• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Šta igrate trenutno?

Juce zavrsio Evil West. Gameplay je neverovatno zarazan. Cela igra je svega 12h i za sve vreme dobijas upgrades i otkljucavas upgrades/oruzja. Neprijatelji i gameplay jesu repetitivni ali ono kolko i God of War recimo koja je zanrovski najbliza i gde su najvise vukli inspiraciju
Prica jee tezak cringe i jedna od retkih igara gde sam vecinom vremena spamovao Skip Cinematic dugme.

Veceras krenuo "Still Wakes the Deep" - Alien Isolation meets The Thing.
Dobar horror walking simulator. Trebalo bi biti gotova u dve gaming sesije po 2h.

Zatim
Nocas da se skine COD BO6 i sutra krecemo sa kampanjom. :)

Xbox Gamepass.... good stuff ;)

Od kako imam Steam Deck, reko ajd da overim i neke fanmade modove za neke igre od pre. Posto sam ponovo presao ceo Half Life serial skoro, naletim na jedan mod Entropy: Zero 2. Ukratko, u ulozi ste Combine-a nesto kao sto su uradili sa Opposing Force ali ovde je daleko bolje uradjeno jer pod jedan ne koriste nista od starih igara, svi nivoi su napravljeni iskljucivo za ovu kampanju. Dalje, sramota me da kazem al rekao bih da je prica i sam narativ daleko bolji ovde nego u HL2. To sto vas "policajac" nije nem nego dobacuje i preti drugima, toliko bolje te unese u celu pricu i stvarno se osecas kao pravi zlikovac.

Da ne spojlujem, ovo je naj blize sto cemo dobiti HL3, ima stvarno dosta iznenadjenja a igra traje isto kolko i HL2. Povezali su sve teorije zavere koje su dosad fanovi napravili, Borealis, Apperature Science (portal) itd. Mene je mod oduvao a posle gledo po YT, kazu ovo jedan od naj boljih HL2 modova:

Jel igra neko COD BO6 ? Igra non stop posle nekog vremena crashuje sa directX greskom, pa dal se jos nekome desava?
Inace kampanja je skroz dobra i za razliku od MW2 i MW3 dosta dosta bolja. Kad su leveli strogo skriptovani i linearni grafika je vrh, dok ovi drugi evo sad sam u jednom "open world" aka Warzone levelu, izgleda bas odvratno i nije mi to za COD. Video sam jos u MW3 da su uzeli copy paste mape iz Warzone i samo nabacali gomilu protivnika i neke random objective kao i sad ovde. Odigracu je do kraja a MP ne verujem da cu.
Paralelno sa ovim i RDR igram kad mogu, podsetih se samo koliko je fenomenalna igra

Stigao sam do misije u pustinji, nijednom mi nije crashovala igra do sada (13700k+4070ti).

Stigao sam do misije u pustinji, nijednom mi nije crashovala igra do sada (13700k+4070ti).
Imas srece. Citam po netu svasta nesto moze biti, najnoviji win24h2, vram ogranicenje sto je na defaultu 80, dlss, nvidia reflex... sreca pa su checkpointovi stalno

Da, Igra se COD BO6 na Xbox-u.
Nemam igrano COD kampanju jos od prvi Black Ops tako da neznam koliko novih elemenata ima u ovoj 6ti deo ali kampanja je vrh.
Svidja mi se NPC interakcija i kako je sve odradjeno, svidja mi se stealth elemenat koji je prisutan u svakoj misiji. Svidja mi se safehouse implementacija i skrivene stvari unutar kuce. Overall kampanja zasluzuje sve pohvale koje dobila.

Jeste, odlicno su oradjene te stvari, rekao bih da mi je ovo pa sigurno u top 3 kampanja od svih mogucih Cod-ova.
Izneverovao sam kad sam video onaj level i mix Atomic Hearta, Controla i Dooma ;)
Pri kraju sam sa igrom, jos max sat vremena kako deluje a mislim i da sam resio problem sa crashovanjem tako sto sam vram u grafickim opcijama spustio na 60%, i evo juce i danas igrao po 3-4 sata i nije crashovalo.

