• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za viÅ”e informacija kliknite OVDE

PS4 XONE PC Dark Souls Trilogy

Danas je 10ti rodjendan Dark Souls keca. Slava gospodinu Myzakiju i vrednim ljudima iz From Soft kompanije šŸŽ‚šŸ„‚

54f6aa5885e167cdebdab7259b815773_6f021edd7d3f50d0e1ae03aa51e2a8f2.jpg

Kad se setim Blighttown-a na PS3 i paklenog iskustva u 14 fpsa. Ali vredelo je.

Moje prvo sećanje za igru je povezano kada je izaÅ”la i ortak me zove i moraÅ” da dođeÅ” i vidiÅ” Å”ta su napravili za PS3. Odem da vidim čemu tolika graja, pokazuje on meni uvodne nivoe i objaÅ”njava mi da je ultra teÅ”ka i da je jako interesantna grafički i da je atmosfera jedna od najboljih koju je u tom momentu video u igrama.

Naravno skeptik kakav jesam gledajući drugog kako igra, nisam osetio žiÅ”ku iz prvog momenta, ali kad god bih svraćao ortaka on je u to vreme prelazio igru i joÅ” bio u stilu ima i New game plus, sve je bolje nego u inicijalnom prelaženju. I kao hajde i ti da uzmeÅ” da igraÅ”, svideće ti se, ajde napravi lika.

Å ta ću, sednem i ne mogu da se setim koja je prva klasa za koju sam se uhvatiom, ali mislim da mi u potiljku stoji Knight zbog dobrih statistika i Å”to je tenk. Krenula je igra, i naravno, od samog početka sam hteo da izlomim kontroler jer sam dosita mislio da je preteÅ”ka. Međutim ja sam to veče kod ortaka ostao, on je čovek legao da spava, a ja sam onda zaÅ”ao u 11 sat igre (da nekada sam mogao da se fokusiram na igre kada me kupe, danas je to mrka kapa) i najbolja je scena jelte lomatam se, bez njegove pomoći, polako kapiram da je ovo jedna velika igra strpljenja i da moraju da se uče pokreti protivnik i Å”ta ja mogu da iskoristim od sopstvenih poteza. U tom 11 satu, ustaje ortak i u neverici jer me vidi poput hollow kako derem Gaping Dragon (u tom momentu, je to bio jedan Å”ok sa tim bossom jer nisam očekivao takvu žgadiju) i on u stilu, manijače ti nisi oka sklopio i sve vreme igraÅ” bez odmora?!

Polu mrtav okrećem se i mrtav umoran dok peglam nakazu, sa podočnjacima ko Ujka Fester i osmehom jutarnjeg ghoula, kažem da.

Sve posle toga je bilo kao po loju, jurcanje po Blighttown-u i jebanje matere frejmrejtu i nepravednosti života Å”to je toliko slomljena igra, pa onda udaranje u zvona i definitivno najviÅ”e nerava sam istroÅ”io na Ornstein-a i Smough-a. Smatrao sam da su oba boss-a bila overpowerovana i da su čistile pod samnom iako sam već tada u igri uspeo da napravim tenkčinu. Jedina mana je bila Å”to nisam istraživao pyromancy i miracles, jer nisam ukopčao kako funkcioniÅ”u prvi put, a i bio sam u fazonu niÅ”ta nije od železa jače.

Onda je doŔao najgor boss ikada Bed of Chaos, ja smatram da je ovo čist troll od strane FromSoftware ekipe, jer ovde ne možete da naučite pokrete, sve deŔava random i ako vas nasumično ukenja da ga skenjate Ŕto pre.

Dugo posle zavrÅ”etka i praćenja lore koji je bio minimalan, tek sam u drugom prelaženju skapirao da svi oni opisi raznih itema donose dosta informacija, počeo sam da sklapam mnogo veću i intrigantniju sliku o čitavoj igri. Depresivno je do srži, svemu tome i doprinosi fenomenalno komponovana muzika, koja je odlična i za sluÅ”anje dok neÅ”to radite van igre.

Stvarno redak primer igre koja je poput Prometeja narodu doneo vatru. I nastavili su to da rade sa ostalim naslovima.

Eto nekih mojih utisaka, koje piŔem na blic. Verovatno bih ovo bolje mogao da pretočim da sam seo i odvojio nedelju dana.

