Radije bih igrao Eternal na manjoj tezhini jer mi to daje slobodu da pristupam encounter-ima kako ja zhelim. Ni malo mi se ne svidja u Eternal shto je igra shablonska i shto postoji jedan ispravni nachin da uspesh neshto na vetjim tezhinama. Mogutje je da karikiram malko sada, ali vishe volim da gledam kako odredjeno oruzhje komada nekog neprijatelja, nego da uvek koristim identichan kombo oruzhja za tog neprijatelja i da borba uvek bude ista. Uveren sam da postoji video kako neki turbo nerd razbija igru nakon 2000 ulozhenih sati i totalno je lomi, ali mene to ne radi (@rale ), ja u tome ne vidim zabavu.
U ovom sto si rekao mislim da postoje dve odvojene stvari - tebe "ne radi" ono sto igra zeli da postigne, sto je skroz OK, nije ti zabavno. Argument je, ipak, da visa tezina pomaze da se postigne iskustvo kome igra tezi. Ja se slazem sa tim
Ne mora svaka igra da bude za svakoga, postoje igre koje daju veci nivo slobode pristupa, igre koje imaju zacrtan "ispravan" nacin igranja, i sve izmedju. Ja sam fan "hrabrijeg" pristupa kreiranju igara - napravite, braco, sto blize onom kako mislite da treba da bude. Igara ima dovoljno, i naci ce se sigurno nesto i za mene. Cesto se "vizija" kompromizuje zbog neophodnosti da igra bude prihvatljiva sirokom spektru igraca, pa tako dobijamo vise "prihvatljivih" a manje "ekstra" igara.
Razumem zasto se to desava, development je skup, visokobudzetne igre i nemaju drugi izbor nego da gadjaju na siroku publiku, ali super je videti da postoji i neki Bloodborne, Returnal, Ico itd...