• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Provajderi internet usluga - iskustva, ponuda, diskusija

nemam pojma razvukli su kablove po banderama, ja znam da jako led osvetljenje hoce da zeza signale tipa radio, wi-fi.....
Sad da li je to u pitanju pojma nemam, a nije ni bitno samo vise da poprave. :D

Odlicno resenje za one kojima je potrebna konekcija na telefonu kada su u zonama bez mobilnog signala. Ovo ce bukvalno spasiti zivote. A i implementacija je super, telefon ce jednostavno prepoznati Starlink V2 kao celltower ako telefon ne bude u mogcnosti da ostvari konekciju ka redovnim tornjevima.

Beta krece sledece godine u USA, za pocetak samo SMS. Bice malo V2 satelita u orbiti tako da ce biti cekanja ako trenutno nema satelita na nebu, ali npr za one koji se izgube i traze pomoc, bolje ikad nego nikad!

Већ неколико месеци ми се јавља чудан проблем са брзином интернета, па да ли је неко имао слична искуства или зна шта би могло да буде у питању. Имам Супернова Супер пар плус пакет са оптиком, брзина 200/20 Mb. Пре пола године узмем после дужег времена да измерим проток на speed test-у и видим да ми се брзина пакета преполовила, тј. да је download закуцан на 100 Mb (реално 90-92 Мb) док је upload остао на 20 Mb. Позовем наравно кориснички сервис, они ме прво као дебила пропитују са оним јесте ли пробали да ресетујете модем и рутер, јел мерите на каблу или бежично итд, и кад ништа од тога наравно није решило проблем, као ни њихов покушај ресетовања из централе, проследили су ствар техничкој служби. После пар дана дошао је човек, мерио проток, покушао да замени каблове, звао и он централу да они ресетују параметре конекције, и на крају заменио ZTE модем у који иде оптичко влакно, а из њега LAN кабл у рутер. И након тога проради како треба, и брзина опет буде 200, односно измерено око 190-193 Mb. Закључи да је проблем био у претходном модему који се нешто забаговао.

Међутим после неких, месец, месец и по, опет се деси иста ствар. Само наједном брзина download-a je преполовљена као да је пакет 100, а не 200 Mb. Сад већ озбиљније изнервиран опет зовем и пријављујем исти проблем, опет шаљу техничку подршку кроз пар дана, човек дође, проба да ресетује тај други модем (иначе исто ZTE, само други модел) којим је замењен претходни за који се сумњало да прави проблем, ресетује параметре из централе и све проради. Понадах се да је то дефинитивно решило проблем, али од тада па отприлике на сваких месец дана се иста ствар дешава, download одједном буде дупло спорији, с тим што сад успевам сам да решим то тако што ресетујем тај модем, некад успе из прве, а некад морам и по 4-5 пута да ресетујем док се не поврати све како треба. Да их опет зовем не знам да ли има вајде, јер очигледно ни они не знају шта тачно узрокује то или се праве да не знају.

Да ли неко од вас можда може да претпостави шта је у питању? Јер за скоро 20 година колико имам интернет у разним облицима, ово је први пут да се такав проблем јавља и то фактички у истом временском интервалу сваког месеца, а смара ме да свако мало мерим проток и зезам се с тим ресетовањем.

Jedino što mi pada je da su ti ruteri stvarno toliko loši da se stvarno toliko često "zaglupave". Probao bih možda da koristim pomoćni ruter nekih mesec dva, da vidim da li ako se olakša posao modemu-ruteru, da li će opet imati tih problema. Pod pomoćnim ruterom mislim, recimo neki TP Link WR841n/840 svejedno, povežeš ga lan kablom sa ZTE modemom/ruterom i prepustiš mu sav posao koju ruter radi. A ZTE uređaj bude bukvalno samo modem.

Ja sam imao često problema sa MTS ruterima, menjao na mesec, dva tri, ali problem kod mene je bio što jednostavno više nisu slali signal kada bi se uređaj "preopteretio". I više mi je bilo dojadilo da ih menjam, kupio sam lepo ovaj ruter i od tada ama nijedno baš nijednom nisam imao problem sa netom.