Za kraj ostavljam jedan od najbitnijih klipova u vezi igre, koji će i pomoći ljudima koji tek dolaze, a niÅ”ta ne znaju o istoj.

Ja sam u pocetku bio blago razocaran Dark Soulsom zbog ''open world'' pristupa, vise mi se dopadao HUB sistem iz DeS-a. Posle odredjenog vremena provedenog u igri prestalo je da mi smeta i jednostavno sam se navikao na novi ''pristup'' svetu.

Haha, na početku deluje, a onda provaliŔ da igra ima najbolji level dizajn ikada :D Malo su se doduŔe rasplinuli i verovatno morali da požure da zavrŔe pa je onaj Lost Izalith malo bezveze, al dobro.

Ja sam pomislio ko i uvek da ja prosto nemam veze sa žanrom a u suÅ”tini nemam i dalje samo mlatim najvećim mačem nategnem pa Å”ta mi bog da

Ja ću ovde javno da se outujem da sam kada sam upalio Demons Souls na PS3 vrlo brzo odustao.
Sa Bloodborne-om je sve kliknulo.

Pozitivna stvar u celoj priči je Å”to će mi sada biti joÅ” bolje iskustvo igranja remake-a poÅ”to ne znam skoro niÅ”ta iz originala.

Ja sam uzeo kec negde kad je dvojka izaÅ”la kao daj da vidim viÅ”e to. Igram par dana mučim se i poÅ”to sam video da neću daleko uzmem i dvojku u fazonu nova je igra,,,

Predjem dvojku oduva me i posle se vratim na kec i sve je iŔlo mnogo lakŔe...

ja bas krenuo da igram DS3 kad ono rodjos:)

sve je super i uredno ostavljam gamepad sa strane (umesto da ga izlomim zajedno sa sonyjem) kada skocim u ambis dok lagano idem po gomilicu soulsa de me ceka 5 levela

Ashen one, may the flames guide thee.

evo me:) posle chosen undeada, bearer of the cursea konacno sam ashen one....gief tarnished plz
fantastican je DS3, i dalje me radi souls formula, bas sam uzivao igrajuci je i opet je pao demoral "jebote sta cu igram sada posle ovakve igre?"
sto je u sustini i najbolja pohvala za igru

ovaj put cu krenuti malo sa kritikom, i to bas dlaka u jajetu fazon...za promenu;)

sada razumem poruku From Software-a da nece vise da milkuju Dark Souls fransizu, nazlost osetio sam "reciklazu" i jos ponesto
mozda je pravi momenat da "pobegnu" iz (DS lore) zavrzlame na vreme i ostave legendu na miru

ne govorim samo o reciklazi istih objekata koje vidjamo u ds1/ds2/ds3/bb
copy paste mob/boss mehanike & npcovi...nije strasno, al primecuje se vise nego pre
lorewise rodbinske veze, omaz legendarnim momentima fransize, sve ima veze i nema veze! sa proslim naslovima...nekad je super nekad je meh
zone su dobre i lepe, ali imao sam vise jawdroping momenata u prethodnim delovima

nista strasno, ali eto prvi put sam osetio pomenute stvari, pogotovo me je iznenadio main story deo koji mi je ovaj put bio tanji

jos jedan negativan poen su sitna quality of life unapredjenja...sto smatram za uvredom u ovoj igri lol
uticaj suza novinara prolly

naime maltene od starta igre sve je pristuno, treneri za upgrade opreme ili magija su brzo pristupacni
matsi za upgrade samo pljuste, na pole igre lagano se fura max weap
esencijalne op magije se nalaze prilicno brzo
takodje par najjacih oruzija u igri su na raspolaganju igracu u prvih 30 min igre, ili ako rola mercenary-a imace odmah
imam jos par zamerki u vezi free levela, npc summona koji ponekad solo pokidaju bossove
vec na pola igre 1 vendor ima endless supplies svega sto vam treba etc etc

napravicu malo poredjenje sa DS2 koji je ostavio utisak da je mnogo brutalniji u potrazi za najboljim itemima, jednostavno put do istih je mnogo zahtevniji
cak je i par zona extremno "neprijateljski" napravljeno za igraca...ima laksih/tezih zona u DS3 ali nema tih momenata da ti bude muka kada skapiras sta te ceka
opet nista strasno ali meni je to bilo mehic.....navikao sam na uzase a ne na poklone:)

