• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Šta igrate trenutno?

Eto i ja sam ponovo nalozen na serijal, nisam igrao nijedan RE naslov dugo godina, pa sam sad odigrao Resident evil 2 remake, i sveukupni utisak je, ovo je esencija klasičnog RE iskustva.
Po meni najbolja RE igra u serijalu (nisam jos odigrao 7 j druga dva remake), i ono što bi trebalo da bude RE serijal je sve sadržano u ovoj igri, mračna napeta atmosfera, tenzija kod svakog neprijatelja, jako pitak gameplay koji klizi bez ikakvih zastoja, igra koja zna svoj ritam i ne forsira u dužinu bez potrebe (prvi prelaz mi je bio 7.5h na medium za B ocenu). Igra takođe ubada neke detalje koje jako volim a ne vidjam u mnogo igara, kao dobar izgled živog mesa i biomase, to uglavnom svuda izgleda kao kamen druge boje, i isto izgled hard shadows iz jednog izvora svetlosti u sobama, ovo mi je jako atmosfericno, čak je uspela da odlicno izvede i neke stvari koje me nerviraju kao dizajn okruzenja sa veštačkim kreiranim putanjama oko besmislenih prepreka , otvaranje prečica u jednu veliku zonu je jako brzo i smisleno integrisano u igru.
Dakle, preporuka svakom, kad bih morao da biram samo jednu igru iz serijala to bi bila ova, i prelazim u team chody, igraću verovatno više puta i sve tezine, mislim da ograničenja na hard dovoljno menjaju pristup da bude opet sveže iskustvo na drugi način

Sećam se gemcraft i kingdom rush još iz kongregate flash dana, u kojim verzijama sad postoje ?

Gta V na deku, ne mogu da verujem koliko dobro radi. U manjim sredinama moze da se zakuca 90fps ali sam odabrao neki balans. Jaca podesavanja, 11w i 60fps.

Sent from my Samsung Galaxy Z Flip 5 using Tapatalk

Los je Silent Hill: The Short Message.

Igra izgleda solidno, pre svega zbog art style-a i osvetljenja, dok su modeli i teksture losijeg kvaliteta. Performanse su ocajne, fps stalno osciluje od 40 do 60, spustanje rezolucije na 1080p nije pomoglo. Ovo u kombinaciji sa uskim fov-em bas cini igru teskom za igranje.
Muzika je prilicno dobra i uz odlican dizajn cudovista je najbolja stvar u igri.
Prica nije dobra. Sama ideja jeste, ali je realizacija losa. Pokusali su da povezu ovo sa SH serijalom, ali mi se nije svidelo kako je to uradjeno. FMV sekvence su jako cudne jer je ocigledno da su snimane na japanskom. Ne znam zasto je engleski jedini jezik u igri, sigurno bi igra bila zanimljivija da je na japanskom.
Gameplay je bas jednostavan, podseca na video trake iz RE7, Observer i Devotion (koji je dosta bolja igra, preporuka da odigrate ako volite ovakav fazon).
U igri postoji i nekoliko delova gde bezite od cudovista i ovo je ubedljivo najgori deo igre, posebno deo pred kraj. Ne cudi me sto je dosta ljudi odustalo od igranja i kraj pogledalo na yt.

Sve u svemu, moglo je ovo dosta bolje, ali je ocigledno da budzet nije bio veliki, a i ovako dovoljno zanimljivo za jedan prelazak (traje 90-120 minuta).
Ne znam sto je Gamesport resio da glumi strogocu bas na ovoj igri, 3/10 je bas preterano niska ocena.
Nadam se da ce buduce igre biti dosta bolje, ali mi je svakako drago sto SH serijal nije mrtav.

Neverovatno koliko mi više ne leže nešto starije Call of Duty igre, probao dve i odmah palo brisanje... Previše mi to prenadrkano, prebrzo, nafurano, zastarelo?
Ne leži mi uopšte... Baš me zanima dal će mi se svideti zadnji deo, kad dođe na red...