Čisto eto, moja iskustva i predlog šta možeš da probaš.

Jedino što mi pada je da su ti ruteri stvarno toliko loši da se stvarno toliko često "zaglupave". Probao bih možda da koristim pomoćni ruter nekih mesec dva, da vidim da li ako se olakša posao modemu-ruteru, da li će opet imati tih problema. Pod pomoćnim ruterom mislim, recimo neki TP Link WR841n/840 svejedno, povežeš ga lan kablom sa ZTE modemom/ruterom i prepustiš mu sav posao koju ruter radi. A ZTE uređaj bude bukvalno samo modem.

Ja sam imao često problema sa MTS ruterima, menjao na mesec, dva tri, ali problem kod mene je bio što jednostavno više nisu slali signal kada bi se uređaj "preopteretio". I više mi je bilo dojadilo da ih menjam, kupio sam lepo ovaj ruter i od tada ama nijedno baš nijednom nisam imao problem sa netom.

Čisto eto, moja iskustva i predlog šta možeš da probaš.
ZTE и јесте само модем, рутер за wi-fi сам такође добио од њих, у питању je Mercusys AC12G модел ако се не варам. Тај рутер имам од кад сам прешао код њих и радило је све нормално, тек пре око пола године сам приметио то да се брзина преполовила. Овде је проблем пре или у том ZTE модему или у долазном сигналу од њих. Мада ако ресетовање модема решава ствар, могуће да је у њему проблем, као што је био и са претходним. Али смара ме да се стално бакћем с тим. Имам и свој стари TP Link рутер, можда да пробам њега да вратим, да дефинитивно елиминишем рутер као потенцијални проблем, али као што рекох у претходних неколико година је радило све нормално.

Last edited:
Ti ruteri su govno, mislim da sam 3 promenio otkad je Supernova preuzela Vektor.

Ti ruteri su govno, mislim da sam 3 promenio otkad je Supernova preuzela Vektor.
Јел тако? Онда ћу да пробам да вратим TP Link на неко време и да пратим ситуацију.

MOTHERFUCKEEEEEEEEEEEEEEEEEEEERS

Bukvalno ce mi prvi komsija prekoputa dobiti opticki kabel, a cela moja ulica nece biti pokrivena.

Bukvalno ce mi prvi komsija prekoputa dobiti opticki kabel, a cela moja ulica nece biti pokrivena.
haha bas te nece. Kad je doslo do toga da i u komentarima kumis za kabl :D
Daj skupicemo se mi, pa cemo da iskopamo i namontiramo :D

Vreme je da se učlaniš.

Ćao svima, uticali ste pozitivno na mene u postovima na temi Recent Get, ponosim se što ne računajući pirateriju, koju takođe sve manje koristim, ne kradem, a ipak kradem komšinici internet, bez obzira što joj i mnogo pomažem.

Kažite mi, kakvo je trenutno vaše mišljene o Orionu? Imam baš povoljnu i dobru ponudu od njih za internet i televiziju. Jel radi sve to kao što piše u Ugovoru ili bar približno? Kakva je stvar što se povremenih prekida interneta tiče? Telekom internet koji kradem nema nikakvih problema već baš dugo vremena.

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk

kermit-darkside.gif

Brt moi #21vek

Ali ti si makar u boljoj-uzlaznoj situaciji. A ja sticajem okolnosti presao sa konja na magarca. :D
...dok sam pre nekih 6-7 godina imao kablovski 50M, u vreme kada je SBB mainstream paket valjda bio 40M. I sada vec par godina (kako sam podstanar) sam osudjen na magarca - Orion wireless 20M.

tzijcd.png

Pro tip: stavi cloudflare DNS umesto guglovog, krstarenje ce ti biti zivahnije. Da, na ovakvim sporijim brzinama to nije placebo.

Eee, pre mesec dana MTS konacno uveo optiku u zgradu. Pa nedavno pao upgrade sa magarca na 250/80M...tri meseca probni period, taman mi istice Orion, pa godinu dana 50% popusta.
Prezadovoljan za ove dve nedelje. (y)

auifwu.png

Drz se DieHardmane! #21vek

Back
Top Bottom