• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Movie TV The Matrix Resurrections (2021)

Ne, majke mi, ja sam u fazonu, okej je l je ovo ozbiljno ili zajebancija... Prestao sam da gledam na 1h24min. Ne mogu, jednostavno ono ne želim trneutno da završim.

269971785_4809896602382204_8590776111043431839_n.jpg

Ja sam u prvih sat vremena ocekivao neki hard cut, tipa, ok ovo je bio trip indukovan uticajem masina idemo sad ozbiljno, imamo jos sat i po za dobar film. To se naravno, nije desilo :D
Овакву врсту невјерице сам имао када сам први пут гледао The Force Awakens. Нисам могао да вјерујеш шта су починили од Star Wars-a.

Овакву врсту невјерице сам имао када сам први пут гледао The Force Awakens. Нисам могао да вјерујеш шта су починили од Star Wars-a.

Slican je generalni sablon u svim ovim novim nastavcima cini mi se.

Lana je istrolovala. Ako tako gledam, Resurrections mi je mozda 8/10.
Mozda filmu ponovo dam sansu uskoro.

Ono za šta sam bio siguran da će najmanje valjati, priča, je ispala OK. Nisam znao kako će, ali lepo su objasnili zašto su tu opet Neo i Trinity. Čak je u nekim segmentima priča iznenađujuće dobra. Ali borbe 0, izgled filma i atmosfera 0 u odnosu na 1. i 2., režija zbrzana skroz, očajan slowmotion u mnogo scena koji kao da je došao iz jeftinog televizijskog filma 90ih, nepotrbni isečci iz prethodnih filmova,... jedino su me malo scene u stvarnom svetu podsetile na original. Još kad se na kraju ispostavilo tačnim ono što sam pretpostavio de će se desiti , da je Trinity jača i važnija od Nea, bilo mi je muka. Sve u svemu, potpuno nepotrebno i razočaravajuće.

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk

Osim što se nije tako ispostavilo :rolleyes:

Nije akcija baš toliko loša, delimično je namerno urađeno u takvom stilu, a delimično verujem da je i Covid pojebao stvari.

ima baš dobrih akcionih delova
kada padaju ljudi oko nea i trinity na motoru je fuckin epic
a ima i loših
šutka policija-kapetani-barni-neo-trinity

iskreno, očekivao sam svašta na osnovu komentara ovde, ali film ima dobru ideju, izvedba je tu i tamo, rekao bih da sam očekivao da sve bude utegnutije, ali film nije loš. nekih 6.5/10.

Odgledah film, ostali su mi isti utisci kao posle trailera, sranje, ovo je kao zasebno ostvaranje, uopste nije nastavak koji su ljudi zeleli, vec ja bih rekao "podsecanje na keca", film je jeftin (ne znam budzet, na imdb-u pise za prva tri dela, a ne pise za ovaj cetvrti), ali svakako izgleda jeftino, jebes ti Matrix film gde te specijalni efekti i akcija nece oduseviti, a ovde tu gde su trebali da briljiraju, odradili su najgore, onaj neki spori snimak u par frejmova, sta je ono? jel ti ljudi imaju oci da vide da to ni na sta ne lici, jos se u traileru videlo.
Film je podsecanje na keca i trojku, dok se prisecaju keca je jos i ok, ali dok se prisecaju trojke je teska smaracina, kao sto je i sama trojka teska smaracina.
Takodje film je pokazatelj kad se "promeni" reziser, promeni se i film, sad je reziser "zensko" i zbog toga je sad Trinity kao odjednom "glavna" i sad zena peva odjavnu RATM obradu... i tek da bi me bolje shvatili, nemam nikakav problem sa tim da zensko bude heroj ili glavna, ali ne mozes da menjas tako film iz korena odjednom, druga stvar da je neki novi film, a ne poznat serijal.

E sad o jedinim stvarima koje su mi se svidele... meni se pocetak filma, prvih 50 minuta, svideo... bilo mi je zanimljivo u svakom smislu i gledao sam bez treptanja, tih prvih 50 minuta bih ocenio sa 7/10.... posle toga krece teska smaracina, kad krenu da kopiraju trojku (bar da su dvojku).
Druga stvar, a little honorary mention... od glumacke postave osim naravno Nea i Triniti i ajde kao male plavokose, najbolji utisak mi je ostavio "arhitekta"... on mi je jedini od svih likova dobro i realno odglumio, toliko da ga primetim.

Inace ko bi reko da ce posle Remake-ova igara, krenuti i sa Remake-ovima filmova, ovo je ocigledno (neuspesan) Remake Matrix 1 (3) :D

Takodje, velika mana cele Matrix ideje je ta... videlo smo svi kako izgleda "realan" svet, tesko je sranje, ja bih bogme uzeo plavu pilulu i ostao u Matrixu, sto bi rekao celavi iz prvog dela, blagosloven svojim neznanjem... kakav crni realan svet, sve sirotinjski izgleda, nemas nista, cak ni normalno da jedes i sad treba verovati da ljudi zele da urade to? mogu da se kladim da niko ne bi izabrao crvenu pilulu, kad bi znao kakvo ga sranje ceka posle, bas kao sto je pametni celavko rekao u prvom delu :)

Dakle moja ocena za drugi deo film je 2/10, sto mu daje ukupnu ocenu od 4.5/10.

