• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Gejming "novinarstvo" i ostatak scene

Svijet mi je generalno ljepse mjesto od kada sam prestao da pratim sport i gaming novinarstvo. Obe profesije su izgubile dignitet, podsjecaju me na ofucane krek kurve. Kad ovako sa distance gledam, kao da je neki poseban kutak matriksa, onaj otuzni. Postujem ljude koji sve to gledaju sa odusevljenjem ali ih ne razumijem.

Apel za no skillz "gaming novinare" koji igraju sve na easy, konstantno padaju u bezdan, gube živote i pojma nemaju jesu li pošli ili došli, da se povuku iz gaminga hitno ili da ne rade streaming. Hvala.

Apel za no skillz "gaming novinare" koji igraju sve na easy, konstantno padaju u bezdan, gube živote i pojma nemaju jesu li pošli ili došli, da se povuku iz gaminga hitno ili da ne rade streaming. Hvala.
Pa da to je i bila poenta mog posta na prosloj strani jbga ako ne mozes ni basic stvari kao npr kretanje/pucanje itd da savladas a pritom si navodno ''placen'' za to onda jbga. Kako onda da ocekujem detaljan review iako me vec godinama zabole za gaming recenzije u 99% slucajeva ( taj 1% za koji marim su oni YT ludacki dokumentarci po 1-2h).

Ko zheli izazov, ima very hard, ko zheli normal... ima normal, a ko zheli da odigra radi priche, ima easy
Zabole me šta ko želi iskreno i ko ima koliko vremena u životu. Ako diskutujemo Dishonored 2 a neko ga nije igrao kao ja na full stelt i sa non lethal ubistvima nego jurio i klao nismo igrali istu igru prosto.

Sad najlakše je reći e ako je igra dobra dobra je na svim težinama ali malo je komplikovanije od toga.

To naravno ne važi samo za stelt igre, evo zadnji Doom je bogatije iskustvo što je težina veća pogotovo jer je akcenat 100% na akciji. Ti moraš spretnije da kombinuješ oružija i biraš kako koga napadaš...

Takodje danas imaš yt pa ne moraš ni da igraš ako hoćeš da vidiš priču odgledaš gejmplej. Znao sam pre nekog lika tako je gledao sve nove igre.

Poenta dobra igra je samo bolja što je težina bolja i ko je iskusio takvu igru na većoj težini doživeo je više. Prosto i jednostavno...Igra koja ne valja ne pomaže ni veća težina i to je jasno. Tako da nije stvar u tome da treba sve igrati na HARD ali kod mnogih dobrih igara se propusta dosta sa spuštanjem težine, to je činjenica.

Generalno na gejming forumu bilo kakvom je poenta često da se diskutuju igre i napominje ljudima kakve su prve recenzije za taj i taj naslov, na kojoj težini je igra koliko bolja ili gora....u prevodu gde će ako ne ovde.

Mene više smara što se danas nekako očekuje da se smesta igraju sve najnovije igre, a sve starije od godinu dana je matoro, bajato u fazonu gde si se sad toga setio itd....to mi zapravo najviše smeta i sa par ljudi sam prestao da diskutujem bilo šta o igrama zbog toga.

Mislim poenta priče je često ta zamena teza e ko ima vremena da se cima oko ovoga.

Meni je gejming sesija uvek ista bilo da je igra laka ili teška. Ako je nešto vanredno to se zgazi za par dana kada sam u mogućnosti. Generalno najveći mit na hard igraju ljudi besposličari. Pa može da bude besposličar i ko gazi 1000 igara sve na super easy trči kroz nivoe nema to veze.

Zabole me šta ko želi iskreno i ko ima koliko vremena u životu. Ako diskutujemo Dishonored 2 a neko ga nije igrao kao ja na full stelt i sa non lethal ubistvima nego jurio i klao nismo igrali istu igru prosto.
Naravno da niste igrali istu igru, ali ste i dalje obojica, nadam se, uzhivali. To uzhivanje ni jedan nerd ne mozhe oduzeti nekakvim argumentima da drugi igrach nije odigrao igru na "pravi nachin".

