• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Šta igrate trenutno?

Obecao sam @VoivodBG da cu kad predjem Stray Gods: The Roleplaying Musical napisati nesto o igri.

Ne mogu da je preporucim nikom.Previse kratka i ne razvijena prica sa ne mnogo likova,nema zapleta i nekih plot twist niti je zanimljiva i dinamicna da te vuce sta ce dalje biti..muzika mi je isto meh ima ok pevanja ali vecinom nije nesto i nema puno(samo gde su "boss fightis")imao bih svakakvih jos kritika i mana da kazem i nadjem ali to je vec spoiler teritorija.Dijalozi su onako ima dobrih i manje dobrih ima i komedije malo .ja obozavam grcku mitologiju pa mi je igra ok i dajem ocenu 6

Upravo presao destroy all humans remaster na seriji x :)
Koliko dobra igra iako sam igrao na najvecoj mogucoj tezini moram reci da je poslednji boss bio frustrirajuc.
Nikada je nisam zavrsio na ps2 pa sam uzeo u computerlandu kec i dvojku remaster za seriju x :)

Nisam cuo za MyHouse.wad dok ga nisam video na Linemanovoj goty listi.
Resio sam da i ja to odigram i nisam se pokajao. Wad je prilicno dobar i drugaciji od klasicnih doom wadova.
Atmosfera je bas dobra i igra ce vas vecinu vremena vuci za nos (sto ce nekima biti plus, a neke ce odbiti od igranja).
Svidela mi se i prica oko nastanka igre: https://www.doomworld.com/forum/topic/134292-myhousewad/ .

Ako ne zelite da odigrate, mozete pogledati i playthrough video:

Prešao sam Cookie Cutter i ne znam šta da mislim.

Mehanički igra je dobra. Borbe su brze i zabavne a izbor oružija daje neku raznovrsnost istima. Nema forsiranih načina borbe sa određenim protivnicima kao u Guacamelle 2 ali nema ni toliko kreativnosti.

Prva velika zamerka borbama je stvarno prevelika podložnost neprilja jednoličnim mašinama (serija komandi koje idu u beskraj) koje sa malim preradama pale kod skoro svih neprijatelja. Za ostale opet prelako pali taktika udri i beži. Pali prelako do te mere da se nisam se uopšte dotakao mehanike pariranja koja je, kako sam video u videima, bitno za skidanje oklopa glavonjama i za neprijatelje koje tvoji napadi ne zaustavljaju. Iz istih razloga praktično nisam ni koristio napade oružijima koje koriste energiju praznine (void-a) do zadnjeg glavonje. Njihova upotreba bi prekinula "mašine" koje su tako efikasne. Energija praznine ima mnogo bitniju ulogu.

Druga velika zamerka je da u većim borbama je ekstremno lako izgubiti gde se nalazi glavni lik u masi. U jednoj borbi je to bilo toliko ekstremno da sam bukvalno samo na slepo pokušavao da izvedem najdužu verziju mašine iznova i iznova na protivnicima i iz trećeg pokušaja sam ih proredio tim sistemom dovoljno da se vidim i uspečno otkotrljavam od napada. Srećom ovakvih momenata ima svega par u celoj igri.

Treća velika zamerka je sistem lečenja koji je grozomorno prejak i koji u istu ruku zaustavlja dinamičnost igre u mestu. Naime velika većina protivnika je tako ograničena u svojim napadima i/ili dometu agresivnosti da je ekstremno lako pobeći na platformu ili u ćošak i izlečiti se spomenutom energijom praznine. Čak i u forsiranim borbama u zatvorenom prostoru sa hrpom protivnika često je to moguće.

Opet i pored toga igra je više nego zabavna sa tog aspekta.

Mapa tj kretanje, što je naime bitno za metroidvanija igre je urađeno više nego adekvatno. Kao što je i uobičajeno vremenom skupljate sposobnosti koje vam omogućuju pristup novim zonama ili novim dalovima starih zona. Tu su i skriveni kutkovi koje ipak možete primetiti na mapi ako ste pažnjivi kao i opcione zahtevne deonice za par bonus sitnica od kojih će te čupati kosu na glavi zbog težine.

Grafički igra ima svoj prilično jedinstven identitet. Pozadine su stvarno lepe ali karakteri su u najmanju ruku čudno dizajnirani. Neke stvari deluju baš kao da je ideja nekog tinejdžera u sred "edži" faze. Animacija je, sa druge strane, odlična. Ne samo da je tečna nego i jasna i omogućava da se lepo čitanju protivnici. Posebne hvale za razne metode dovršavanja neprijatelja.

Zvučni efekti sa druge strane ne ostavljaju nikakav poseban utisak sem da su adekvatni. Elektro, elektro rok i elektro goth muzika u igri jeste OK ili mžda čak i dobra ali na mene lično nije ostavila nikakav utisak. Na par mesta je adekvatno začinila borbu i tonalno je adekvatna situacijama bilo one žuste, lagane ili tužne ali to je to.

