• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

XBox classic problem

@Nezaborav Ne znam sa kod sajta skidaš igre, ja sam napunio HDD mog OG Xbox-a igrama skinutih sa ovog sajta. Možeš da koristiš i neki VPN kako bi zaobišao limit skidanja jednog po jednog fajla (tj. igre) koji važi za free user-e na 1fichier-u. Skinutu igru samo prebaciš preko nekog FTP-a (npr. FileZilla) na HDD Xbox-a i to je to, igraš. Meni od ovih ~100 igara koje sam prebacio, samo u njih par malo secnu FMV sekvence (npr. u Baldur's Gate: Dark Alliance 1 i 2), ništa strašno, mimo toga sve radi super i na CRT i LCD TV-u. E da, koristim UnleashX dashboard.

Moraš imati modifikovani default.xbe fajl da bi igrao San Andreas sa hdd-a.
Је ли то случај и са Psychonauts?

Ово штекање анимација у друге двије GTA игре ме више брине. Имам их и на оном Xbox-у у коме је SATA HDD од 1 tb, о коме смо причали у више наврата ти и ја, и на њему анимације раде како треба. Мада бих рекао да гејмплеј више сјецка од овог у коме је PATA/IDE. Ту је модер тестирао сваку игру појединачно.

@TwiSteR Зар се не ради неко конвертовање игара, да би модовани Xbox могао да их прочита са харда?

Last edited:
Verovatno su loše kopije igara u pitanju, imaš i na arhivi.org komplet kolekciju.

Тестирао сам скоро све игре које сам наручио на HDD, за сада само проблем са анимацијама у Baldurs Gate: Dark Alliance 2, има stuttera примјетно, исто као и у GTA III/Vice City. Интересантно је да је и @TwiSteR наводио тај проблем код себе. У питању су само пререндоване анимације, што ће рећи видео фајлови. Поред тога сам тестирао и следеће игре, у којима нема проблема:

Crash Twinsanity
Colin McRae Rally 3
Max Payne 1 & 2
PoP: The Two Thrones
Hitman 2: Silent Assassin
Just Cause
Stubbs the Zombie
The Suffering
Sims 1 & 2
Rainbow Six 3: Broken Arrow
Enclave
Battle Engine Aquilla
Oddworld: Strangers Wrath
Manhunt (такође Rockstar игра, вјероватно дијели технологију са GTA играма што се тиче видео фајлова).

Већина њих има пререндоване анимације које праве проблем у ових, за сада 3 игре, све иде како треба.

Резиме, све ради осим:

GTA: SA, Psychonauts - који неће да се стартују
GTA III, Vice City, BG: DA2 - пререндоване анимације и звук у њима сјецкају, гејмплеј је у реду.

Ако вам тај инфо пружа неке нове увиде, напишите. :)

Може ли се на конзоли на којој је већ одрађен TSOP flash са Xecuter2 то уклонити и одрадити Rocky5 + softmod? Да при томе игре на диску остану.

Mislim da moze, ali sto bi to radio? TSOP je bolji od softmoda.

Skini ponovo igre i koristi "XDVDMulleterBeta10.2" da ih otpakujes. Imas na /r/roms listu. "HDD ready" kolekciju bih izbegavao, neko je uklanjao sadrzaj u odredjenim igrama.

На другом Xbox-у кога имам, је одрађен TSOP на фабричком чипу, има SATA HDD од 1 TB и генерички noname прелаз SATA to IDE, 80-жичани кабл, наравно. Врло често hang-ује на Xbox логоу, неће да стартује dashboard. Потребно је 2-3 пута искључити-укључити конзолу да би се стартовао dash. Такође error-и се дешавају повремено, да ли на старту или током soft reseta (L, R, start, select). Једном ми је и конзола замрзла у игри. Током транспорта је оштећена у пошти, дио решетке на дну је пукао. Мада имам осјећај да ово штекање дешборда нема везе са тим. Набавио сам нови front plate са том решетком па ћу замјенити.
IMG_20211229_151602.jpg IMG_20211229_151608.jpg

Због тог штекања сам питао за замјену TSOP-а, знате ли о чему се ради? Је ли због лошег прелаза или...?

