija zabavu da sam nadjes i otktijes pogotovo sto skoro sva oruzja su dovoljno dobra za ljudske neprijatelje. Sto se tice mutanata, tu minimum treba da imas uvek sa sobom poluautomatsku sacmaru sa sanzerom, ima ih par pa posle vidi opet sam koja je najbolja.

Hvala na detaljnom objasnjenju! :)
Da su ovo dijalozi tipa Kingdom Come Deliverance i slicno, mislim da bih izludeo... Ovako mi je potaman, jesu sturi u razgovoru ali meni tako i vise odgovara. Videcu koliko ce me drzati istrazivanje, kad bolje pogledam i ova oprema sto imam je i vise nego dovoljna pa neke potrebe za non stop lootom i nemam. Poceo sam i ja tako, nosim sa sobom, pa pravac na prodaju. Mislio sam da cu morati biti pazljiviji sa kreditima i paziti sta upgrejdujem, ali ima kredita dovoljno... oruzja budzim, popravljam,dok pancir ne, to ako nadjem bolji,nasao sam,ako ne teram dalje. U fazi igre sam gde vidim polako da protivnici nose bolja oruzja pa nadje se i kod njih nesto. Napucavanje je solidno odradjeno, za ljudske protivnike headshot je jedan metak, za zombisane nekad 2 sto mi je cudno, al ajde, oni nisu nikakva opasnost dok sa mutantima pribegavam u bezanija taktiku XD Opremio sam se shotgunom sa sarzerom pa sam pokriven za svakog neprijatelja...
Kako je bilo na pocetku igre mislio sam da ce ovo ici dosta teze...za sad mi je igra potaman, ni laka a ni teska, vise je laka ajd da kazem :) Laka vrv jer kao sumanut nosim po 50 health pakova i bandaza :)
Sad sam procitao na netu da ruta moze rucno da se ucrta pa cu praviti neke rute kad idem po misiju uz obilazak stasheva koji su usput pa ne gubim vreme...
Neverovatna mi je mapa, okruzenje, zgrade kako spolja tako i unutra, detalja ima stvarno na sve strane i zato me jos istrazivanje i drzi. Moracu da balansiram izmedju osecaja uzbudjenja i zasicenja

Btw primetio sam i ja da quest log malko zuri i otkriva vise nego sto treba ;)

Ps: za one koji i dalje su neodlucni dal da igraju ili cekaju jos koji patch, slobodno ljudi, igra je da kazem 85% sredjena...
Od mana sto mislim da treba malo doraditi, neprijatelji znaju biti laserski precizni na daljini a pucaju na mene nekim zardjalim kalasima i pogadjaju skoro sve

Last edited:
Pre neki dan zavrsih inFAMOUS: Second Son. Nisam je odigrao kada je bila aktuelna. Kasnije rasavao da pocnem par puta i tako prodje citava decenija. Sada mi zao sto nisam odigrao ranije. Mislim da igre sa ovakvim tehnikalijama treba igrati kada su aktuelne. Ali sta je tu je ne mogu reci da nisam uzivao igrajuci i sada.

Dizajn sveta, likova i sam gameplay su mi odlicni. Postepeno otkljucavanje novih moci koje iz korena menjaju nacin igranja me je odusevilo. Zanimljive borbe i glavna misija su me vukle da igru zavrsim u ekspresnom roku. Veliki plus je sto igra nije predugacka i razvodnjena. Veoma dinamicno kretanje kroz grad je fenomenalno odradjeno. Mislim da za celu igru nisam dva puta zastao i osmotrio okolinu. Svo vreme je bila jurnjava sa jednog mesta na drugo i onda pravo u akciju.

Od mana ima par sitnica koje nisu vredne pomena. Jedino su me malo smorile reparativne sporedne aktivnosti. Ali ne oduzimaju puno vremena i neke su zabavne tako da sam i njih ocistio 100%.