Priča je... pa recimo da je priča već standardna ideja klasne borbe samo stavljena u ekstremne okvire. Priča u metroidvaniji će uvek biti sporedna stavka tako da će teško impresionirati. I autori su ovde to pametno uvideli pa pored retkih (makar kasnije retkih) izrežiranih scena ništa nije obavezno. Dodatne detalje možete da pokupite sa terminala koji su razbacani svuda kao i iz opcionog čavrljanja sa likovima ali ni to nije mnogo. Samoj priči najviše škodi glavni lik kojeg sam našao prilično iritirajućim što ipak zavisi od ličnog ukusa.

I za kraj samo da dodam da se igra završava krajem poglavlja ali ne i krajem knjige i bukvalno će te videti nešto nalik na najavu nastavka. Igra je kvalitetom zaslužila taj nastavak stoga se nadam da će ga i biti ali u isto vreme neki elementi priče i glavni lik mi izazivju dobojnu reakciju. Postoji umetnost u presranoj karakterizaciji gde ista bude zabavna ili čak i simpatična ali ovdeje, što se mene tiče, to totalno promašeno.

Last edited:
Pocheo sam pre par meseci Bloons TD 6 igru. Volim tower defense igre, a nikada nisam igrao ni jednu verziju Bloons. Malo je retji da mi se dopada igra.

1705745386508.png

Svidja mi se jer mogu da je igram pola sata, a vala mogu zabosti i satima kada imam vremena. Nije najbolja TD igra koju sam isprobao, ali je u top 3 sigurno! Takodje se igra i Halls of Torment u poslednje vreme.

Pocheo sam pre par meseci Bloons TD 6 igru. Volim tower defense igre, a nikada nisam igrao ni jednu verziju Bloons. Malo je retji da mi se dopada igra.

View attachment 12905

Svidja mi se jer mogu da je igram pola sata, a vala mogu zabosti i satima kada imam vremena. Nije najbolja TD igra koju sam isprobao, ali je u top 3 sigurno! Takodje se igra i Halls of Torment u poslednje vreme.
Koje su druge 2 top igre?

View attachment 12905

Koje su najbolje? Volim TD a nisam igrao 100 godina.

secam se gemcrafta, bio mi je zabavan dok nije postao bas tezak. a onda sam ga batalio. kada malo bolje razmislim, tako prodjem sa svakom TD igrom, ako izgubim par puta, nemam strpljenja da se cimam i pokusavam bolje kombinacije

Krenuo sam Hitmana zadnjeg, kao ajd da predjem na brzaka pre nego skinu sa gejpasa, kao ono GaaS igra sa celom triologijom unutra, HD remasterima prethodnih igra i gomilom side misoja, još se ja upecao da radim challenge, evo 3 sata vrtim početne trening misije. Verovatno cu je uzeti da igram na miru kasnije, nemoguće je ovo preći do kraja meseca.

Vrtim Metal Max 3 na DS(3DS) - u odmah nakon prelaska dvojke sto je bila losa ideja jer je dvojka rimejk SNES igre i izasla je posle ove radjena u istom engine-u.
To i novi posao od 6 dana u 2(ponekad 3 ) smene i nikako da je jebeno zavrsim.
Tu sam negde na vise od pola i smoren sam jer izgubim dosta vremena na istrazivanje mape,a dobar deo je zakljucan iza bespotrebnih cutscene-ova na jednoj lokaciji koju bez ikakvih naznaka u igri moras da posetis milion puta da bi prica isla dalje.
Posle ovoga cemo neki Pokemon/Digimon grindfest da odmorim malo.

Presao sam VALKYRIE ELYSIUM.I zakljucio sam da SE ima dobre ideje mozda dobru i zamisao ali losu realizaciju.ili nece da uloze dovoljno para u sve aspekte igre a ne samo npr u gameplay a sve ostalo da je mlako,prosecno ili lose. U ovoj igri je gameplay odlican cista 9 sto se mene tice.svako oruzije (a ima ih oko 6 7)ima svoje drugacije animacije napada/poteza udaranja neko je sporije neko je brze i tako ali svako ima razlike tj skoro svako(delux mac je isti ko i vas prvi mac koji dobijate u igri)ima spellova ali nisu nesto posebno.mozete da pozovete 2 vasa companiona kojima mozete da odaberete 2 poteza koja ce da koriste(od mogucih 4)i jos neke stvari vezano tipa ako te neko udari sam iskoci prijatelj da te brani i to mi je sve ok.ali zato je sve ostalo u igri lose od price koja je skoro nepostojaca(ttakodje se to odnosi na pricu i likove i companione)i bas je kratka i nerazvijena bez plot twist(ima jedan kao sto otkrijete nesto sto vec sumljate i sami)glasovna gluma i dijalozi isto i jako ih je malo.u svakoj misiji ili ti chapteru samo jedan dijalog izmedju 1 ili vise companiona koja se ponavlja kroz ceo chapter LOL neki put ima dodatni dijalog ali se ne ponavlja ili retko da ga cujes 2 puta.grafika i level dizajn su ok ali zato nepriajtelja ima 10(daj boze da ima i toliko :D )razlicitihi kroz celu igru samo njih rokate normalno ima varijacije istih.cak i neke stvari u dizajnu igre su previse glupe(ne mozes da sakupis vise od 7 medium healt bocica plus ih nema ni puno retko je to sve da nalazis)i ima jos dizajn gluposti koliko hoces
Sve u svemu tako isto i Forspoken imao odlican gameplay ali sve ostalo lose