ok...izbacio sam to iz sebe sada je vreme da pohvalim jos jednu fenomenalnu! souls igru

grafika mi je nikad bolja lol, muzika mi je mozda cak i najbolja od svih souls igara, sve tehnikalije su mi 10/10 jbg hahaa

prica je cudna, ocekivao sam opet DS1 ali jbg...svakako opsta impresija je odlicna
par npcova me je odusevilo, odmah sam imao favorite i one druge....vecina quest line-ova je odlicno napisana, iznenadjujuci, setni i tuzni...bas kako treba
zajedno sa voice actingom i njihovim vizuelnim izgledom bas mi se svidelo....from ovde stvarno dominira, tako malo prikazuju a toliko je efektivno
nekada sam se pitao dal se sve vrti oko njih ili mene...ima tu jako lepih souls(tm) momenata

igra nije teska, bez (skrivenog) flexa lol
vecinu bossova sam 1 shotovao:/ nameless king 3 shot (4 shot ng++) sto je ujedno bio i najveci broj smrti na bilo kom non dlc bossu
5 shot dlc ng+ zmaj
ponekad sam neke bossove pustao da se "razmasu" i pokazu svoj divni moveset
iskustvo i tako to, i nerfovana igra, kao sto sam napomenuo igra zasipa igraca, dlcovi su prepuni soulsa i laki, pa ono sto da ne /shrug
najvise se gine na trashu ili ambsima ofc

dlcovi imaju 2 najbolja fajta koja sam ikada video u soulsborne igrama, Friede & Gael
takodje par bossova i boss lokacija je mindblowing
Abyss Watchers, Dancer omg!!, Yhorm, Nameless King, Wolnir mi je jeziv, Iudex Gundyr prvi boss znaci usrao sam se kad je krenula p2 lolo

fashion odlican kao i uvek

oruzija su odlicna! ali ona tek sijaju svojim punim sjajom u pvp-u
meni je simpa pvp u sousl igrama, i svaka sledeca igra je sve bolja....i da DS3 pvp je magican

toliko dobrog zezanja....mislim da sam barem pola gameplaya proveo upravo igrajuci pvp
postoje meta specovi, ali sve je toliko versatilno i dinamicno....100 ljudi 100 drugacijih oruzija/specova
zavisi kakav je protivnik svakako, ali neke bitke su prepune nadmurivanja, poznavanja mehanike oruzija/magija, ponekad su bitke gotove i pre pocetka
zbog missmatchovanog geara tj demorala protivnika
pa onda ti ludi from pvp "modovi", hostovi invaderi razliciti covenanti biju ove a ovi biju one totalni haos
hej cak postoji dlc boss! koji summonuje covenant membere (prave igrace) u toku fajta....from mnogo lud lol

avantura iz Grand Archives zone

sve je krenulo normalno, tek krenuo zonu idem lagano sve ok...upada mi invader u svet, ja furam tonu soulsa ofc al pobedicu!
vec vidim da je zona klasican lavirint, gore dole merdevine shortcuts....muka
invader 3 sprata iznad mene se crveni, vidim ga, daleko je, miran sam...valjda
nista idem progres oprezno...i tako idem ja lagano, odlazi 1 po 1 flask isto tako lagano, istazujem svaki cosak ofc
ponekad vidim invadera kako se penje ili spusta negde, trazi me ali meni je on sada vodilja, idem prema njemu, pobedicu?

desili su neki problemi sa trashom, pa se onda desilo panicno bezanje, pa se onda desio invader u facu lol
iskusno ja sam vec imao ring za fall dmg i sekund posle susreta ja sam padao ko kamen ko zna gde, sve ce biti ok!
kada sam pao negde i pobegao iza coska cuo sam invadera da kuka tj skocio je za mnom aaaaa
e sad...mozda imam mali attument al zato tehinka milion.....uvek furam 2 spella, flesh sweat i chameleon
polica sa knjigama hug, pop chameleon u kutiju /pray

