Odgledah film, ostali su mi isti utisci kao posle trailera, sranje, ovo je kao zasebno ostvaranje, uopste nije nastavak koji su ljudi zeleli, vec ja bih rekao "podsecanje na keca", film je jeftin (ne znam budzet, na imdb-u pise za prva tri dela, a ne pise za ovaj cetvrti), ali svakako izgleda jeftino, jebes ti Matrix film gde te specijalni efekti i akcija nece oduseviti, a ovde tu gde su trebali da briljiraju, odradili su najgore, onaj neki spori snimak u par frejmova, sta je ono? jel ti ljudi imaju oci da vide da to ni na sta ne lici, jos se u traileru videlo.
Film je podsecanje na keca i trojku, dok se prisecaju keca je jos i ok, ali dok se prisecaju trojke je teska smaracina, kao sto je i sama trojka teska smaracina.
Takodje film je pokazatelj kad se "promeni" reziser, promeni se i film, sad je reziser "zensko" i zbog toga je sad Trinity kao odjednom "glavna" i sad zena peva odjavnu RATM obradu... i tek da bi me bolje shvatili, nemam nikakav problem sa tim da zensko bude heroj ili glavna, ali ne mozes da menjas tako film iz korena odjednom, druga stvar da je neki novi film, a ne poznat serijal.
E sad o jedinim stvarima koje su mi se svidele... meni se pocetak filma, prvih 50 minuta, svideo... bilo mi je zanimljivo u svakom smislu i gledao sam bez treptanja, tih prvih 50 minuta bih ocenio sa 7/10.... posle toga krece teska smaracina, kad krenu da kopiraju trojku (bar da su dvojku).
Druga stvar, a little honorary mention... od glumacke postave osim naravno Nea i Triniti i ajde kao male plavokose, najbolji utisak mi je ostavio "arhitekta"... on mi je jedini od svih likova dobro i realno odglumio, toliko da ga primetim.
Inace ko bi reko da ce posle Remake-ova igara, krenuti i sa Remake-ovima filmova, ovo je ocigledno (neuspesan) Remake Matrix 1 (3)
Takodje, velika mana cele Matrix ideje je ta... videlo smo svi kako izgleda "realan" svet, tesko je sranje, ja bih bogme uzeo plavu pilulu i ostao u Matrixu, sto bi rekao celavi iz prvog dela, blagosloven svojim neznanjem... kakav crni realan svet, sve sirotinjski izgleda, nemas nista, cak ni normalno da jedes i sad treba verovati da ljudi zele da urade to? mogu da se kladim da niko ne bi izabrao crvenu pilulu, kad bi znao kakvo ga sranje ceka posle, bas kao sto je pametni celavko rekao u prvom delu
Dakle moja ocena za drugi deo film je 2/10, sto mu daje ukupnu ocenu od 4.5/10.