Uzeo sam da igram Creeper World 4. Nije prvi put i nešto mi baš nije legao prošli put, kao dvojka, pa sam ga batalio. Iz drugog pokušaja sam otišao dalje ali i dalje mi nije ni prići trećem delu. Možda je to zbog kamere, možda zbog nekih mehanika poput mraka ali jednostavno nije to to. A ima značajnih poboljšanja u odnosu na trojku. Pre svega mislim na mogućnost trenutnog prenosa resursa na daljinu.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Druga igra kojom se zanimam je ostavila mnogo bolji utisak. Oblivion Override je Roguelike 2D Platformska tabačina u stilu Dead Cells. Da ne tupim kontrole su odlične, grafika je cakum pakum, muzika je dobra i postoji mali milion stvari za otklučavanje.

Autori su se baš potrudili da igraču ponude raznovrsnost. Ima preko 20 oružija u igri gde svako ima značajno drugačiji stil igre; 5 tela koja sa sobom nose prednosti, mane kao i specifične sposobnosti; svakim nivom se biraju nove veštine a izbor zavisi i od dela u kojem ste i još poneke začkoljice; naleće se na predmete koji utiču na nešto u datoj partiji i za kraj ima i stvari koje možete uraditi unutar nivoa koji će uticati da dalji tok igre.

Naravno trči se kroz slučajno generisane nivoe organizovane u 4 celine sa kraljicom na kraju svakog segmenta. U okviru celina postoje sobe u kojima ste zaključani dok ne pobijete sve i u njima mogu biti podkraljice. Sve počne sa prilično praznim nivoima ali kako otljučavate i kupujete stvari sve više i više toga se pojavljuje unutar njih. Isto važi i za stvari koje možete raditi u bazi.

Po prelasku igre otključava se teža varijanta gde su protivnici jači i više ih je, pojavljuju se napredne varijante istih dok igrač dobija negativne statuse. I tako u krug. Pošto sam prešao samo prve dve težine ne mogu da kažem koliko je teško na kraju ali činjenica je da mi ide mnogo bolje nego što mi je išlo u Dead Cells. U svakom slučaju igru treba probati ako vas 2D roguelike igre zanimaju jer je teško naći bolji primer od ove.

Last edited:
Call of Duty Black Ops Cold War - Posle onoga sto sam izjavio dva posta iznad, ova me je vrlo pozitivno iznenadila, prilicno dobra igra, rekao bih mozda i najbolja u serijalu koju sam odigrao do sad.
Ne cudi cim je Raven radio na igri, meni su oni omiljeni jer obozavam Soldiers of Fortune serijal, ako neko zna da radi na FPS igri, to su oni...

Fantasticna grafika, zvuk, sve radi kao podmazano, odlicno napucavanje, zanimljiv gameplay, sve zategnuto i leti.
Vrlo kratka kampanja, predjoh za dva dana vrlo umerenog igranja, iznenadih se kad videh da je kraj, ali u ovom svetu predugih igara, uvek pozdravljam ove krace...

Jedine zamerke koje imam su standardno u CoD serijalu, nezanimljiva prica i bezveze likovi... ovde je jos pomoz boze, nije katastrofa kao inace, tako da mi nije smetalo puno...

Probao sam i zombije malo, vrlo dobro mi deluje, igrace se.

7.9/10

Odigrao sam 25% Avatara i odustao, posto mi je isticala pretplata.
Igra izgleda odlicno, gameplay je klasican Far Cry fazon. Definitivno mi je zanimljivije igrati bez markera.
Najveci problem je sto me taj univerzum ni najmanje ne zanima. Potrudili su se prilicno oko razlicitih plemena, ali za mene su to i dalje strumpfovi.

OK, odmah da upozorim da je igra o kojoj pričam veoma "NSFW" tj ima dosta sexualnog sadržaja stoga neću kačiti ništa vizuelno. Imate Steam za to. Odigrao sam po preporuci i nisam ni na trenutak zažalio.

