• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

XBox classic problem

Uh, zaboravio sam sada, ja se toga podsetim samo kada treba nesto da se prebaci.

Mislim da je jednostavno samo Extract/Browse files in ISO -> Load from file i to je to. Na kraju dobijes folder koji je mnogo manji od 6-8 gigabajta (zavisno od igre) i taj folder se prebaci na Xbox. A druge opcije nisam ni koristio (kompresiju).

Neke igre imaju problema sa imenima, na to mora posebno da se obrati paznja: https://www.epforums.org/showthread.php?87072-XBOX-Game-Fixes ([HDD File Name Fix])

Ако се NTSC верзија игре игра на PAL конзоли, тј. оној чији је регион намјештен на PAL, је ли нема разлике у односу на то када би се играла на NTSC конзоли? Капирам да не али ето, да још мало гледамо детаље. :) Када се постигне тај идеал перформанси и приказа, за мене је осјећај ненадјебив. Да, субјективан сам али волим да све подесим цакум-пакум. 🧙‍♂️

Mislim da su to od Dreamcast-a i dalje "popravili", ali to je definitivno problem sa npr. PS1, N64, Mega Drive, SNES, Sega Saturn. NTSC igre na PAL konzolama su oko 1% sporije.

Један посто?
ImpishHonoredGuineafowl-small.gif

:p

Mislim da su to od Dreamcast-a i dalje "popravili", ali to je definitivno problem sa npr. PS1, N64, Mega Drive, SNES, Sega Saturn. NTSC igre na PAL konzolama su oko 1% sporije.
Ako se ne varam Square Enix i Capcom(a mozda i drugi) su imali bas shit NTSC to PAL konverzije jedno vreme u PS2 generaciji. Konkretan primer Devil May Cry prvi koji je bukvalno 20% sporiji(ne secam se sta je sa kasnijim delovima).

Nije u ovom slučaju do konverzija već do oscilatora u koji je mrvicu sporiji u PAL konzolama.

Nije u ovom slučaju do konverzija već do oscilatora u koji je mrvicu sporiji u PAL konzolama.
Pa "konverzija" je "losa" kada ne resi taj problem "sporijeg oscilatora" i dozvoli da to utice na brzinu igre. Znaci igra treba da radi jednako brzo na NTSC i PAL. Tako su Amiga developeri imali problem sa prebrzim izvrsavanjem igara na americkom trzistu..

U teoriji mislim da ne može nikada raditi jednako, uvijek će odstupati tih 1% i to čak u idealnim uslovima. Ako je konverzija loša, onda na tih 1% ide još 17-18% plus crne trake.

Ako se ne varam Square Enix i Capcom(a mozda i drugi) su imali bas shit NTSC to PAL konverzije jedno vreme u PS2 generaciji. Konkretan primer Devil May Cry prvi koji je bukvalno 20% sporiji(ne secam se sta je sa kasnijim delovima).
Da, ne pricam o tome konkretno, vec o igranju NTSC verzija igara na PAL konzolama. Znaci ako npr. imas cipovan evropski PS1 i skines NTSC ISO, igra ce biti za 1% sporija u odnosu na igranje na americkoj/japanskoj verziji konzole.

Moj Xbox je softmodovan, ima 320GB IDE HDD, dash je UnleashX, sve radi bez problema. I one 3-4 igre u kojim su seckale FMV sekvence sam rešio skidjanjem drugog ROM-a (PAL umesto NTSC-a).
Зашто се ово сјецкање FMV-а дешава, зна ли ико?
GTA III сам обрисао, ону верзију што је набацио модер, гдје су сјецкале видео анимације и сам опет скинуо NTSC верзију са Архиве, конвертовао и пребацио у конзолу, дешава се исто, баш у идентичким дијеловима, значи 1/1.

Можда је ствар у томе што је регион конзоле PAL па неке игре које су NTSC верзија имају проблем са репродукцијом? Скинућу баш PAL верзију игре да пробам.

Интересантно је да на оној другој конзоли, гдје је SATA диск, не само да видео фајлови у тој игри иду како треба, него се и она исцртава брже, баш примјетно. Али су зато успорења у неким дијеловима израженија.

Је ли ико играо Enter the Matrix на оригиналном Xbox-у? Играјући на модованој конзоли, присутан је интересантан феномен, када се игра стартује, појаве се јарко црвена и плава линија на десној страни екрана (по пола), а љубичаста на другој. Налазе се на самим ивицама. Ово је присутно само током уводних FMV-ова, када игра покрене свој 3D приказ, онда је све ок. Штавише, када се ресетује на New Game, онда је све у реду и са поменутим видеима. Ово је једини такав случај да сам нашао, тестирао сам на 2 конзоле, примјерци игре узете са различитих локација. Вјероватно је нешто до почетног покретања, видео режима, а може бити и до мог тв-а у контакту са специфичним видео кодом од игре.
Колико знам, поменути је доста проблематичан, ужасну РС верзију да не помињемо.
Јесте ли се сретали са овим јарким линијама? Није то проблем нарочит, већ чисто интересантно, питам се о чему се ради.