Presao sam VALKYRIE ELYSIUM.I zakljucio sam da SE ima dobre ideje mozda dobru i zamisao ali losu realizaciju.ili nece da uloze dovoljno para u sve aspekte igre a ne samo npr u gameplay a sve ostalo da je mlako,prosecno ili lose. U ovoj igri je gameplay odlican cista 9 sto se mene tice.svako oruzije (a ima ih oko 6 7)ima svoje drugacije animacije napada/poteza udaranja neko je sporije neko je brze i tako ali svako ima razlike tj skoro svako(delux mac je isti ko i vas prvi mac koji dobijate u igri)ima spellova ali nisu nesto posebno.mozete da pozovete 2 vasa companiona kojima mozete da odaberete 2 poteza koja ce da koriste(od mogucih 4)i jos neke stvari vezano tipa ako te neko udari sam iskoci prijatelj da te brani i to mi je sve ok.ali zato je sve ostalo u igri lose od price koja je skoro nepostojaca(ttakodje se to odnosi na pricu i likove i companione)i bas je kratka i nerazvijena bez plot twist(ima jedan kao sto otkrijete nesto sto vec sumljate i sami)glasovna gluma i dijalozi isto i jako ih je malo.u svakoj misiji ili ti chapteru samo jedan dijalog izmedju 1 ili vise companiona koja se ponavlja kroz ceo chapter LOL neki put ima dodatni dijalog ali se ne ponavlja ili retko da ga cujes 2 puta.grafika i level dizajn su ok ali zato nepriajtelja ima 10(daj boze da ima i toliko :D )razlicitihi kroz celu igru samo njih rokate normalno ima varijacije istih.cak i neke stvari u dizajnu igre su previse glupe(ne mozes da sakupis vise od 7 medium healt bocica plus ih nema ni puno retko je to sve da nalazis)i ima jos dizajn gluposti koliko hoces
Sve u svemu tako isto i Forspoken imao odlican gameplay ali sve ostalo lose

Deluje kao da igra nije od starta planirana da bude deo Valkyrie univerzuma, nego je to postala naknadno i nije uspela da izgradi identitet.

Poceo po preporuci od nekoga odavde da igram Jusant pre neki dan. Igra je totalna melanholija. Sta vise prija mi da znam da nije 20+ sati. Definitivno treba igrati sa sluskama jer me po settingu i zvuku najvise podseca na The Last Guardian, minus naravno ljubimac. Gameplay nikad ne dosadi jer svaki chapter uvedu nesto novo a opet logicno. Obicno nisam ljubitelj indie igara al ova je bas onako za vikend da se predje i opustis se.

Nisam uspeo da nadjem temu od igre pa cu utiske napisati ovde.

Zavrsih Resident Evil 7 pre neki dan. Igrao sam jednu sesiju u VR modu jednu normalno i tako neizmenicno do kraja. U VR-u mi je bolja atmosvera kojoj niska rezolucija dodatno doprinosi ali sam tako mnogo sporije igrao pa zato ne mogu da se odlucim u kom modu je bolje igrati. Zao mi je sto sam imun na horor igre i osim malo tenzije u nekim trenutcima nisam osetio neki strah ili nelagodu u bilo kom momentu. Nadao sam se da ce igranje u VR-u doprineti da se bar neki put strecnem ali se to na zalost nije desilo.

Dugo nisam igrao neku main rezi igru a i fan sam serijala pa mi je ova bas lepo legla. Nemam neku veliku zamerku cak mi je i pogled iz prvog lica super. Jedini problem je bio sto sam ja stara stekara pa sam stedeo municiju i ostale resurse kroz celu igru. Cime sam joj vestacki povecao tezinu a na kraju sam igru zavrsio sam brdom municije. Istu gresku sam sam ponovio i u DLC-u Not a Hero. Sta cu to je jace od mene.

Sada kad sam se podsetio zasto volim RE igre vec razmatram sta dalje igrati. RE2 Remake sam vec instalirao na PS. Iz glavnog serijala sam preskocio RE6 i to je u planu za igranje. Za kraj cu ostaviti remake igre koja me je oduvala i postala jedna od najboljih igara ikada koje sam igrao do tada a to je legentarni RE4.

Back
Top Bottom