Pogledao sam pre nekoliko nedelja i ja One Battle After Another, ali ja nisam toliko oduševljen. Zato nisam hteo da pišem negativne stvari odmah, hteo sam da prođe malo vremena, da se slegne.
Sviđa mi se smelost PTA i kako je pristupio ovom filmu, ima neke baš zanimljive odluke koje se kose tradicionalnim konvencijama filma. Ovo je najizraženije u početku (prvih 30min ili koliko već), kao i u samoj završnici. Završnica koja meni možda nije toliko zabavna i dobra, ali mi se sviđa inovativnost i što je probao nešto novo. Tako da svaka čast na tome. Montaža i kinematografija zaslužuju pohvale.
Najsvetlije glumačke tačke u filmu su Sean Penn i Chase Infiniti, moguće da će Sean uzeti Oskara, a Chase biti nominovana. Zaslužili su.
Što se tiče ostatka filma, recimo da mi se skoro pa ništa nije dopalo
Provalio sam da je meni Leonardo jedan od manje zanimljivih glumaca, nekako mi nikad nije uverljiv i sve mi deluje veštačko kada ga gledam. Problem sa njim sam imao i u Wolf from Wall Street, a naročito u The Revenantu. Njegove uloge gde glumi da je pod stresom, često su praćene njegovim trčanjem/padanjem, pravljenjem nekih gegova, jednostavno ništa mi nije uverljivo. Međutim, to je ono šta se dešava u filmu, on to glumi, tako da možda i nije do njega. Možda jednostavno ne volim takve "sluđene" likove. Ne znam šta je, ali znam da mi se ne sviđa
Najveći problem imam sa scenarijom i njegovom prazninom. Razumem ja kada je nešto žanrovski film, ali ovo to nije! Dešavanja su urađena namerno da budu što luđa i neočekivanija, ali u isto vreme, stiče se utisak da apsolutno ništa nema nikakvih posledica i težine. Likovi su ubačeni namerno da budu što čudniji i misteriozniji, bez ikakve dubine i nekog smisla i razloga. Ceo film je serija nekih ludih neuverljivih situacija koje ne doprinose ničemu bitnom, već prave privid sadržaja i kvaliteta. I zbog svega toga, osećaj koji imam je da je ovo film bez duše i emocije. Sve je prazno. Tako sam ga doživeo.
Verovatno ću biti u ogromnoj manjini, vidim da se film mnogo dopao mnogim ljudima, ali to je što je
Kontam da ga nikad više neću pogledati u životu.
Ocena neka bude 7.4/10
P.S. Mislim da je delimičan razlog zašto ljudi dižu ovaj film u nebesa taj što odavno nisu videli prave punokrvne filmove za veliko platno, a ovaj film je sniman baš tako. Ima danas previše Streaming servis filmova, koji su kao serije sa malo većim budžetom, u kojima nema trunke magije velikog ekrana. A kada vidite ovako neki film u bioskopu, sve dobija jednu veću dimenziju samo zbog načina kako je snimljen, montiran i prikazan. Žao mi je što nema više ovakvih režisera, jer bioskopsko iskustvo je veoma unikatno kada je urađeno na pravi način, čak i neki prosečni filmovi mogu izgledati neverovatno a likovi veći od života. Tako nešto nikad skoro nisam doživeo kući recimo gledajući neke ove nove moderne streaming filmove.