• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Gejming "novinarstvo" i ostatak scene

Radije bih igrao Eternal na manjoj tezhini jer mi to daje slobodu da pristupam encounter-ima kako ja zhelim. Ni malo mi se ne svidja u Eternal shto je igra shablonska i shto postoji jedan ispravni nachin da uspesh neshto na vetjim tezhinama. Mogutje je da karikiram malko sada, ali vishe volim da gledam kako odredjeno oruzhje komada nekog neprijatelja, nego da uvek koristim identichan kombo oruzhja za tog neprijatelja i da borba uvek bude ista. Uveren sam da postoji video kako neki turbo nerd razbija igru nakon 2000 ulozhenih sati i totalno je lomi, ali mene to ne radi (@rale ), ja u tome ne vidim zabavu.

U ovom sto si rekao mislim da postoje dve odvojene stvari - tebe "ne radi" ono sto igra zeli da postigne, sto je skroz OK, nije ti zabavno. Argument je, ipak, da visa tezina pomaze da se postigne iskustvo kome igra tezi. Ja se slazem sa tim :D

Ne mora svaka igra da bude za svakoga, postoje igre koje daju veci nivo slobode pristupa, igre koje imaju zacrtan "ispravan" nacin igranja, i sve izmedju. Ja sam fan "hrabrijeg" pristupa kreiranju igara - napravite, braco, sto blize onom kako mislite da treba da bude. Igara ima dovoljno, i naci ce se sigurno nesto i za mene. Cesto se "vizija" kompromizuje zbog neophodnosti da igra bude prihvatljiva sirokom spektru igraca, pa tako dobijamo vise "prihvatljivih" a manje "ekstra" igara.

Razumem zasto se to desava, development je skup, visokobudzetne igre i nemaju drugi izbor nego da gadjaju na siroku publiku, ali super je videti da postoji i neki Bloodborne, Returnal, Ico itd...

Ne mora svaka igra da bude za svakoga, postoje igre koje daju veci nivo slobode pristupa, igre koje imaju zacrtan "ispravan" nacin igranja, i sve izmedju. Ja sam fan "hrabrijeg" pristupa kreiranju igara - napravite, braco, sto blize onom kako mislite da treba da bude. Igara ima dovoljno, i naci ce se sigurno nesto i za mene.
Da, slazhem se. Odlichan primer mi je Dark Souls. Mada, ja se ne bih bunio kada bi ubacili "easy mode". Ne bih ga igrao, ali mi ne bi smetao. Takodje mi je 100% okej da ostave ovako kako je sada.

I ne treba da imaju. Neke stvari jednostavno ne treba dirati i menjati ako vec imaju uspesnu formulu.
Yiah, uspeshna formula za igrache, ali shta ako From Software utripuju foru "popularne su nam igre jer imaju interesantan pristup tezhini, ali to ujedno odbija jedan deo igracha. Da li bismo mogli da privuchemo josh igracha dodavanjem easy mode?" Kapiram da su razmishljali o tome, ali i skapirali da bi to verovatno odbilo neke stare fanove.

Mislim da je dizajn tih igara kao uostalom i zelde previše optimizovan u skladu sa tom base težinom koju uvek imaju.

Ne bi bilo dovoljno samo smanji dmg neprijatelja povećaj efekat skilova. Mnogi momenti gde igrač potencijalno gine ako ne pazi automatski nemaju smisla. Hoću da kažem verovatno bi ta manja težina značajno promenila i neke ambijente, izbacila iznenadne encountere etc.

Yiah, uspeshna formula za igrache, ali shta ako From Software utripuju foru "popularne su nam igre jer imaju interesantan pristup tezhini, ali to ujedno odbija jedan deo igracha. Da li bismo mogli da privuchemo josh igracha dodavanjem easy mode?" Kapiram da su razmishljali o tome, ali i skapirali da bi to verovatno odbilo neke stare fanove.
Objasnio je Jack iznad u postu :)

Previse toga bi izmenilo ubicavanje tezine i prosto receno jednostavno to vise ne bi bilo to.

U sustini i nemas sta da mozgas - normal/standard/default je onako kako je zamisljeno, osim ako negde prilikom biranja nije naglaseno nesto tipa "developeri preporucuju ovu tezinu...".

Najbolje mi kada postoje samo dve tezine: Easy i Normal ili Normal i Hard. Lepo i jasno, crno na belo.

Prikenja mi se kada vidim 4-5 nivoa tezine.

Uglavnom da, medjutim, recimo izadje neki port sa konzole, recimo neki fps, gde je normal suvise lak, jer je zamisljeno da se igra sa dzojpedom, a ne misem... i slicni primeri.
Ja najvise volim kad ponude nesto tipa easy, normal, very hard i hard, i tad uvek izaberem very hard, to je tacno ta neka nijansa koja mi odgovara, jer mi uglavnom normal bude lak, a hard bude tezak, a obzirom da su igre pre svega zabava, a ne neka obaveza ili dokazivanje, biram pre svega da se zabavim, barem za to prvo prelazenje, e onda posle toga moze hard.
Sto rece Chodex, pogresan izbor nivoa tezine moze da upropasti igru kompletno... recimo hard izbegavam ako pretvore neprijatelje u bullet sponge, jer mi jednostavno nije nikakav osecaj da pucam do sutra u vrecu, ubija totalno dinamiku, uglavnom se desi kad predjes preko normal, zabava nestane.
Inace uvek vise postujem ljude koji nemaju problem da igraju na normal, nego one koji imaju problem sa egom, pa moraju svaku na najvecu tezinu.

Yup, normal je uglavnom balansiran tako da možeš da proletiš kroz igru sa pola mozga. Ja obično biram nivo ispod najtežeg, jer sa najtežim obično odu u drugu krajnost gde igranje postaje mazohizam.
Primer poslednji God of War, koji je na normal prelak, a na "give me god of war" čist bullshit. Mada je ta igra generalno loše balansirana, jer je na nivou težine između ta dva početak užasno težak, a kraj je prelak.

Na svakom nivou tezine je pocetak pretezak a kraj bleja

Sent from my Poco F2 Pro using Tapatalk

q33ehDn.png

1r3EhGe.png

Back
Top Bottom