• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Gejming "novinarstvo" i ostatak scene

Youtube >>> Website

"Influenseri" >>> gejming "novinari"

Htedoh reci da na forumu ima puno ljudi koji razvijaju biznis aplikacije i koji bi rado razvijali nesto gaming related ili vezano za kolekcionarstvo u slobodno vreme.

Izvinjavam se, ovo sam morao da citiram. S obzirom da su prošle mnoge godine od tih dana kada sam pisao, mislim da imam pravo nešto da kažem na tu temu,,,

Prvo:

Krademo content??? Prva stvar - pa mi svi koji smo pisali za taj nesretni emugalaxy, MI SVI smo to radili čista srca, bez ikakvih loših primisli, bez ikakve želje da iskoristimo BILO ŠTA. Nikakav ugovor nikada nigde nismo potpisali, niti smo ikada dobili bilo kakvu nadoknadu. IKADA. BILO KAKVU. NADOKNADU.

Jedina osoba koja je želela da iskoristi tu situaciju je oduvek bio NICK. ODUVEK. I kada sa ove distance pogledamo to sve - moramo reći da mu je odlično išlo. Hvatao se za neku svoju spiku, kao neki ekskluzivan content, bolelo ga je uvo šta mi svi osećamo... Da li je njega ikada bilo briga što sam npr. ja sate i dane trošio na jedan tekst da bih napisao nešto kvalitetno? Jer sam svemu prilazio uz maksimalnu posvećenost uz želju da pružim najbolje od sebe?! Da ne obrukam sajt, da bi imao čime da se ponosi?!?!?!? I šta sam dobio na kraju nakon svega? Dobio sam to da me je ničim izazvan banovao uz epitet prema meni "Such a bitch" (imam i dokaz za to). To NIKADA neću zaboraviti.

NIKADA.

I da li je njega bolelo uvo što sam tada nakon stresa ZAVRŠIO I U BOLNICI zbog multiple skleroze?!?

APSOLUTNO GA JE BILO BAŠ BRIGA.

I sad ja prema takvom liku treba da osećam neko saosećanje, jao "krademo mu content", jao šta li će da misli?

Uz dužno poštovanje - ZA NJEGA I NJEGOVO MIŠLJENJE ME TAKO BOLI ĐON LEVE PATIKE. Ja sam pisao svoje tekstove bez ikakvih primisli i želje da izvučem korist, za razliku od njega koji je sve to radio na jedan perfidan i krajnje manipulatorski način. Na mene je to sve tako uticalo da više nikada nisam napisao bilo šta... iako BAŠ volim gaming. Zadnjih godina sam se borio sa sobom i sa svojom bolešću i mislim da mi nakon svega odlično ide - prešao sam na isključivo biljnu ishranu, fizički sam se aktivirao, očistio sam misli i uz podršku moje drage sam izašao na pravi put. I ne gledam iza sebe.

TAKO DA...

...jedina osoba koja je ikada krala content od drugih je bio NICK i likovi poput njega. Uzimaš im prvoklasne tekstove, ne plaćaš ih apsolutno ništa, i sav street credit grabiš sebi, jer ti si kao neki gejming "novinar", a u stvari si sitna duša koju nikada nije bilo briga za druge.

Tako da... okačiću svoje tekstove ovde kad bude prilike za to i ako to neko bude želeo. Mirne duše i APSOLUTNO ČISTE SAVESTI. Jer nemam od čega da se stidim, NIKAD NIŠTA POGREŠNO NISAM URADIO. Ne samo u gejmingu, već uopšte i u životu. Savest mi je čista. A da li to i neko drugi može da kaže?

Pa... NE BIH BAŠ REKAO.

Sto ti ovo treba u zivotu?
Zasto imas potrebe za ovim?

Ako smatras da je content tvoj dovoljno je bilo “ne vidim da bi bilo ikakvih problema, svi textovi su moji”.

Mozda ne mora da tradicionalnu formu gaming website-a sa review-ovima, opisima i sl?

Meni je ovo ok stvarno pricali smo o tome voleo bi zaista kada zavrsimo sa forumom da napravimo i sajt ali definitivno da ne bude klasican gaming/review sajt nego vise nesto kao blog sa tekstovima/recenzijama/pogledima na industriju clanova foruma. Tako da @Yonai i ostali cuvajte tekstove rado cemo ih objaviti jednog dana :)

Jel to ima nekih ozbiljnijih planova za sirenje ili je vise ako bude dovoljno vremena, motivacije, zelje pa mozda nesto dodatno se uradi ? Svakako podrzavam ideju, samo sam bio pod utiskom da je ovo nesto kao hangout corner gde mozemo caskati o srodnim interesovanjima, ne sa ciljem opsteg jednoumlja vec bez neke atmosfere opste tenzije i svadje koja ceka iza svakog coska. I tako sto se tice tih sukoba iz proslosti, najbolje po meni je tamo ih i ostaviti, ovde nek bude svima novi pocetak.

