Је ли не-баш-потпуно стабилан фрејмрејт карактеристичан за Иксбокс Класик? Имао сам неко предубјеђење да он нуди РС искуство што се тиче стабилности брзине исцртавања, међутим након што сам од скора почео да се играм на њему, примјетио сам да многе игре имају блаже трзаје у перформансама. Ништа драстично за сада али опет смета. Интересује ме да ли је до конзоле или до мог сетапа.
Примјетио сам у неколико игара када се ротира камера око лика на неким локацијама да зна долазити до трзања.
У gta 3 има гомила трзакања на неким локацијама када се вози и то више као да је проблем фрејмпејсинга него саме брзине али нисам сигуран.Значи није да успори игра него гомила ситног запињања. Игриво је врло и то прије 20 година питање је да ли бих примјетио али сада боде очи.
У san andreas исто на неким мјестима зна да зариба и нарочито када се оде у онај планински предио и гледа се у крошње дрвета па се ротира камера тако, примјети се трзање. То је био случај и на ps2 само драстично грђе.
Још један случај сличан са ps2 само гори је MoH: Frontline, који такође на Xbox има нека мјеста гдје мало зариба и када се камера ротира он запиње. На Двојци је то било толико изражено да нисам могао играти. За Xbox се причаЛо да иде на 60 fps, међутим овде дефинитивно пада на доста мјеста испод.
NFS: Underground, на неким мјестима игра малкице успори. Опет ништа драстично али се примјети. Мислио сам да су тркачке игре изузете од тога али то је субјективно предубјеђење.
PoP: Sands of Time, кога управо играм, за сада током 2 борбе са више непријатеља долази до израженог успоравања. Ресетовао сам игру у једном случају и онда тога није било, као неко гомилање у меморији, нисам сигуран. Ако је дионица захтјевна, онда би требало да се деси сваки пут, а не понекад. Овај случај ме нарочито интересује, ако се неко сјећа перформанси у тој игри?
Splinter Cell 1 има захтјевније дионице али то некако природније изгледа, видиш да је пад фрејма некако природан.
Ништа од тога није да доведе до неигривости, али ми смета јбг. Конзола је важила за premium платформу у своје вријеме. Односно више се бринем да није до начина на који је модована моја конзола.
Овде имам hdd од 1 tb sata накрцан са 200 xbox игара, 2 coinopsa, и метричком тоном емулатора и ромова. Dashboard је xbox4gamers. Је ли то не може да утиче на перформансе у играма? Када се стисне црно дугме, за опције, ПРВИ пут само, треба му неких 5-6 секунди да се појави (после тога сваки пут одмах, до ресета дешборда), за разлику од друге конзоле гдје је ata диск али много мањи, без ромова и коинопса и гдје се то дешава тренутно.
Мислио сам да када се игра покрене, он избацује све из меморије осим детекције команде за ресет у дешборд, IGR.