Poenta dobra igra je samo bolja što je težina bolja i ko je iskusio takvu igru na većoj težini doživeo je više.
Jbg. ne mogu se slozhiti s time. Tj. slazhem se da je neko ko je igrao na vetjoj tezhini dozhiveo vishe, ali ne vidim kako to utiche na uzhivanje u igri. Neko igra Red Alert 2 na Brutal i uveren sam da dozhivi vishe od mene koji jedva igra na normal, ali meni igra jednostavno nije zabavna na vetjim tezhinama jer sam apsolutni noob za RTS igre. Bukvalno sam anti talenat za te igre, ali volim da ih igram, pa onda igram na tezhini koja mi odgovara i osetjam se odlichno, iako znam da ima neko ko se mnogo vishe od mene cima oko igre i zasluzhuje vishe pohvala od mene, ali na kraju dana to je jebena video igra. Zar nije cilj da se svi zabavimo onoliko koliko smo u mogutjnosti?

Slichno je bilo i u WoW. Ja sam voleo da se trudim, da svo vreme ulozhim u igru kako bih mogao pomotji guildu da dobijemo server first ili neku slichno glupost, ali bilo je igracha koji su igrali u random noob klanovima i odlichno su se sprdali i zabavljali. Previshe sam zabo na ovo, razumesh me.

evo zadnji Doom je bogatije iskustvo što je težina veća pogotovo jer je akcenat 100% na akciji. Ti moraš spretnije da kombinuješ oružija i biraš kako koga napadaš...

Radije bih igrao Eternal na manjoj tezhini jer mi to daje slobodu da pristupam encounter-ima kako ja zhelim. Ni malo mi se ne svidja u Eternal shto je igra shablonska i shto postoji jedan ispravni nachin da uspesh neshto na vetjim tezhinama. Mogutje je da karikiram malko sada, ali vishe volim da gledam kako odredjeno oruzhje komada nekog neprijatelja, nego da uvek koristim identichan kombo oruzhja za tog neprijatelja i da borba uvek bude ista. Uveren sam da postoji video kako neki turbo nerd razbija igru nakon 2000 ulozhenih sati i totalno je lomi, ali mene to ne radi (@rale ), ja u tome ne vidim zabavu.

Naravno da niste igrali istu igru, ali ste i dalje obojica, nadam se, uzhivali.
E ma dobro nisam na to mislio. Ja sam više hteo reći ako on nije uživao pa mene pita u čemu si uživao ne znam kako da mu objasnim al bkv je primer iz realnog života.,

Neko igra Red Alert 2 na Brutal
Ne treba bukvalisati, nije optimalni užitak Duma na Nightmare to je već ekstremno. Negde težina traži od igrača više taktike, podiže atmosferu i traži da se ujedno više udubiš u igru generalno. To jeste veće uživanje ako te zanima ta igra. Znači NIKAKO ne mislim da to važi za svaku igru. Onda sam skrenuo. Ja uvek idem hard-normal zavisi. Na drugo igranje i dignem ako ima smisla.

Ni malo mi se ne svidja u Eternal shto je igra shablonska i shto postoji jedan ispravni nachin da uspesh neshto na vetjim tezhinama.
Ovo se slažem i meni je prethodni zbog toga - draži ali kao ova igra je ovako osmišljena i nekako je logično da će jače da te pegla adrenalin što efikasnije šaltaš oružija i gadjaš kritične tačke da ne kucam sad recenziju igre, čekam goty pa da ga kupim i lepo sve odigram ako bude.

Najvise se obradujem kad igra nema biranje tezine, jer onda ne moram da mozgam sta da stavim i koje ce iskustvo biti najbolje.
Najbolje je kad developeri odrade balans kako treba i kad se tezina prilagodjava po tvom ucinku, ali retki su to primeri, jos redji da rade kako treba.

U sustini i nemas sta da mozgas - normal/standard/default je onako kako je zamisljeno, osim ako negde prilikom biranja nije naglaseno nesto tipa "developeri preporucuju ovu tezinu...".

Najbolje mi kada postoje samo dve tezine: Easy i Normal ili Normal i Hard. Lepo i jasno, crno na belo.

Prikenja mi se kada vidim 4-5 nivoa tezine.

A da li si igrao i da nisi prihvatio poklon Outsider-a? Skroz bez moci?
Slazem se u potpunosti sa time sto si napisao, ali gde je tu kraj?

A ako se drzimo Dishonored-a, da li igru treba preci 2 puta?
Prvi deo je imao bas veliku moralnu dilemu - da li ti je bitnija osveta ili da spases cerku zene koju si voleo (*tad nije bila njegova cerka)
Rasprava o tome bi mi bila interesantnija, nego bilo koji launch review igre - pa ko god da je pisao.

