• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Movie TV The Matrix Resurrections (2021)

Definitivno moram ponovo da ga pogledam, evo ima vec dva dana kako mi film ne izlazi iz glave, iako sam mislio da ce vec dosta ispariti. Mislim da sam pogresno pristupio filmu. Iako sam znao da ce biti skroz drugaciji od trilogije, opet sam imao odredjena ocekivanja i zelju za nekim stvarima iz te trilogije, zbog cega nisam bio zadovoljan filmom na kraju........i Lana me kritikuje zbog toga, zbog toga sto nisam prazne glave pristupio filmu i dao mu sansu da me iznenadi, kritikuje me sto nisam poslusao Morfeusa - Free your mind.

Film je kritika Holivuda, ali i nas gledalaca koji se ljutimo jer nasa ocekivanja nisu ispunjena. Lana je u fazonu "Ljudi, onaj Matrix koji ocekujete je zavrsen odavno, prica je zaokruzena, stigla je do kraja. Ovaj film je moj odgovor vama/Holivudu koji zelite po svaku cenu, na silu, da se ta prica nastavi ili na odredjen nacin odradi, iako nema potrebe, ni smisla nastavljati". Mnoge nastavke vecim delom kritikujemo (s pravom) da su losi, neinteresantni, glupavi, bledi, neoriginalni, itd.., i tako bi prosao i Matrix 4 da ga je Lana radila na isti nacin, po istom sablonu kao sto se radi vecina nastavaka, ali Lana je izabrala drugaciji put, drugaciji pristup i jedini nacin da nam ponudi nesto drugacije, nesto interesantno, a ne bled pokusaj necega slicnog sto smo voleli u trilogiji.

Na osnovu nekih scena, sasvim je moguce da je WB hteo da radi novi Matrix sa ili bez Lane i da je ona bila u fazonu "ako ce neko raditi, to cu biti ja" i onda na ovaj nacin pljunula na njih.

Sve u svemu, Lana nije htela da radi po sablonu, nije htela da nam da jos istog, jos vec vidjenog, jer prosto nema smisla, ta prica je ispricana. Dala je nesto skroz drugacije, nesto sto ce svakako podeliti misljenja i to je okej. Svako ce prihvatiti na svoj nacin, neko mozda nece svariti ovo, nekom ce biti gotivan. I mislim da je to jos jedan plus za ovaj film.
Juce sam napisao da, ako posmatram kao trol, film mi je 8/10......i u stvari ovaj film i ne moze drugacije da se posmatra. Gledacu prvom prilikom ponovo, ali ovog puta cu se prepustiti voznji od prve sekunde, pa do kraja, necu dozvoliti da moje nerealne zelje uticu na krajnji utisak.

Last edited:
Prejaki su mi ovi meta-komentari, kao oslobodi um, gledaj film kako treba, Lana genije. Znaci treba stvoriti simulaciju oko sebe da bi ubjedio sebe da je film dobar. I onda kao svima "eat shit". To je porazavajuce i kontradiktorno ali svakom svoje. Svaki Matrix me uhvatio na prvu, pogotovo prvi, na svako gledanje je dobar i zanimljiv film. To je moja realnost. Za ovaj novi kao treba neko samoubjedjivanje i povinjavanje da bi ga skontao. To nije moj problem, to je problem filma ili ljudi koji misle da tako treba snimati filmove.

Činjenica je da nema neka posebne dubine u filmu. Ali ajde, svako može da nađe neki smisao u nečemu, tako da o tome možda ne treba raspravljati.
Ono što je pak neosporiva činjenica je da je ovo, sa kinematografske strane gledanja, film B produkcije. Prvi deo je remek delo režije, kadriranja, montaže, razumevanja dinamike likova, narativa... Dakle ako se ignoriše zaplet u prvom delu, opet vam ostaje jedan vrhunski snimljeni film, baš pravi masterclass nivo filma. Ovaj deo je čista suprotnost svemu tome.

Ne, nego se jos nisi razbudio:
Resurrections je meni licno zanimljiviji film, da ne kazem bolji, od Revolutions.

r2njwz.png

Na osnovu nekih scena, sasvim je moguce da je WB hteo da radi novi Matrix sa ili bez Lane i da je ona bila u fazonu "ako ce neko raditi, to cu biti ja" i onda na ovaj nacin pljunula na njih.
Moooozda je bilo bolje da je pustila da oni odrade... ne vidim poentu, sta je mislila "ej oni ce snimiti sranje film, bolje ja da snimim sranje film" ?
Ovo je ispalo toliko sranje, da ne vidim da je WB mogao da napravi gori film...
Lana izgleda troluje odavno, posle prve trilogije izbacuje samo trol filmove.
Ne znam sta je snimala, ali kad je promenila pol, nije to vise ista osoba.

Inace cuo sam da je budzet za ovaj film cak 190 miliona... za komparaciju, dvojka i trojka su imali po 150 miliona... na sta su pare otisle?

Moooozda je bilo bolje da je pustila da oni odrade... ne vidim poentu, sta je mislila "ej oni ce snimiti sranje film, bolje ja da snimim sranje film" ?
Ovo je ispalo toliko sranje, da ne vidim da je WB mogao da napravi gori film...

Ne znam sta je snimala, ali kad je promenila pol, nije to vise ista osoba.

Inace cuo sam da je budzet za ovaj film cak 190 miliona... za komparaciju, dvojka i trojka su imali po 150 miliona... na sta su pare otisle?

150mil u to vreme je jednako $250mil sada.

To sam baš ja hteo da napišem. I nije samo to, 2. i 3. deo su zajedno snimljeni za 300 miliona što je mnogo bolje nego da su posebno snimali svaki deo za po 150 miliona (mnogo para bi 2x bilo potrošeno na okupljanje ekipe, veliki deo scenografije, kostime,..., a ovako je sve to plaćeno jednom za oba filma). Osim toga, moja je teorija da je mnogo viče para od tih 300 miliona koštao 2. deo u odnosu na 3. 3. deo meni deluje mnogo jeftinije i zbrzanije od 2. dela.

U svakom slučaju, kad već pišem opet ovde, da napišem da kako je vreme od gledanja prošlo, ja sam još više razočaran ovim 4. delom. Mada je meni serijal umro još u 3. delu. A 1. deo mi je najverovatnije posle Bravehearth najomiljeni film, ili možda, kad malo razmislim, ipak deli 2. mesto sa Terminatorom 2.

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk

napokon pogledao novi matrix... i zabezeknut sam, ne mogu da verujem koliko je bukvalno svaki aspekt ovog filma sranje...ne mogu da verujem da je isti covek pravio i prvi matrix, katatsrofa. meni se pocetak meta komedija i svideo ali posle toga sve pada toliko u bunar da je to strasno, SVE je sranje.

ne znam sto se cudim, naravno sad je trinity glavna, ustvari bez nje neo je nista...ma fuck off!

napokon pogledao novi matrix... i zabezeknut sam, ne mogu da verujem koliko je bukvalno svaki aspekt ovog filma sranje...ne mogu da verujem da je isti covek pravio i prvi matrix, katatsrofa. meni se pocetak meta komedija i svideo ali posle toga sve pada toliko u bunar da je to strasno, SVE je sranje.

ne znam sto se cudim, naravno sad je trinity glavna, ustvari bez nje neo je nista...ma fuck off!
Па није исти човек. Сад је жена.

Back
Top Bottom