• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

XBox classic problem

Flešuješ bios koji ne 'poziva' config fajl sa hdd-a, recimo EvoX, ako to riješi problem trzanja uvodnog ekrana znači da je problem u hdd-u. Isto tako, diskovi trebaju biti ili 'nulovani' ili zaključani sa 32x1 za svaki slučaj.

Је ли постоји нека опција да се направи мали delay прије стартовања dasha? Чух нешто о томе, да има ваљда нека опција да намјестиш када ће ти стартовати. Ако се то може урадити и у xbmc4gamers онда бих могао елиминисати stutter на старту.

Уоооопааааа, нашао сам разлог stuttera на покретању конзоле, прије dasha! Потребно је укључити опцију Enable Fast Game Parsing, бијели тастер > Settings > Advanced и ту се налази. Тиме се елиминише скенирање читавог TOC-а при старту конзоле, а такође и брзи скен игара у Games менију када се исти отвара. Yeeehaaaa!

@timemaster Е сада можеш набавити себи Xbox. :ROFLMAO:

Nemoj nikada koristiti WD-40 za podmazivanje, to je sredstvo za penetraciju. Možeš da napraviš više štete nego koristi, iako na prvu loptu deluje "da radi".

Ово је истина, немојте користити WD40 за подмазивање, увјерио сам се из прве руке.

Чух причу да се за ову конзолу када су у питању копије са нета не зна које су верзије PAL, а које NTSC. Је ли то истина? @TwiSteR је писао раније да је шалтао верзије на својој конзоли, што значи да би се требало моћи наћи NTSC верзије. Искључиво ме оне интересују - гдје их могу наћи? Сајт који је Твистер качио даје само 'multi' одредницу за језике.

Нисам до сада пребацивао игре на њу са компа па ме интересује је ли то могуће урадити директно са ethernet каблом из компа или мора ићи из рутера? Мада капирам да је ово друго само ето, лакше би ми било да је директно из компа пошто је рутер у другој соби.

r/roms

Ima tamo megathread i linkovi.

Mozes da nateras PAL igre da prikazuju PAL60 format, to ti je prakticno isto.

Mogu direktno da se prebacuju i to je najbrzi nacin.

Нисам до сада пребацивао игре на њу са компа па ме интересује је ли то могуће урадити директно са ethernet каблом из компа или мора ићи из рутера? Мада капирам да је ово друго само ето, лакше би ми било да је директно из компа пошто је рутер у другој соби.
Može naravno, samo što moraš manuelno da podesiš ip adrese na kompu i Xboxu, na kompu mora da bude niža, tipa komp je 192.168.0.1 a Xbox 192.168.0.2.

Preporučujem ti WinSCP za ftp kopiranje, em je free i open source, em radi najbolje od svih koje sam koristio do sada.

Хвала пуно на одговорима и информацијама.
То је оно у контекстном менију у xbmc4gamers, бијели тастер? Искрено, са пар игара које сам покушавао (Halo 1, GTA III) нисам имао никакве резултате. Покушаћу.

@FraX @Ace Супер и за то директно пребацивање, баш сам купио кабл те дужине за ту сврху.
Ima na archive.org. Mada sad kad je izašao Cerbios treba ganjati isoe.
Чини се да је тај нови BIOS баш велики помак. Је ли Cerbios омогућава намјештање delay-a код стартовања dasha?

^ Хвала, хвала! Баш мас'ан линк.
За њихово покретање је ли мора бити Cerbios или може и неки од старијих dashboard-a? Или, ако је потоње случај, да ISO-е користимо да их конвертујемо у формат који се може очитати?
Јбг, извините ако су школска питања већ се овим нисам бавио до сада. 🤓

Nakon krace rasprave, doshli smo do zakljuchka da postovi krshe pravila o pirateriji.
Molimo vas da slichne linkove razmenjujete putem privatnih poruka, ne javno na forumu.
Hvala :3

Да ли ово стварно ради у пракси? Покушавао сам са већ неколико игара и не примјетим разлику у брзини исцртавања.
Halo 1 европска верзија има ужасан фрејмрејт, 20-25 fps али онај баш лош, када игра није кодирана за тако низак фрејмрејт већ је ограничена са свог течнијег америчког пандана, пребацивањем у PAL60 мод не видим промјену.
GTA III EU верзија иде видно спорије од америчке, пребацивањем у поменути мод нема разлике. барем не овде. Додуше NA верзија има нека већа успоравања, то ми је мало чудно, мислио сам да је дефинитивна верзија ова на овој конзоли.
Need for Speed: Underground исто има нека успоравања испод 30 сличица у секунди, гледао сам по ЈуТјубу, иде брже, рекао бих.

Нисам сигуран да видим ту опцију у xbmc4gamers. Једина 'Region' опција коју ми даје је везана за временске зоне, сат. Друга опција у Display менију је везана за резолуцију. Прегледавао сам више пута и раније тражећи могућа пребацивања у тај режим, не видим. Само у контекстуалном менију, оно NTSC-M, PAL, PAL-60 итд...

Ne menja se to tek tako, treba ti posebna aplikacija.

Mada je mozda bolje da ipak skines ponovo NTSC verzije igara.

Лик који ми је модовао конзолу ми је рекао да је то већ подесио "u frontendu". Интересантно да на овој конзоли она поменута опција Resolution даје Auto и NTSC 4:3, док на другој конзоли, коју је модовао други лик даје Auto и PAL 4:3. Тако да мислим да је подешено већ на првој, а на другој није.

Halo 1 је присутан на обије конзоле и на овој другој иде течније, чини ми се. Као да је фрејмпејсинг проблем на првој. Да ли је до риповане верзије или је на другој ntsc или је заправо pal па на pal-region конзоли иде боље, немам појма.

Све је припремљено, подесио сам и мрежу, уклонио оне игре са фаличним анимацијама са једне од конзола. Скинуо сам неки велики ISO, некомпресован, то су они случајеви од 6-8 гигабајта. (Ако има Rev суфикс у називу, то значи revision, препоручљиво је скинути што већи доступан број Rev-a, је ли тако?)
Skini ponovo igre i koristi "XDVDMulleterBeta10.2" da ih otpakujes. Imas na /r/roms listu. "HDD ready" kolekciju bih izbegavao, neko je uklanjao sadrzaj u odredjenim igrama.
Имам само једно мало питањце. Можеш ли ми ти или неко други навести тачно корак по корак у овом програму за екстрактовање игара. Има више опција, а знам да неки људи користе неки трикић са навођењем фолдера из ког се екстрактује игра, тако нешто, можда нисам добро описао. Не би ми сметало да експериментишем, међутим пошто процес конверзије траје дуго, а процес пребацивања на конзолу још више да не губим исто то вријеме. Мало га слободног имам.

Такође она опција за компресију игре на најмању мјеру, да ли је користити? Помислио сам да је она скењала можда анимације на предходним играма и чааак да би могла бити одговорна за оне чудне фрејмпејсинг проблеме. Ово друго је мала вјероватноћа већ ето, помисао.

Back
Top Bottom