Flipwitch: Forbidden Sex Hex je još jedna igra za koju žalim što je samo za odrasle jer je u pitanju jedna od zabavnijih metroidvanija koje sam igrao zadnjih godina. A svi znamo koliki sam ja ljubitelj žanra. U igri mi se sve svidelo (sem jelte elemenata koje sam iskreno preskakao gledajući nešto drugo) od dizajna pikselart grafike preko muzike do izvođenja koje je osvežavajuće jednostavno u poređenju sa modernom bratijom koja se hvali sa milion opcija. Sve je začinjeno dobrom dozom jeftinih i prizemnih ali duhovitih pošalica. Iskreno voleo bih da ima cenzurisana verzija koju bih mogao da preporučim ljudima kao ne-anime 2D lascivnu a dobru akcionu igru.

Last edited:
Ja i dalje pikam Tekken ali samo jednom dnevno odigram 2-3 partije jer sam zarazen nekom drugom igrom a to je Persona 3 Reload. Ovo je moja prva Persona igra i bukvalno wtf. Ne znam kako sam propustio ovaj serijal do sada. Social system je jako fun, citava igra je na fazon jos samo ovu jednu stvar da zavrsim i necu vise, i onda prodje 4h od tog momenta :D. Svidja mi se koliko je flashy i stylistic. Licno artstyle persona mi se ne svidja, vise bi voleo da je nekako epic kao FF summns ali je combat sistem odlican, nije tezak, a dovoljno je challenging da nekada iskoristis koju vijugu :D. Ono sto me najvise privlaci jeste taj osecaj kao da "zivis" anime. Trenutno imam oko 25h i nema sanse da je ne zavrsim a posle toga cu vrv overiti P5R. Postao sam fan ovog serijala definitivno!

Ja volim sve (story/likovi/setting/muziku/generalnu estetiku i vibe) osim "glavne" stvari, a to su same persone :D
Uvek sam preferirao da igras i jacas likove direktno a ne da zavisim od stvorenja i njihovog parenja i sakupljanja :)
Plus malo preteraju sa duzinim :D Za P3 fes secam se 100+ sati da sam skucao samo za start :D P4 i P5 sam obe batalio negde na pola. Al mozda jednog dana predjem (prolly not).

Ja volim sve (story/likovi/setting/muziku/generalnu estetiku i vibe) osim "glavne" stvari, a to su same persone :D
Uvek sam preferirao da igras i jacas likove direktno a ne da zavisim od stvorenja i njihovog parenja i sakupljanja :)
Plus malo preteraju sa duzinim :D Za P3 fes secam se 100+ sati da sam skucao samo za start :D P4 i P5 sam obe batalio negde na pola. Al mozda jednog dana predjem (prolly not).
Upravo to, i meni je malo taj sistem kako dobijas persone i njihov ability nekako random. Tera te na grind a i meni je tesko kao neko ko igra prvi put da skonta neki build kada ne znas koje su ti sve mogucnosti. Da je jedan lik sa mnogo skill tree-ova bilo bi mi mozda bolje, a i same persone kao sto sam rekao su mi jako odbojne, dobrih 3/4 od njih ne zelim ni da gledam :D. Sve ostalo sto ti kazes je 10/10. Meni cak ni persone toliko ne smetaju jer za mesec dana u igri max dva puta odem u Tartarus il kako vec....Mene vise vuce prica i sta se desava sa likovima, to mi je ono glavno sto me drzi, a borbe taman dodju kad postane monotono. Igra me je strasno zarazila. I dok radim ja samo gledam kako da ugrabim vremena da je odigram malo. Opsednut sam kao sa BG3 prosle godine jer sam i tu igru slistio, bukvalno nista drugo nije postojalo oko mene dok je nisam zavrsio...tako cu i ovo izgleda.

Back
Top Bottom