Story time:
Zove me nepoznat pancevacki broj u cetvrtak i predstavi mi se osoba da je iz mtsa, zove me zbog dugovanje od 1633 dinara za jul 2022. za adresu na Vidikovcu. Hvala Vam sto ste me obavestili, bice iznos uplacen. Hvala Vama, dovidjenja.
Posto vise nisam godinama na toj adresi, a sestra uredno placa te racune, okrene ona mts, njima nije poznat ni broj racuna koji mi je devojka ostavila, ni poziv na broj, a jos manje logika zasto sam ja povezan sa tom adresom kada je vlasnistvo prebaceno godinama pre ovog jula 2022. Potvrde oni da je sve regulisano i da nema nikakvih dugovanja.
Malopre:
Zove me 027 pozivni broj, sa istom pricom:
operater - da li ste gospodine izmirili dug od 1633 dinara?
ja - Gospodjo, pricao sam sa mtsom, oni su mi potvrdili da nikada nisam imao dug prema njima
operater - kad ste ih zvali?
ja - odmah posle razgovora sa Vama u cetvrtak. dajte mi punu adresu na Vidikovcu za koju vidite dugovanje.
operater - ja to gospodine nemam, a korisnicki servis nema uvid u Vasa dugovanja
ja - znate li za koju uslugu imam dugovanje?
operater - imate za telefon
ja - dajte mi broj fiksnog telefona za koji imam dugovanje
operater - ja to gospodine ovde ne vidim
ja - vasa prica nema nikakvog smisla, a najmanje ima logike zasto me mts zove iz 027 i odakle Vama moj broj?
operater - gospodine, ja cu morati da obelezim ovaj poziv sa negativnim ishodom da ne zelite da izmirite svoje dugovanje
ja - molim vas to uradite, a ako me jos jednom pozovete, tuzicu Vas ne znam kako, ali cu naci nacin
Prosto nisam mogao da verujem da se bave ovim sistemom prevare kod nas, ali je prilicno opasno, ako navataju neke nesnadjene penzionere, mogu lepu kolicinu novca da zgrnu. Jezivo