Poceo da overavam stare igre koje sam nekako preskocio back in the day i tako se uvatio: Kane and Lynch 2. Uzas igra lol. Mislim kao koncept i nasilje, ima tu necega al je tako shablonska igra, cover sistem polupan, kolko god se ti krio iza zida uvek te neko roka. Gameplay loop isti kroz celu igru, udjes u novu prostoriju i dodje tona njih i tako svaki put dok ne ocistis sve. Shpice crashuju ma idi, igra se raspada nije ni cudo sto dobila 5/10 :D

Sledeca na listi: Speck Ops The Line. Kazu da je dobar narativ pa da vidimo, jbg tolko dugo vec postoji da mi je spojlovan kraj al nema veze.

Last edited:
Igram Spyro remake, i začuđujuće mi leži mnogo bolje od Crasha, nije tako bilo sa originalima. Ne znam dal što je laksi Spira jer mi je ovo wind down naslov trenutno, ili nešto drugo ali baš lepo klizi kad upalim, sa Crashom odradim dva, tri nivoa pa pauza par dana.

Prešao sam Half Life 2 opet, nakon 20 godina. Eh, mislim da sam mogao bez toga i jasnije mi je zbog čega sam potisnuo sva sećanja vezana za igru. Ako se sklone u stranu tehnička dostignuća koja su bila veoma impresivna u to vreme, ne vidim baš mnogo toga dobrog u igri. Lica ljudi i dalje izgledaju kvalitetno, kao i animacije lica. Gravity Gun je zabavan za korišćenje, pod uslovom da se koristi za ubijanje neprijatelja, a ne za platforming po nivoima.

Najviše me smara što nema dovoljno napucavanja, a i kada ga ima, ume da traje prekratko. Akciju često preseku ultra monotoni delovi u kojima vozim neko vozilo, ili moram da izbegavam pesak slaganjem smeća, ili moram da pravim sebi put slaganjem smeća. Tu su takođe i delovi kada moram da slušam likove iz igre kako mi objašnjavaju nešto dok ja bunny hop-ujem u krug. Možda neko uživa u svemu što sam naveo kao negativno, ali za mene su to momenti koji me guraju da uninstall-iram igru.

Sam osećaj napucavanja je poprilično loš, čak ni ubistva sačmarom nemaju onaj sočan osećaj kao u drugim igrama. Samostrel je kul jer prikucava ljude uz zid pa na tren dobijam flesheve iz bolje igre - Painkiller. Fizika kretanja mi se dopada. Zabavno mi je skakutati kroz igru u napred, ali i u nazad. Kul je osećaj brzine kada se zaletim, a zabavno je i skakutati oko neprijatelja tokom borbi. Misije u kojima me prati ekipa ljudi umeju biti pakao, pogotovo u uskim hodnicima i oko vrata. Previše puta mi se dogodilo da frustrirano mashujem tastaturu i pomeram miš levo-desno jer su saborci odlučili da me blokiraju. Ne pomaže mnogo što im mogu izdavati naređenja. Veoma frustrirajuće iskustvo.

Voleo bih da neko drugi ponovo pređe HL2 pa da uporedimo iskustva i mišljenja, ali mislim da je HL2 veoma loše ostario, čak mislim da ni u vreme kada je izašao nije bio ništa posebno (ako se sklone u stranu čari Source i Havok endžina).

Eh, evo ja cu, s obzirom da opet obnavljam HL2, EP1 i EP2 kao i svake godine:

Najviše me smara što nema dovoljno napucavanja
slazem se
Akciju često preseku ultra monotoni delovi u kojima vozim neko vozilo, ili moram da izbegavam pesak slaganjem smeća, ili moram da pravim sebi put slaganjem smeća
ja najvise volim ta dva chaptera - Water Hazard i Highway 17. Deo kada vozim Airboat ili Scout Car mi je najveci zen posle ludnica prethodnih chaptera. Predugacke neme voznje sa par stanica izmedju da se istrazi napusteni most ili kuca pa se nastavlja dalje putesestvije okida nesto terapijsko u mom mozgu. Ne mogu da se setim da li je neki drugi game engine uspeo da prenese tu "mutavu" depresiju bez mnogo zvukova i da imas osecaj da si usamljen.