Има ли значајне разлике у брзини трансфера игара са компа на конзолу у односу са рутера на конзолу (комп је онда конектован wi-fijem на рутер)?

Ево трансферујем пар игара и проклињем бога због брзине.

Jade Empire је нарочито споро ишао. Чак је запео на једном фајлу па је након дуго времена таворења закључио да је дупликат, иако је величина различита. Али назив и локација су идентични. Изабрао сам overwrite. Можда је онај фалични неки, запело у трансферу. Дешава ли се то око истоимених фајлова, знате ли ишта о томе?

Има ли у FileZilla опција нека да се паузира трансфер па се после настави без поновног трансфера истих фајлова?

Колико истовремених трансфера практикујете у програму? Ја сам оставио на дифолтних 2 али видим да мрежа није ни близу оптерећења.

Last edited:
Mogu direktno da se prebacuju i to je najbrzi nacin.
Može naravno, samo što moraš manuelno da podesiš ip adrese na kompu i Xboxu, na kompu mora da bude niža, tipa komp je 192.168.0.1 a Xbox 192.168.0.2.
Покушавао сам нешто мало вечерас, није прошло. Мада нисам пуно чачкао, уморан. Има ли неки мали туторијалчић за ово, значи баш за ову директну методу? Капирам процес али да видим подешавања на компу. Преко wi-fija и рутера иде све стандардно.

Jedine dve igre koje mi ne rade su Turok Evolution i Indiana Jones and the Emperor's Tomb. NTSC verziju Indiana-e neće da prebaci do kraja preko FTP-a (bukvalno poslenjih 40-50 MB-a, Level_9 folder u okviru Music folder-a pravi problem). PAL verzija se prebaci na HDD kako treba, ali kad pokrenem igru odmah posle uvodne animacije izbacuje poruku da je disk sa igrom možda oštećen ili prljav. 😄
Примјетио сам да на dlxbgame сајту ова игра има неправилан назив, како архиве тако и фолдера, "EmpOror's...". Да ли је због тога трансфер зезао или је то можда дио исправке проблема кога су у међувремену средили. Нисам покушавао трансфер, баш сам доста игара пребацио па мало одмарам.

Pre dosta godina kada sam poslednji put prebacivao direktno bio je potreban crossover lan kabl. Evo jednog video tutoriala, na 04:55 počinje tutorial za direktno povezivanje:

Što se prebacivanja igara tiče, izbegavajte apostrofe i ostale specijalne karaktere kao i preduga imena foldera sa igrama. Recimo meni Marvel vs Capcom 2 iz nekog razloga nije hteo da radi dok folder sa igrom nisam preimenovao u mvc2.

Eee, gledao sam davno ovaj video. Znaci crossover kabl je neophodan, ne moze obicni. Par stranica unazad sam pitao bas za obicni ethernet, razumio sam vas da moze. Pokusacu danas ovu metodu sa obicnim.

Eee, gledao sam davno ovaj video. Znaci crossover kabl je neophodan, ne moze obicni. Par stranica unazad sam pitao bas za obicni ethernet, razumio sam vas da moze. Pokusacu danas ovu metodu sa obicnim.
Ima ljudi po netu koji pričaju da nije bitno da li je crossover ili straight through kabl, da nove mrežne karte automatski prepoznaju ali ja bih ipak pojurio crossover kabl da bih izbegao moguće probleme ako hoćeš direktno da povezuješ.

Је ли не може ethernet switch?
Misliš da nakačiš Xbox i PC na switch? Može i tako. Ja sam kupio neki najobičniji polovni TP Link ruter za 500 din koji mi služi za prebacivanje igara na Xbox i Xbox 360 da ne bih morao da se bakćem sa podešavanjem ip adresa.

ma ljudi po netu koji pričaju da nije bitno da li je crossover ili straight through kabl, da nove mrežne karte automatski prepoznaju ali ja bih ipak pojurio crossover kabl da bih izbegao moguće probleme ako hoćeš direktno da povezuješ.
Провалио сам како да повежем са обичним, препознаје конзолу. Да питам, је ли није ризично да се пребацују игре овако, преко обичног? Који би то могући проблеми могли бити, које си инсинуирао? Чисто трип, да немање crossover повратне информације не би случајно зезнуло фајлове на диску, нарочито ове који су већ пребачени?

Mogući problemi u smislu da ne mogu da se povežu konzola i PC, ne što se tiče samog prebacivanja fajlova.

Ааа, то сам већ успио. Има ли неких подешавања на FileZilla која могу омогућити већи проток приликом директног пребацивања? Капирам да се то више треба имати у виду када иде преко рутера али ето да питам. Интересантан задњи пост овде:

PS. Хвала на помоћи по ко зна који пут, не заборављам то.

• Like
Reactions: Ace
Back
Top Bottom