naravno lik ulece ko furija, stavlja 200 buffova, vido me sisa gde sam otisao....al mene nema nanananaa
gleda, ide...stane..trci...ode iz sobe ja pocnem da disem u real life-u, pa se vrati da me istraumira pa vitla macem...pa ode 10 sec ga nema pa se vrati i pocinje da bije sve po sobi....drama
znaci to je to....ja sam stunlockovan od straha ne smem da mrdnem, mozak cao pokusavam da smislim sta da radim ali neeee nema...nece radi
to je to jos 1 swing i gotovo, i liku nestane stamina i dok je cekao da se napuni vrteo se nesto i tacno je napravio korak unazad koji me je spasao za sledeci swing
promasio je moj hitbox.....i ja sam ostao kutija.....jos par swingova i lik se smorio i otisao negde
ja palim pljugu...pauza 5 mina

kada sam skupio hrabrost konacno sam krenuo i plasio se svakog sledeceg coska
posto smo obojica izgleda psihopate koje su resile da se sat vremena vijaju, resio sam da ga ultimativno smorim
pretpostavio sam da je lik digao ruke i da me ceka na kraju nivoa gde cu kad tad doci
moj plan je bio kada se sretnemo opet da ga ja ovaj put banishujm iz svog sveta dok me gleda u oci lol
bitno je imati plan jelte...sada sve ima smisla

konacno neka velika vrata, puca sirok pogled, a na vrhu stari drugar ceka....al cekaju i 3 npc lika sa njim lol
posto ova avantura traje vec neko vreme zovem klinca da vidi finale, da bude ponosan na svog troll daddy-a

mozda me nije video invader pomislih, a mozda i nije haha, i sakrijem se ja iza stuba nekog....naravno sa sve macem i pola tela koji vire
lik polako prilazi, fuck video me, ja namestan item da ga banishujem, to je to, predivno je sve
izadjem ja iz svog skrovista, mahnem mu uredno i klik na item da ga banishujem....pise neka poruka mnogo slova! al ne pise da je invader banishovan aaaaa
ode osmeh sa lica vreme je za dramu, lik samo stoji i ja isto al od straha....1 flask 1 hp pot i nikako da naleti taj fuck it momenat hrabrosti...samo paranoja

klinac vec po ko zna koji put vristi "pliiiiizzzz tata protrci tamo imas shortcut do bonfirea"
a bonfire?!?1 nova nada novi planovi...pa da i ako zginem bice blizu soulsi...pa nije tako strasno...pa sve ce biti ok! love ma kid<3
caooo invader...okrenuo sam mu ledja...trcim....lift samo da ga pipnem
nije me pratio gg, aktivirao shortcut life is good, a pored bonfire-a summon sign lol klikklliklklklik!

dolazi neki batica meni u pomoc
jes da neam hp al metno sam neke healing ringove mozda za 10ak mina imam full hp...sve po planu ofc
sad krece avantura sa zutim pomocnikom lol
sve krece tako sto sam ja sada u nirvani, nema stresa a ne znam ni de je levo
stojimo pored lifta, mora se kline lever, ja zagradio put do levera i uredno cekam lift da se spusti 2 mina...a zuti lik skace i udara po meni pokusavajuci da nekako kliken na lever koji ja kuliram lol
ok savladali smo tu prepreku...znam da gore cega invader...al sad imam pomoc!

odosmo gore....invader skrooooz daleko stoji i ne pomera se...moj friend ceka gde cu da krenem, vidi invadera, spreman je!
nov plan! invader je gotivac
da je hteo da me ubije mogao je...svakako se ponasa pasivno vec duze vremena....a iza mene je ostao deo zone koji nisam explore
vreme je za pve zuti prijatelju...i got this;)
krenulo je sve sa 3 npc lika, koje sam prilicno fino solo pullovao....ali to je bio sav moj udeo u tom fajtu lol
kapiram da je zuti prijatelj vec smisljao sta ce da mi napise uskoro u PSN poruci hahahaa al idemo dobar je, snalazi se lepo moze on to