Zaboravih da napisem da je ovo moj prvi kontakt sa serijalom. Nisam bio puno spojlovan i nisam gledao nikakve gameplay smimke tako da nisam znao sta da ocekujem. Tim pre je zadovoljstvo igranja bilo vece. Posle ovog iskustva moracu da overim i druge igre iz serijala .

Udjem u COD BO6 posle duze vremena u MP i imao sta da vidim. Battlepass reklame sa svetlecim sarenim likovima, kornjacama,ajkulama, i jos svakakvim glupostima reko jel moguce u sta se pretvorio ovaj serijal. Valjda sam jos zaostao u proslosti kad je Cod 1-4 bila redovna igra :)
Ne pomerio se sa mesta, Cod u Mp me vise nece videti :)
Usao u neki match gde je cela mapa jedan dvosoban stan, ono je sou...ne zna se ko je ko, pogibija na svake 2 sekunde u proseku. Reko gasi ovo, mator sam ja za ove gluposti.

Udjem u COD BO6 posle duze vremena u MP i imao sta da vidim. Battlepass reklame sa svetlecim sarenim likovima, kornjacama,ajkulama, i jos svakakvim glupostima reko jel moguce u sta se pretvorio ovaj serijal. Valjda sam jos zaostao u proslosti kad je Cod 1-4 bila redovna igra :)
Ne pomerio se sa mesta, Cod u Mp me vise nece videti :)
Usao u neki match gde je cela mapa jedan dvosoban stan, ono je sou...ne zna se ko je ko, pogibija na svake 2 sekunde u proseku. Reko gasi ovo, mator sam ja za ove gluposti.
Probaj BF2042 MP, meni je fino legao, peglam partiju dve svako malo i u igri nema tih šljaštećih bling bling Fortnajt fora kao u CoD-u. Još uvek koliko toliko drže do sebe.

Probaj BF2042 MP, meni je fino legao, peglam partiju dve svako malo i u igri nema tih šljaštećih bling bling Fortnajt fora kao u CoD-u. Još uvek koliko toliko drže do sebe.

Igrao sam BF2042 od izlaska pa sve do kraja 2024., posle mi vec na nos izasao, 1000 sati u igri imam. :) Tu kad su najavili da je kraj i da nece izbacivati updejtove tada sam otprilike i prestao.
Jeste, drzi do sebe i koliko god da je hejtovan,institucija je za ove danasnje MP fps-ove.Obrisao sam ga kako bi presao malo na konkretne singleplayer stvari i da se ohladim malo i stedim za Bf6.... jedva cekam sledeci nastavak

Nije kao da u BF2042 nema glupiranja.

Ne mogu da verujem da sam to napisao, ali jbg tako je. BF2042 je najgori BF ikada, po mnogim stvarima, najviše po celokupnoj mehanici kretanja i pucanja, da ne krenem da pričam o klasama ili kako se već ovde zovu. Iako je sada MNOGO BOLJE nego što je bilo na izlasku, i dalje je sranje.

Bolje igraj BF3-4.

Nije kao da u BF2042 nema glupiranja.

Ne mogu da verujem da sam to napisao, ali jbg tako je. BF2042 je najgori BF ikada, po mnogim stvarima, najviše po celokupnoj mehanici kretanja i pucanja, da ne krenem da pričam o klasama ili kako se već ovde zovu. Iako je sada MNOGO BOLJE nego što je bilo na izlasku, i dalje je sranje.

Bolje igraj BF3-4.

Cuci u fioci sad ce vec 15 god XD
Kakva to igra bese tad, igrao je non stop
Bf4 nisam jer je bio ubagovan. Njega sad vredi igrati, sredjen je max i bolji je ipak nesto od Bf3