Po meni, Bugs je jedini karakter koji je taman odglumljen kako treba, nije naporan i napadan. Morpheus je pretjerivanje, samo sto ne djuska i breakdancuje + mislim da bi veci efekat bio da su ga totalno izostavili (ako je vec presao u legendu) kad vec nisu mogli da vrate Laurenca. Carrie-Ann i Keanu nezainteresovani, ne odsutni kao u prvim filmovima, vec bas im se ne da odraditi likove. Keanu je u Matrix filmovima imao taj jednoobrazni izgled koji je davao smek filmu, ovde je polupan.
Agent Smith neubjedljiv totalno a Neil Patrick jezivo los.
Polazna tacka price pije vode i rekao bih da je dobra ideja. Medjutim, sto dalje odmice sve vise se raspada i kulminira ocajnim krajem.

Pros/cons bez spojlera

+ Prica u prvoj polovini
+ Bugs
+ Matrix ponekad izgleda prelijepo
+ Faktor nostalgije, srce tuce jako, Neo je tu
+ Cist put za nastavak

- Prica u drugoj polovini
- Scene iz prethodnih filmova, cisto da se podsjetis koliko je ovo los film
- Gluma vecine karaktera
- Sveopsta neozbiljnost
- Razvodnjavanje price
- Masine su djubar, meni se vecina dizajna ne svidja, bezidejno
- Skoro da nema epik scena, slabo pamtljive scene generalno
- Efekti i koreografija
- Kraj
- Potreba da se objasni sve prosjecnom gledaocu
- Neukusno narusen cetvrti zid u ovakvom filmu. Zasto?
- Ovakav nastavak je bukvalno nepotreban

Sto se mene tice neka snimaju i dalje. Mozda ubodu neki film da valja.

Imam osjecaj da je film planiran ovako, sudeci po probijanju cetvrtog zida:
WB: Ajd da snimamo Matrix, 20 godina prodje
Lana: Ne da mi se, slaba inspiracija, nisam u tom tripu
WB: Ajd snimaj, Keanu je dio pop kulture sada, ukebacemo jos nekog iz stare ekipe
Lana: Jok, dobar je stari Matriks
WB: Imamo licencu, idemo bez tebe onda...
Lana: Pisaj ga, snimamo Matrix
WB: Tako, mozes ti to
Lana: (Trol mod aktiviran)

Ne znam, svako moze da dozivi film kako mu volja - isto tako kreator moze da (pre)snimi sta zeli na nacin koji hoce ali meni je ovo tragikomicno. Kao da sam gledao neku Matrix parodiju kroz koju odise Jupiter Ascending. Nije to to.

Po meni, Bugs je jedini karakter koji je taman odglumljen kako treba, nije naporan i napadan. Morpheus je pretjerivanje, samo sto ne djuska i breakdancuje + mislim da bi veci efekat bio da su ga totalno izostavili (ako je vec presao u legendu) kad vec nisu mogli da vrate Laurenca. Carrie-Ann i Keanu nezainteresovani, ne odsutni kao u prvim filmovima, vec bas im se ne da odraditi likove. Keanu je u Matrix filmovima imao taj jednoobrazni izgled koji je davao smek filmu, ovde je polupan.
Agent Smith neubjedljiv totalno a Neil Patrick jezivo los.
Polazna tacka price pije vode i rekao bih da je dobra ideja. Medjutim, sto dalje odmice sve vise se raspada i kulminira ocajnim krajem.

Pros/cons bez spojlera

+ Prica u prvoj polovini

Bukvalno u prvoj polovini priču ne mogu da shvatim ozbiljno, a kasnije, pa dijalozi pa....

... pa bukvalno kao da ismejavaju celu franšizu. Mislim i početak je totalno ismejavanje, krindž as fuck, bukvalno krindž. Mislim what the fuck. "I demand a franchise reboot/spinoff!" ne sećam se šta tačno rekao onaj mongol kada krenuli po Trinity, još krupni plan na njega dok to izgovara, ono BRATE!!!!!!!!!!!!!. Nit je smešno nit nemam pojma šta.

Ta rečenica jednostavno sumira koje je sranje ovaj film. Gledam one isečke iz ostalih filmova i kao brate.... kakvo remek delo za ovo rasipano govno.

I kakav je ovo Morpheus, je l ovo neko ismejavanje bukvalno najjačeg lika pored Nea u prvom filmu. Ko je mislio da će ovo biti zabavno i interesantno. Kao klovn izgleda wtf....

Najveća fora je što sam se nahajpovao jer sam trailere odgledao jedno 500x za vreme Halo turnira, jer je Matrix bio jedan od sponzora.
A ona mašina što se mazi? Dizajn raža/zmaj iz how to train your dragon. I ono sranje što fistbumpuje.
Pa ovo je gore od onih robota crnaca sa kajlama iz transformersa 2.

Gledam kako stavlja glavu na njega i kao, koj kurac, je l će da se sagne robotu sada.

Neverovatni kadrovi.

Ako se ovo gleda kao film koji treba da se popiša na originalnu trilogiju, okej uspelo im je baš. Apsolutno je sve klasično ismejavanje starih filmova. Ovo treba zakopati ili spaliti jednostavno.

Last edited:
Back
Top Bottom