Zato iskreno bas ne vidim "poentu" tih review-a, kad moraju biti povrsni zbog rokova.
Knjige/filmovi/muzika su vrlo linearni - sa jasnim pocetkom i krajem.

Igre koje evoluiraju vremenom, sa granjanjem... zahtevaju skroz drugaciji pristup...
a trenutno bas i ne vidim resenje...

Neko igra Red Alert 2 na Brutal i uveren sam da dozhivi vishe od mene koji jedva igra na normal, ali meni igra jednostavno nije zabavna na vetjim tezhinama jer sam apsolutni noob za RTS igre. Bukvalno sam anti talenat za te igre, ali volim da ih igram, pa onda igram na tezhini koja mi odgovara i osetjam se odlichno, iako znam da ima neko ko se mnogo vishe od mene cima oko igre i zasluzhuje vishe pohvala od mene, ali na kraju dana to je jebena video igra.
evo bas sada prelazim malo po malo soviet kampanju, nikada necu znati ovu igru da igram kao pro :D melje me komp na normalu cim predjem polovinu kampanje, ma koliko god se trudio :D ja volim da to sednem pa kao razmislim, onda koja zgrada ide gde, pa istrazim mapu i onda stancam armiju za napad :D

Imam ortake sa kojima ponekad raspalim online, oni vs max kompova na max tezini i pobedjuju generalno.

Sent from my Poco F2 Pro using Tapatalk

A da li si igrao i da nisi prihvatio poklon Outsider-a? Skroz bez moci?
Slazem se u potpunosti sa time sto si napisao, ali gde je tu kraj?

Urlam, ne pa jesam malo razmislio o tome ali za prvo prelaženje mi bilo glupo da ne vidim makar neke skilove. Dosta je što većinu neću koristiti svakako jer ne radim ubistva.

Treba preći svaku igru više puta koja te vuče na to. E ako je to samo da bi video i te druge krajeve a mrzi te da igraš opet tu je yt.
Iskreno meni Dishonored nema neku centralnu priču niti mi je bitan kraj koliko zaplet svake misije i put do ubistva glavne mete. Isto kao u Hitmen igrama.

Recenzije filmova ne čitam dok ne pogledam film i obično je to za starije filmove da vidim kakav su tad utisak imali ljudi i mišljenje pa poredim sa statusom koji film ima danas....Slično za igre obično volim da vadim starije recenzije da vidim kakve su bile pohvale za grafiku gejmplej....

Neretko zna tezina igre da odredi celokupan dozivljaj. Poslednji primer mi je Rachet'n'Clank Rift Apart. Bas sam pogresio sto igram na normal. Prelaka igra.

E pa kad igram misije tako temeljno zaokupi me svaka posebno mnogo više nego centralni plot jbg. Fascinantan svet svakako @Teoreticar
Meni je taj Grof Monte Kristo momenat ono sto cini igru specijalnom.
Misije su cool, ali kako se Corvo zaista osecao tokom cele price?
Ubistvo zene koju voli (pred njime). Izdaja. Osudjen na smrt. Bekstvo. Magicno bice koje mu pomaze. Da li ce da se okrene osveti, ili ce pokusa da spasi kraljicinu cerku? Kad pronadje kraljicin dnevnik (koji vrlo jasno nagovestava da je otac). Kad se ispostavi da je cerka u stvari znala ko joj je otac...

I bas ovo sam hteo da kazem... Ovi komentari i konverzacija su mi zabavniji od bilo kakvog rusho-ovanog (day 0) review-a.

Kod mene dosta zavisi od zanra na kojoj tezini cu igrati. FPS igre uvek igram na manjoj tezini. Nisam neki ljubitelj zanra ali volim da isprobam bar najvece hitove. Onda izrostiljam tih nekoliko sati koliko te igre obicno traju i bude mi zabavno. Dok u GT-u cu da vezbam jednu stazu satima da bih postigao neko suludo vreme i to mi bude zabavno.

Igre koje nemaju izbor tezine su super ako nisu prelake. Veoma volim igre u kojima se izbor tezine menja u hodu. Pa ako pogresim i krenem na nekoj laksoj tezini mogu je povecati u svakom momentu.

Back
Top Bottom