Attachments

• 20250526_224007.webp
    20250526_224007.webp
    947.2 KB · Views: 3
  • 20250526_224032.webp
    20250526_224032.webp
    1.2 MB · Views: 3
Presao doom eternal konacno...Oni neprijatelji muraderi sto su neki demoni koji podsecaju na slejera zapravo i nisu teski osim kada spawnuju vuka onda pocinje anti pet mod jer zapravo svaki neprijatelj ima caku za najjednostavnije ubustvo...Vuk je samosmetnja mada kada je arena ogranicena ili jako mala,oni slejer kileri sa stitom isto nista specss...Ipak je kakademon isajberdemon najjebeniji neprijatelj jos od starih igara :)
Goblini su znali da budu jebeni...
Sve u svemu poslednji bos na hurt me plantji ikon of sin nije nesto preterano tezak cak nisam uopste poginuo nijednom iz prve sam ga olesio,ali zato wawe neprijatelja u 3 talasa pre njega je bio bas zajeban..
Krenuo sam vec anisent gods paet1 pa cu posle part 2 i onda odma prelazim na dark age :)

Igram Oblivion Remastered.Moram priznati podsetio sam se zašto volim TES igre i zašto su TES igre možda i najbolji rpgovi jer ti daju veliku slobodu igranja.Ne moraš da pipneš main quest i radiš samo sporedne stvari i tvoj lik će postati neko i nešto u tom svetu i kad kreneš main quests ti si već izgrađena ličnost što se tiče i uticaja i fame i skilova i čega sve ne.Što se tiče same igre pa ok vidi se da je remašter a ne remake igram čak i sa modovima ima ih cool koji olakšavaju igranje doprinose da igra bude zabavnija

zaleteo sam se na početku oblivion remastera, uvuče u igru kao i svako bethesda open world govno, ali sam brzo izgubio entuzijazam. arhaičan dizajn i gejmplej me ne privlače da utrošim gomile sati, već sam i previše...
svaka čast na trudu virtuos ekipi, izvukli su maksimum, ali je sama igra jako loše ostarila.

Blago sam razocaran Wicked Isle dlcom za Atomfall. 20$ je previse za razvuceni dlc koji moze da se zavrsi za 5-6 sati.
Prijalo mi je da se vratim u igru, ali dlc donosi samo jednu novu zonu koja nije preterano velika, ali konfiguracija terena je takva da je potrebno ici okolnim putevima.
Najbolji deo originalne igre je sto je moguce otkrivati pricu po sopstvenom izboru, a toga ovde nema.
Iako mi se svidelo sto je dlc povezan sa igrom (potrebno je posecivati stare zone), nije mi se svidelo sto je finalni deo potpuno isti kao i u originalu. Ovde nisam imao strpljenja da ponavljam poslednju deonicu vise puta, tako da sam otkljucao sam jedan kraj.

Sve u svemu, ovo verovatno dosta bolje funkcionise kao deo originalne igre, nego kao dlc.

Igram Oblivion Remastered.Moram priznati podsetio sam se zašto volim TES igre i zašto su TES igre možda i najbolji rpgovi jer ti daju veliku slobodu igranja.Ne moraš da pipneš main quest i radiš samo sporedne stvari i tvoj lik će postati neko i nešto u tom svetu i kad kreneš main quests ti si već izgrađena ličnost što se tiče i uticaja i fame i skilova i čega sve ne.Što se tiče same igre pa ok vidi se da je remašter a ne remake igram čak i sa modovima ima ih cool koji olakšavaju igranje doprinose da igra bude zabavnija
Ja sam pred kraj negde ostala mi je jos expanzija sa Sheogorathom, bas sam uzivao ponovo kao nekad.

Posto je Civilization 7 neslavno prosao a bio je jedina igra od ove godine koju sam planirao da kupim i odigram odmah po izlasku. Odlozio sam kupovinu dok je malo ne srede i ne bude na nekom vecem popustu. Posto mi je propalo drogiranje Civ-om resih da probam nesto slicno.

Humankind mi je delovao kao odlicna alternativa pa resih da probam. Na zalost ova igra mi nikako nije legla. Sve je slicno ali u isto vreme i razlicito od Civ igara. Komstantno sam je uporedjivao sa Civ igrama. Sto je na kraju rezultiralo odustajanjem od daljeg igranja posle 4-5 sati provedenih u igri. Daleko je ovo od kvaliteta najboljih naslova Civ serijala.

Back
Top Bottom