На тој конзоли су игре добре и тестиране од стране модера.

Pretpostavljam da si uklonio kondenzator za sat? Vidi da li ima stete oko tog podrucja i ako ima, probaj da ga ocistis sa alkoholom. Moguce je da je problem i u drugim kondenzatorima.

A to sto je jednom zamrzla u igri -- sasvim normalno.

Probaj da instaliras/re-instaliras dashboard (nikako iz istog dashboarda, npr. ako hoces da instaliras XBMC, uciniti to iz UnleashX, itd.).

Уклоњен је, све што је могло исцурити на плочу је очишћено. Остали кондензатори су уредни.

@Omega , коме се захваљујем на много информација и времена о конзолама, укључујући и овој, мисли да је проблем у прелазу. Да ти генерички кинези су чести у том hang-у и да је препоручљив неки квалитетнији, са Marvell контролером, што оставља на избор StarTech и Delock.

99% je do sata-ata adaptera ili do ata kabla. Ja sam imao problema sa crnim ekranom na bootu gde konzola nije htela da uđe u dash, kad sam zamenio kabl proradilo je kako treba. Na OGXbox forumu ima tema o sata-ata adapterima kao što je recimo ova.

Уф, по некима са ове теме, ови јефтињаци кинези могу да оштете хард диск чак.

Знате како када се кућиште од оригиналног Xbox-a окрзне, остану бијеле штрафте. Или чак сребрнасте, ако је дубљи задор. Који је најбољи начин да се то префарба али да боја буде као од оригиналног кућишта? Тј. да се усагласи са остатком.

najbolja metoda je da kupis novu konzolu sa ocuvanim kucistem, prepakujes svoju pa tu opet prodas.

Знате како када се кућиште од оригиналног Xbox-a окрзне, остану бијеле штрафте. Или чак сребрнасте, ако је дубљи задор. Који је најбољи начин да се то префарба али да боја буде као од оригиналног кућишта? Тј. да се усагласи са остатком.
WD40 dosta pomaže.

Хах, баш сам га некидан користио. Чинило ми се да је то примарно средство за подмазивање.

To je sredstvo 'za sve'. Baš vrati neki originalni sjaj plastičnim stvarima.

Ako ogrebotina nije duboka, uzmes i sredis to sa magicnim sundjerom. Ne treba ti originalni, odlicno radi posao i onaj iz DM-a (~250din pakovanje od dosta komada).
Nakon toga crna plastika ce na tom mestu biti "zamuljana", prosvetljena, manje sjajna ili kakva vec. To sredjujes sa nekim sredstvom za enterijer automobila.
Preporucujem K2 Polo Cockpit sprej (~250din), jer vraca crnu plastiku u vrh stanje pri cemu ne stvara jak "uljasti" masni sjaj (ako ga nije bilo, odnosno ako konzola fabricki nije bila tako sjajna).
Ne prskas direktno na plastiku, nego na ubrus/krpu. Ponavljas par puta.

Ovo mi se odlicno pokazalo kada sam sredjivao Mega Drive 1 i 2.

Last edited:
Покушао сам и са WD40 и са K2 Polo Cockpit spray. Слаби резултати. Трљај, трљај, не видим нарочиту промјену. Магични сунђер нисам нашао али јесам магичну крпу, упоран сам био али ћорак. Ово су чак скроз мале огреботине, нису чак ни бразде неке.

Хах, баш сам га некидан користио. Чинило ми се да је то примарно средство за подмазивање.
Nemoj nikada koristiti WD-40 za podmazivanje, to je sredstvo za penetraciju. Možeš da napraviš više štete nego koristi, iako na prvu loptu deluje "da radi".

Back
Top Bottom