• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Beat 'em up games megathread

Jel uspio neko da iskoristi ovaj glitch koji se koristi u ovom Cadillacs and Dinosaurs speedrunu? Mess na pocetku ostane na malo healtha i nakon toga dobije damage boost.

Od beat em up igara bih pomenuo i Bad Dudes vs Dragoninja

Odlicna kolekcija, Armored Warriors je bio bas prijatno iznenadjenje. Meni ubedlivo najbolja igra u kolekciji.

Šteta što ne ubace u te kompilacije Cadillacs and Dinosaurs. Rado bih ga igrao na mom Switchu koji nije hakovan.

Zbog cega Cadillacs and Dinosaurs imaju takav status?
Ja sam je igrao jedno vreme, doduse davno, ne secam se da je bila nesto daleko kvalitetnija od ostalih arkadnih beat em igara?
Jel to vezano za ove nase prostore ili globalno ima taj kult?

Zbog cega Cadillacs and Dinosaurs imaju takav status?
Def to jeste dobra igra ali meni je nekako uvek bio bezveze ceo koncept pravi vašarski samo nek je kadilaka i dinosaurusa, drugi neki naslovi su mi bili zanimljiviji već sam ih pominjao

Jel uspio neko da iskoristi ovaj glitch koji se koristi u ovom Cadillacs and Dinosaurs speedrunu? Mess na pocetku ostane na malo healtha i nakon toga dobije damage boost.

Od beat em up igara bih pomenuo i Bad Dudes vs Dragoninja

Ne kapiram šta je tačno uradio da dobije damage boost?

Cadillacs and Dinosaurs smo igrali u ono nesrecno vrijeme (za vrijeme hiperinflacije ili nesto prije hiperinflacije). Većina ljudi je igrala sa jednim žetonom. Kod C&D je super bilo to što si dosta mogao da igraš sa jednim žetonom. Nekad se izgube svi životi kod Butchera a nekad ne. Hogg je lak a Slice-a je tek neko uspijevao da pređe. Barem je tako bilo ovdje kod mene.

Igrao sam ja dosta sa Mustaphom ali je za mene pravo otkrovenje bio Mess O'Bradovich. Sjecam se da sam ja jedini igrao sa Mess-om kada smo se na forumu takmicili ko ce bolji skor da ima u igri. Sjećam se da je neko u potpisu imao: MESS O'BRADOVICH JE SRBIN.

Ne kapiram šta je tačno uradio da dobije damage boost?
Obrati pažnju na početak kada namjerno gubi energiju. Mess je pri kraju healtha ali dobija ogroman damage boost (minimum 50%).

Posto sam cesto C&D sa jednim likom koji je prelazio igru sa jednim zetonom, naravno on je igrao sa Mustafom ja sam igrao sa Messom i tu sam ga i zgotovio. Sad kad bi igrao igrao bi opet sa Messom! 🤘

Ovdje vjerovatno ima ljudi koji bolje poznaju ovu materiju od mene pa slobodno ispravljajte/dodajte...

Kada se krajem sedamtesetih pojavio Star Wars, on je, između ostalog, izvršio kulturološki uticaj na Japan i uveliko je inspirisao nastanak Gundama i Macrossa. Nakon toga su izašli filmovi Blade Runner i Streets of Fire i inspirisali nastanak anime-a: Bubblegum Crisis, Akira, Megazone 23 i mnogih drugih. Japanska kultura tada je takođe uticala na američku. Robokapov dizajn je inspirisan japanskim Space Sheriff Gavan a to je dalje vodilo ka nastanku anime-a poput A.D. Police Files.

Jedno poređenje Streets of Fire i Bubblegum Crisis (Diane Lane <3):

Zašto ovo pišem u Beat' em up temi? Zbog Final Fighta. Direktna inspiracija za Final Fight je film Streets of Fire. Ljudi koji su radili na igri su bili veliki fanovi tog filma. Jedan od glavnih likova iz igre, Cody, je dobio ime po liku iz filma - Tom Cody. Negativci u igri su dobili ime po američkim rok muzičarima. Najlakše je prepoznati Axl i Slash-a iz Guns and Roses a pored njih tu su i Gene Simmons (Simons), Sid Vicious (Sid), Billy Idol (Billy), King Diamond (Abigail), Sodom (Sodom), Roxy Music (Roxy), The Damned (Damnd) i Poison (Poison). U igri je lik Hugo Andore ispirisan André the Giant-om.
Ovaj odličan spoj američke i japanske kulture iz osamdesetih se desio u video igrama i jedan je od razloga zašto igre poput Final Fighta imaju kultni status.
Tu na neki način spada i Cadillacs and Dinosaurs, takođe čedo japanskog Capcoma. Priča, okruženje i likovi iz Cadillacs and Dinosaurs potiču iz stripa Xenozoic Tales (nije manga, u pitanju je američki strip) pa zbog toga atmosfera u igri i jeste "stripska". Doduše nije baš kao u Comix Zone ali rekao bih da je odlično dozirana...

Mene su na forume doveli Final Fight, Cadillacs and Dinosaurs i Robotek. Za one koji ne znaju Robotek je, grublje rečeno, amerikanizovani Macross koji je pomenut na početku ove moje poruke. Interesanto je takođe da je da sam se na pokojnom crtaci.info forumu obreo zahvaljujući Saber Rideru (Sei Juushi Bismarck, ako vas interesuje a ne znate googlajte) čiju restauraciju sam uspješno završio 2008. godine.

Omiljeni lik u Final Fight mi je Mike Haggar. Obožavao sam njegov piledriver. Nisam mogao da prežalim to što Mess u C&D nema piledriver.

Evo piledrivera u FF za amigu:

Nego mislim da su Cody i Guy ubojitiji od Haggara zbog trika sa neograničenim mlaćenjem protivnika rukama.

Ako sam dobro skapirao u SNES verziji Final Fighta mogu da se biraju samo dva lika a u Arcade verziji tri?

Mislim da jeste. Na SNES-u su izasli i nastavci Final Fighta koji mislim da se nigdje drugo nisu pojavili.

Igrao sam i ovu NES verziju koji je ljubomir pomenuo. Super je, imao sam srece sto sam je dobio jer sa tim zutim ketridzima nekad ne znas na cemu si.

Back
Top Bottom