Tu su takođe i delovi kada moram da slušam likove iz igre kako mi objašnjavaju nešto dok ja bunny hop-ujem u krug
zanimljivo, ja uvek stojim ukopan ispred njih i slusam ih kao da nikada nisam cuo te instrukcije pre 😆
Sam osećaj napucavanja je poprilično loš
slazem se, ali ja sam prestao da primecujem to pre ko zna koliko godina samo zbog navike
Misije u kojima me prati ekipa ljudi umeju biti pakao, pogotovo u uskim hodnicima i oko vrata. Previše puta mi se dogodilo da frustrirano mashujem tastaturu i pomeram miš levo-desno jer su saborci odlučili da me blokiraju. Ne pomaže mnogo što im mogu izdavati naređenja. Veoma frustrirajuće iskustvo.
slazem se, opet ja to ne primecujem vise zbog ruzicastih naocara

zakljucak: nisam merodavan da mnogo kriticki pisem o igri jer je meni "savrsena" u svakom pogledu, ali najvise me "radi" atmosfera tokom cele igre, nevezano za deonicu ili dinamiku. dok sa druge strane, sve sto si od kritika napisao si u pravu i nista ne mogu da ti kazem "nisi u pravu" jer su sve to zapravo cinjenice

Predugacke neme voznje sa par stanica izmedju da se istrazi napusteni most ili kuca pa se nastavlja dalje putesestvije okida nesto terapijsko u mom mozgu. Ne mogu da se setim da li je neki drugi game engine uspeo da prenese tu "mutavu" depresiju bez mnogo zvukova i da imas osecaj da si usamljen.
Ovo skroz kapiram. U jednom trenutku sam samo iskulirao, shetao bez trchanja i skakanja i upijao sve shto vidim i chujem. Mozhda bi chak vredelo probati igrati na gamepadu, chisto da mi donekle smanji pundravce i da prestanem skakutati kroz celu igru.
Kapiram da bi drugachije bilo da sam se manje fokusirao na ochekivanje da tju konstantno pucati u igri. :D

da je napucavanje malcice bolje uradjeno, bilo bi sjajno da je stvarno bilo vise napucavanja u igri. sto me je podsetila tvoja prethodna zamerka, zaboravio sam da dodam da na primer ja uvek izbegavam da se napucavam sa obicnim pistoljem (kao da ispucavas kuglice), submachine gun (kriminalno koliko je los osecaj pucanja) i sacmaricom. uvek pokusavam da forsiram magnum, combine pulse rifle i samostrel jer po meni, jedino te tri puske imaju taj osecaj da projektil zapravo ima neki impact na metu

Nece mi skoro doci na red da je ponovo igram, i ovaj put cu verovatno odigrati u VR-u, ali po secanju nista od toga mi nije smetalo, po secanju mi je napucavanje bilo ne dobro, nego odlicno, pogotovo sa magnumom i samostrelom, mada sam submachine gun najvise koristio, sachma isto sasvim ok.

Nikad nisam ni pomislio da ima malo napucavanja, em imas borbe sa monsterima, em sa marincima, i to je taman savrseno izbalansirano da ne dosadi i da se uzelis borbi, dok igras one istrazivacke deonice gde ih nema, koje su takodje sjajno iskustvo, tako da mi nikad na pamet nije palo da ima malo napucavanja, vec taman koliko treba, mislim da su napravili savrsen mix i da je igra tako dobra, zato sto ima tako raznovrstan gameplay.

To je sve po secanju, a kako ce biti kad ponovo budem igrao, javicu.

Back
Top Bottom