• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Beat 'em up games megathread

Ja sam igrao ovaj asterix u 4om osnovne kad smo bili na ekskurziji u Novom Sadu :D
Od drugara sestra je zivela tu, pa nas je sacekala kod spensa i vodila u neki arcade, rokali ovog asterixa :D

Battletods na NES-u sam potpuno isključio iz glave kao da pripada žanru zato što mi je ostala asocijacija na onaj deo sa skuterima van kojeg nismo otišli dalje

Takodje da ne bi išlo u materinu sa naslovima ograničio sam gde je dva ili više igrača pri izboru igara

Altered Beast definitivno
Nije to nikada bila neka igra, igrao sam i md verziju na onoj Genesis kompilaciji za PS3 ali sreća pa su dali i Arkadnu kao bonus.

Generalno sve pre Final Fight je meni bzvz iz ovog ugla, to je bio game changer u svakom smislu. Al uzimam u obzir značaj i šarm tada tih starijih naslova makar šta sam igrao.

Uf mimo tmnt ovo smo picili ja i komsija kao klinci. Naravno na famiclonu. Igretina! xd

Omiljene iz Žanra ISEVAJ IH (one kojih uspem da se setim ofc jer mnoge od arkadne ere nisam video) :

Prvo i osnovno Final Fight koji bi vrvtn uglavio u 20 najomiljenijih igara ikada, takodje jedina ISEVAJ IH koju sam prešao na Arkadi baš.

Pomenuti su još Ratnici Sudbine i Kapetan Komando koje sve sadrži Capcom Belt Action Kompilacija i koja mi je jedna od dražih PS4 Fizičkih lol

Takodje 2 naslova koja sam zadavao u Kviz Sekciji

Growl iz Luna Parka U BUDVU

Zatim jedna iz mog naselja u PG za koju sam ubedio sebe da je Gaiapolis al ii dalje nisam siguran, ako nekada slučajno nadjem alternativu ispraviću se. Na zadnjem bossu mi ispao žeton i otkucao mi continue jbg

Takodje Asteriks i Obeliks , ovo sam OBOŽAVAO i zanimljivo je da kad sam prelazio sa nekim likom zakucala je u sred nivoa (jedan od nas dvojice se zaglavio kod nekog stuba i ekran nije išao dalje). Odlični Bos Fajtovi koliko se sećam

PORED TOGA I PORED SVEGA KAKO NE POMENUTI

Sabijanje u svakom smislu iako jednostavna i prosta uvek mi je bila zanimljiva da mi sjebe tih par žetona pa da se predje na nešto drugo. Pomenuo bi i Golden Axe ali nikada mi nisu odgovarale one krute kontrole užasne mada cenim je naravno.

Setiću se još pa ću dodati ovo su neke omiljene. Igrao se Kadilak i Dinosaurusi ofc ali uvek me mračilo što je svi toliko veličaju pa je ću i sad da je iskuliram nego šta.

Što se tiče Konzola na Mega Drajvu pamtim Punisher i Batman & Robin

A na SNES najviše Legend koji mi je neki ćaletov drug random kupio u inostranstvu i verovatno nikad ne bi ni znao za igru. Vanserijska muzika i teško ko djavo nismo nikad prešli.

Ju kako sam obožavao Asteriksa. Jebeš me ako večeras ne pokrenem mame

Meni je bila dziguljigava, ali da jeste bila prava narodna igra u to vreme. Nadam se da ću nekada nabosti N64 verziju inače to je trebao biti novi Final Fight....

Fighting Force jedna od najranijih PS1 uspomena, pre 3-4 godine sam prešao opet sa ortakom na originalnom PS1 i bilo je zabavno.

Nisam imao pojma da je igra imala prilično loše reviewe kad je bila aktuelna.
Meni je Fighting Force bas kul, i kec i dvojka. To sam i ja skontao, igra u svoje vreme nije bas dobro prolazila kod igraca.

Posto smo isli svake godine u budvu na more u periodu 1995.-2000., deda je svaki dan isao sa mnom do onih delova blizu plaze gde stoje arkadne igre. Bio sam klinac bez skilla i najcesce sam bio backseat gamer gde gledam kako stariji decaci kidaju igru za igrom. Voleo sam Cadillacs and Dinosaurs naravno, Metal Slug sam znao skoro napamet prvih nekoliko nivoa, ali za mene ce uvek ostati u secanju igra gde su se likovi transofrmisali u zivotinje, i narocito lik koji postaje panter. Nista bolje do tada nisam video i deda je morao satima da sedi i da ceka da se ja zadovoljim/da niko vise ne igra.

Mnogo godina kasnije, na starom forumu su mi korisnici otkrili kako se zove igra i dalje je obozavam :D

Nd4uzQr.jpg

m2fEkDB.jpg

U osnovnoj skoli u lokalnoj igraonici arkadnih igara, drugari i ja smo samo isli da igramo Vendettu. Nikada nismo presli drugog bossa, ali smo uzivali u svakom igranju naravno :D

YBNyvVf.jpg

Baš sam danas naleteo na ove Pantere kad sam guglao Arkadne Bit Em Aps i nisam mogao da ih se setim

Svoju ranu gejming karijeru sam proveo igrajući se na automatima, igrao sam svaku tabačinu koju bi doneli u lokalni salon zabave ali nisam bio ekspert ni za jednu jer a) nisam mogao da priuštim toliko žetona da bih naučio da ih igram dobro i b) nikada se nisu toliko dugo zadržale u lokalu.

Prvu igru tog tipa koje se sećam da sam igrao je bio Knuckle Joe. Igra je rani primer žanra (izašla je godinu dana pre čuvenog Renegade) ali je donela neke koncepte koji su kasnije postali podrazumevana stvar (bosovi na kraju nivoa, uzimanje oružja itd). Ovi developeri su kasnije napravili još jedan klasik ali drugog žanra - Raiden.

Ah, Kung Fu Master. Odlična igra, prvo sam je igrao na C64 (dobra konverzija) a onda na nekom vašaru i original koji je naravno u odnosu na C64 bio nextgen.

Dynamite Dux. Drugačija ali vrh tabačina, sad sam pročitao da je producirao Yu Suzuki, oseća se taj touch. Obožavao sam je zbog grafike i dobrog gameplaya.

The Combatribes. I love it, jedna od omiljenih u žanru. Raznovrsni neprijatelji, dobra grafika, dobri potezi, mogućnost igranja u tri igrača. Tek sam je nedavno prešao na og Xboxu preko emulatora.

@Ace Koji naslovi jbt svaka čast za post znam samo za Kung Fu Master ali sa koje tačno platforme pojma nemam možda je baš sa Arkade...

Da nisi igrao NES verziju, tamo se zove samo Kung Fu. A zaboravih da dodam da je Combatribes izašao i za SNES koju godinu posle arkade.

Back
Top Bottom