ja vec pun hrabrosti zato sto imam jedno 70% hp krecem dalje....agrujem neka 3 idiota velika uzasna (koji su bezveze mobovi naravno, al veliki su i meni je to sada nesto najstrasnije ikada) i krenem da bezim nazad do drugara....kad ono cvrc...nema ga
begam ja u panici...i vidim njega kako sedi na terasi nekoj i gleda u sunce...slackuje sisica omg
nista...nema mobova, sednem i ja da se druzimo malo
bacim neki kamen, poklonim mu se...opet smo drugari...krenuo da me prati, cistimo zonu
malo sam opet imao napad paranoje pa sam pobegao
ali cim sam ispitao svaki cosak, dok se moj saborac borio solo, vratio sam se da pomognem naravno....naravno lol
sada mi je bilo svejedno sta ce biti, mislim svejedno mi je bilo sve vreme lol ali ja sam uvek rad za ovakve voznje pa se i prepustam njima nek voze

invader time
jos malo trasha....kao lider tima postujem vec oprobanu taktiku, ja panika zuti friend kida
kad god stane i ne mrda samo ocekujem neki prijatni psn msg haha

konacno invader...onaj od pre sat vremena...ispred nas, mase poklanja se, skino se go lik
zuti poludeo od hiperaktivnosti, bafovao se ko car, oce bije...ceka mene valjda to je to...finale!

ja lagano prema invaderu....skidam se usput, korak po korak.....i opa legnem pored njega.....a odma zatim legne pored mene i invader lol
zuti se vrti u krug imam utisak da ce da explodira, i pazljivo "udara" samo mene...vodi racuna da ne udari invadera tj jedinu metu koju moze
ja vec placem od smeha, zao mi lika...al jbg mora tako ponekad hahahaaa
anyway...nisam siguran sta je bilo u narednih par sekundi, zuti friend je konacno napao invadera....a ovaj je castovao neki zesci destro combo i ja sam se nasao na putu i to je bilo to smrc....kraj price...ili mozda ne? lol

bonefire rez, smejemo se i dalje, palim pljugu, posle 30 sec pojavljuje se summon sign pored mene
hmmm? kliklkllilk aaaaa zuti prijatelj, omg omg summon
drugi summon sign odma pored......hmmmm to good to be true.....a tamo stoji crveni invader samo ovaj put dolazi kao friend lolo
opet smo svi zajedno ali ovaj put kao tim, tim koji ce da ownuje bossa i pokaze zutom prijatelju da nismo leecheri! da to je plan

ali jbg...things happened....kako smo uleteli u sobu....onaj invader od malopre....lego covek na sred zemlje....a meni bilo glupo da lezi sam...pa lego i ja
zuti friend lol a jbg...kreno se bije sa bossom....dobro mu islo....al je lego i on na kraju pored nas hahaa
a boss nije lego nego nas smarao i udarao...pa smo morali da ga ubijemo i prilegnemo par u miru na par magicnih sekundi

na kraju smo se addovali ko friendsi sve je super
a zutom prijatelju sam "uzvratio" nekako tj ustedeo sam mu verovatno par dana farmanja
znaci ce mu jako ako pojuri platinu ofc
doduse sreo sam mnogo ludje likove nego ovo 2

bilo je jos dobrih pvp momenata
kada sam sa nekim likom furao poise spec recimo i samo sa stitovima gurali likove sa litice
ili kod ljudi koji su manje svesni online from mahinacija upadnes kao invader i stavis white phantom ring pa pogub, also mogu da se explatisu i neka specificna invade mesta gde manje pazljivi ljudi bukvalo sebe ubijaju....stvarno nevidjeno sarenilo ludila i zabave

sve u svemu, zaljubiska sam se u DS3, predivna je igra i verujem da cu nju najradije igrati ponovo od svih DS igara

konacno imam sve DS utiske...pa cu i ovaj detalj da podelim sa vama
DS2 > DS3 > DS1
mogu poredim do sutra sta vise volim u kom delu, al to je izlisno posto je meni svaka remek delo...ali putovanje kroz DS2 mi je bilo najlepse souls putovanje ikada

also Bloodborne > sve
:)

Last edited:
jer je prijemciviji za navikavanje na souls mehaniku. brzi, fluidniji, tamo nema teskih armora, sporog rolla, sve je u parry-ju i evade-u. plus sto igra kida realno

Primarno zato Ŕto su dizajn sveta i atmosfera neprejebivi. Daleko od toga da to nije vrhunski i u DS igrama ali u Bloodborne je meni ipak bolje ako moram da biram.

Back
Top Bottom