Jel to ima nekih ozbiljnijih planova za sirenje ili je vise ako bude dovoljno vremena, motivacije, zelje pa mozda nesto dodatno se uradi ? Svakako podrzavam ideju, samo sam bio pod utiskom da je ovo nesto kao hangout corner gde mozemo caskati o srodnim interesovanjima, ne sa ciljem opsteg jednoumlja vec bez neke atmosfere opste tenzije i svadje koja ceka iza svakog coska. I tako sto se tice tih sukoba iz proslosti, najbolje po meni je tamo ih i ostaviti, ovde nek bude svima novi pocetak.

Ma jok nikakva partnerstva i sranja, plan je da bude friendly/hangout mesto ako bude i kad bude bilo sajta bice ga cisto za ljude sa ovog foruma koji zele da pisu i objavljuju svoje autorske tekstove a nemaju gde :)

A one fore xyz firma nam je dala kljuc za igru od 4 dinara ili solju za kafu nemojte je pljuvati to ne dolazi u obzir.

^ Ovo, previše nebitno da bi se spominjalo, ali eto neko ima potrebu da kanalise to, što je isto ok.
Što se planova tiče za dalje, mislim da ima dosta raznih ideja i da su ljudi zainteresovani, ali se ide korak po korak.
Prvo da se sredi ovo sto imamo sad, ode se public i da to sve radi kako treba.

Sent from my J9110 using Tapatalk

Podržavam skroz, ali da bude što svedenije nalik nekom blogu ne da bude kao "portal" sa pritiskom da se radi update sadržaja.
Onda bi mogli da imamo i tekst na sajtu prekopiran kada npr. neko napiše tutorial na forumu.

Generalno o gaming novinarstvu, retko koga u ovoj sferi i možeš da nazoveš pravim novinarom. Ogromna većina je tome pristupa iz hobija, pa onda dobijaš free igre za recenziju, pa ti to bude lepo, itd. Onda kad krene ozbiljnija priča, ulazi i keš u to, pa pokloni i slično, tako da je teško i očekivati neku ne znam kakvu etiku. Tako da ja tu priču i ne pratim nešto, vidim kakav je generalni stav oko neke igre ako me zanima, ali ne pamtim kada sam npr. pročitao neki review.

Davno sam citao da postoji neki domaci [?] "zakon" da autor ima pravo na sav svoj content, da moze da ga reizda na drugom/svom sajtu, al ne secam vise od toga

Ovaj forum je napravljen sa ciljem da se opusteno i bez prepucavanja diskutuje o video igrama i ostalim vidovima zabavnog sadrzaja. Mozemo da volimo razlicite igre ali se ne moramo oko toga raspravljati.
Veoma mi je drago sto se za ova skoro dva meseca nije dogodila ni jedna ozbiljnija prepirka.
Sto se tice sajta-bloga podrzavam svaku ideju sve dok se radi u opustenoj atmosveri i na dobrovoljnoj osnovi.

Povodom ovog splita od galaksije, iako sam juce napisao da je dobro da su skoro svi uvideli da je bolje da nastavimo svojim putem umesto ubedjivanja u krug ko je vise u pravu, ipak bi hteo nesto da dodam a tice se ove osobe sto se zakacila na nicka. Sta god da je ranije napisano, ja licno ne mislim da je iko tu losa osoba, jednostavno dosta nekompatibilnih licnosti ali ovi napadi na posao ne mogu nikako da se podvedu pod neki afekt, internet strasti, neznanje o posledicama itd to je jednostavno sa proracunatom i losom namerom i po meni takva osoba nema sta da trazi ovde nevezano sa tim gde se incident desio. Ko je iza svega je njegovo da istrazi ne kazem da se mi time bavimo, a ako nekako sazna bilo bi lepo da se ne pravimo mutavi, jer postoji mogucnost da je ovde kao jedan u masi, ne kao neki od glavnih ljudi vec verovatno kao neko ko se drzi po strani, kao na pr ja 🤫, nego da ga se resimo po kratkom postupku.

Ta osoba sigurno nije medju Co-founderima ovog foruma. Kao sto kazes, moguce da je neko sa strane, neko neprimetan.

Mada meni bas mirise na nekoga ko se zalepio za njega na facebook grupama ili gde vec. Tek to je psihijatrija.

Niko od "core" ekipe nema veze sa tim, niti želi da to radi, niti je dovoljno zaludan. Sad, jbg, forum ima preko 50 članova, Discord preko 30, ne mogu da kažem da garantujem za svakog jer ne možemo da kontrolišemo toliki broj članova. Ali ću reći isto što i na Discordu: Ako je neko od vas, prestanite i nemojte da se bavite glupostima. Ovo je napravljeno kao mesto za normalnu komunikaciju, bez konflikta i trolovanja. Niko nije protiv Emuglx-a i Nikole, samo ne želimo više da imamo veze sa tom pričom. Leave it in the past.

Mnogo je realnije da je neko sa strane, ili da čak laže, jer je pominjao da je neko pokušao i sajt da hakuje. Niko odavde nije toliko lud.

Last edited:
Back
Top Bottom