• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

XBox classic problem

Покушао сам и са WD40 и са K2 Polo Cockpit spray. Слаби резултати. Трљај, трљај, не видим нарочиту промјену. Магични сунђер нисам нашао али јесам магичну крпу, упоран сам био али ћорак. Ово су чак скроз мале огреботине, нису чак ни бразде неке.

"Magicni sundjer" i magicna krpa nemaju veze s vezom, totalno razlicite stvari i namene. :D

Bukvalno si preskocio prvi i najbitniji korak. Odatle i slabi rezultati.

Јебат' га, нисам наш'о. Потражићу опет ових дана, ако не нађем ко га шљиви. Ово је ионако ради каприца, већина људи не би ни обраћала пажњу на те "огреботине".

Отворио сам конзолу да средим неке ствари и замјеним кабл од хард диска, када на IDE to SATA адаптеру, на 2 кондензатора у дну, на идентичном мјесту код оба сам примјетио као да су мало кородирали, рупице у центру којих се види сјајни метал. Не бих рекао да је то нешто нормално, само ми је необично да се налазе баш на истом мјесту код оба. Сада нисам сигуран да ли да палим конзолу конзолу ако су пробијени. Знате ли ишта о томе?

Овакав генерички адаптер је у питању.
s-l1600.jpg.6782a9b33f60b0f9b230b8a0111bf06e.jpg

Ako je elektrolit počeo curiti, onda možeš očekivati manje ili veće probleme u radu. Jednostavno je staviti nove ako ništa.

Ништа не цури и мислио сам ставити нове свакако, након што ово видјех. То може сутра најраније. Али ми се тестирало све сада када сам намјестио нови кабл. Међутим, не бих се зезао са паљењем ако постоји шанса да оштети HDD, као што видјех да се дешавало неким Америма.

99% je do sata-ata adaptera ili do ata kabla. Ja sam imao problema sa crnim ekranom na bootu gde konzola nije htela da uđe u dash, kad sam zamenio kabl proradilo je kako treba. Na OGXbox forumu ima tema o sata-ata adapterima kao što je recimo ova.
Замјенио сам кабл са неким квалитетним (али мало пократким) ASUS-ом и hanga више нема, сваки пут уђе у dash! Али појавио се нови проблем, а то је што затрза на Xbox екрану, прије dash-a. Онако stutter јак зариба и прекине се онај задњи високи тон џингла при паљењу. Видјећу да промјеним помињане кондензаторе на pata to sata адаптеру и да нађем неки трћи кабл, исто квалитетнији. Имам овде и оригинални 40-pin, не знам је ли препоручљиво?

Е 'вако, експериментисао сам и са старим и са новим каблом, трзакање на Xbox логоу је присутно сада на оба. Набавио сам врхунски Delock sata to ata адаптер, иста ствар.
Раније је био hang односно замрзавање, сада имамо трзакање приликом уласка, и на јефтином кинезу и на Delocku. Кондензатори сви изгледају уредно, пажљиво сам прегледао. Надам се само да јефтини кинез није оштетио HDD, мада оно мало што сам тестирао игре, ради све и даље.

Је ли можда ствар у томе што је на HDD гомила ситних фајлова, Coinops и тона емулатора и ромова?

Koji X2? Ako su TSOP kontakti i dalje spojeni, flešuj drugi BIOS (konkretno "iND-BiOS.Beta.Feb-11-05.67") umjesto tog X2, i to može praviti problem u malom broju slučajeva.

Колика је вјероватноћа да се ово дешава због великог SATA диска и гомиле малих фајлова на њему, ромова и слично?

U jednom Xbox-u imam 1TB disk sa skoro pola miliona manjih i većih fajlova i radi ok bez trzanja. Jedino cold boot proces traje 20-30 sekundi ali to je do SATA adaptera sa Aliexpress-a.

Са тим адаптером се можда не може видјети јер има толико времена да убаци dash у меморију. Не бих да мудрујем, теоретишем. Два лика су ми већ рекла да може бити због бројности фајлова.

Још мало информисања у ситна цријевца. Колико су Error-и очекивана појава током IGR, in game reset-a? Деси ми се повремено на овом 1 TB SATA, TSOP Xecuter2 Xbox-у. Једном се десило и приликом паљења, значи када треба повући dashboard.
После тога када урадим исту ствар, вјероватно ће све проћи како треба.

На овој другој конзоли, гдје је 250 GB IDE HDD, Rocky5 softmod, то нисам примјетио до сада. На обије конзоле је xbmc4gamers.

nezaborave, ti si najbolji nacin da sacuvas moj novcanik od kupovine og xboxa i da se upustam u hakovanje i koriscenje istog 😄

Samo TSOP mod, nova termalna pasta, nov ATA133 kabl i ispravan ATA HDD i nema problema. Naravno matična mora biti u super stanju.

Требало би да је доста хардвера за мене када је ова конзола у питању, имам их 4 у кући, 2 модована, 2 не. Радије бих да утврдим тачно у чему је овде проблем, ако је већ проблем. Дешава се релативно ријетко.

Proveri kabl.

Evo razlike izmedju kabla sa 40 i 80 zica:

92b47b1ad001f8b8c8d22d14a5c8e0bf.jpg

@Nezaborav Kako želis, ali po svemu sudeći rekao bih da si više vremena proveo u utvrđivanju problema, nego u igranju igara. Mada razumem da te intrigira da utvrdiš u čemu je problem. Moj Xbox je softmodovan, ima 320GB IDE HDD, dash je UnleashX, sve radi bez problema. I one 3-4 igre u kojim su seckale FMV sekvence sam rešio skidjanjem drugog ROM-a (PAL umesto NTSC-a).
Jedine dve igre koje mi ne rade su Turok Evolution i Indiana Jones and the Emperor's Tomb. NTSC verziju Indiana-e neće da prebaci do kraja preko FTP-a (bukvalno poslenjih 40-50 MB-a, Level_9 folder u okviru Music folder-a pravi problem). PAL verzija se prebaci na HDD kako treba, ali kad pokrenem igru odmah posle uvodne animacije izbacuje poruku da je disk sa igrom možda oštećen ili prljav. 😄 Turok PAL verzija izbacuje istu poruku na početku, dok kod NTSC verzije sekcka FMV, ali igra radi bez problema do momenta kad treba da počne Chapter 2, tu izbacuje istu tu poruku. Sve ostalo radi bez ikakvih problema.

Last edited:
@FraX Пробао сам са другим каблом и другим адаптером, иста је ситуација. Код мене је кабл са 80 жица, два таква сам тестирао.
Kako želis, ali po svemu sudeći rekao bih da si više vremena proveo u utvrđivanju problema, nego u igranju igara.
Прича мог гејмерског живота, лол. Ово је друга конзола, није она са IDE хард диском, гдје су сјецкале анимације. Овде нема тих проблема, само има оно грдно трзакање приликом boot-a конзоле, прије dash-a и повремени error приликом IGR, рецимо на сваких 15 пута да ће се десити једном. Најчешће је error у самом dashu, тако да поновним soft reset-ом се ријеши.

Back
Top Bottom