• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

PS5 PlayStation 5 Console Info - hardver, os, softver, vesti

Ako prerano posalju igru u radnje, ima da procure kopije na sve strane.

Mada ovo nije igra u kojoj su spojleri bas tako bitni. :D

Steam redovno prepozna DualSense, i wired i wireless. U big picture modu podesavanjima za gamepad je ima oficijelni DualSense profil, igre koje koriste samo xinput redovno rade.

Last edited:
Iako mnogi uzdizu grafiku od R&C, treba se podsetiti da smo tek na poceetku generacije.

IG6yrP.png

koliko god ratchet lepo izgledao nije ni do kolena tom unreal demou

btw...The CIA got you pushing too many pencils

Ratchet, you son of a bitch!

koliko god ratchet lepo izgledao nije ni do kolena tom unreal demou
Prvi plan je bio da prvi UE5 test stigne ovog proleca u Fortnite-u, pa javni release krajem godine. Ali odlozili su UE5 Fortnite do druge polovine godine.

Meni je bitno da se tu nesto desava, da ima nekih detalja...da ne izgleda kao nesto sto je smandrljano za pola sata.
Dizajn petice se i meni bas nesto ne svidja,izgleda kao da moze lako da se osteti.
ps2 ubedljivo najorginalniji izgled sto sekonzola tice(ali samo fat verzija)
A sto se tice generalno nekog mog utiska xbox klasik mi je nekako najmocniji sto setice karoserije a bogami i kvaliteta izrade.
Meni je bitno samo da ga smanje jer nece stati na one moje police nikako(kada ga budem kupio)

ps2 ubedljivo najorginalniji izgled sto sekonzola tice(ali samo fat verzija)

Slažem se, ali tada kad je izašla. Smešno izgleda PS2 u odnosu na PS5

Generalno ne vidim neku poentu više da konzole izgledaju kao video rekorderi a očigledno ni oni koji ih prave što je mnogo važnije.

Meni je sem četvorke svaki bio vrh po izlasku. Nisam fan slim verzija, al svakako su uvek bile bolja varijanta kao budu izdržljivije itd

Meni je sem četvorke svaki bio vrh po izlasku. Nisam fan slim verzija, al svakako su uvek bile bolja varijanta
Nisam ni ja fan slim konzola uvek sam imao uglavnom te prve edicije PlayStation-a nijedna me nije izdala. Ps3 fat 80gig model mi je ziv i dan danas. Kod petice mi jedino smeta bela boja ništa više, nadam se da ce izaci neka crveno-crna varijanta kao nedavno najavljeni dualsens kontroler.

Sent from my VOG-L29 using Tapatalk

cetvorka mi je bas slatka, samo moja je vecito prasnjava...

ps2 mi je takodje bio lep, ali slazem se da danas izgleda praistorijski. PS1 izgleda kao da je prethodnik parne masine, mada je ona "one" revizija daleko lepsa.

cetvorka mi je bas slatka, samo moja je vecito prasnjava...

ps2 mi je takodje bio lep, ali slazem se da danas izgleda praistorijski. PS1 izgleda kao da je prethodnik parne masine, mada je ona "one" revizija daleko lepsa.
Sto se slim verzija konzola tice tu mi je ps1 pobednik shodno vremenu kada je konzola redizajnirana i kakoje uradjena za to vreme.
PS2 slim mi je nekako prejednostavan mada svaka im cast da ga tako spakuju pogotovo za to vreme kada tehnologija nije bila u takvoj expanziji kao danas...
Trojka slim mi izgleda kao stit od kapetana amerike a super slim je mozda jedna od ruznijih konzola globalno...

Meni je sem četvorke svaki bio vrh po izlasku. Nisam fan slim verzija, al svakako su uvek bile bolja varijanta kao budu izdržljivije itd
Zato su po meni fat revizije najbolji kompromis između dizajna i izdržljivosti.

Mada možda PS5 bude i prva konzola gde ću uzeti slim. Otprilike neće više ni postojati fat dok se stabilizuje snabdevanje.

I PS1 i PS2 su izgledali vrhunski kad su izašli, PS3 nisam ni imao ali mi Fat PS3 svakako izgleda odbojno,
PS4 onako, nekako očekivano, "niti smrdi niti miriše", PS5 prevelika svakako će se uzimati Slim revizija kao i za PS4.

Last edited:
Posle pola godine korišćenja i gledanja u PS5 mogu reći da mi se sviđa dizajn, više nego pre. Još je digi simetričnog oblika, tako da baš izgleda seksi svemirski :) Ali da je vel'ki, vel'ki je...

Ako niste uzeli na Launch-u, onda nema smisla uzimati sada pogotovo kada se zna da se sprema internal re-design ploce, koji ce najverovatno stici pocetkom 2022.
Ovo je prvo leto na kome ce PS5 biti stavjen na testu. Ako je GamersNexus uspeo da izvuce 95'C na mem module pri idealnom temperaturom od 21'C onda ne zelim ni pomisljati sta ce se desavati u normalnim uslovima sa konzolom zatrpana u nekom komodi kada je napolje 40'C i vlaznost vazduha 80% :)

PS4 je svakako bio underpowered
2013 izasao CUH1000
2015 izasao CUH1200 - prvi veci redizajn sa smanjen broj mem modula, manje grejanje i tisi ventilator. No biggie. Sony svakako u profit 380$ manufacture/MSRP 400$

Dok PS3 imao 4 ili 5 unutrasnjih revizija od 2006 do 2008. Zasto? Zato sta se haos desavao unutra. Beast of a console! dok cena proizvodnje papreno skupa
E isto ce se desavati i sa PS5.

Lepo je bio imati 600$ PS3 60GB launch model sa chrome styling-om u 2006god. - 2 god kasnije? - Not so good :p

Ako niste uzeli na Launch-u, onda nema smisla uzimati sada pogotovo kada se zna da se sprema internal re-design ploce, koji ce najverovatno stici pocetkom 2022.
To su sve nagadjanja ko i za switch pro..ko zna kad ce re desing ps5 plus verovatno dostupnost ce biti ko i sa ps5 da pola sveta jos ne moze da nabavi

U potpunosti se slazem sa @Jedah da ko nije pre-orderovao ps5 prosle godine sad bi bilo bolje da saceka reviziju, which is exactly what I'm doing.
Cak i da mogu sad u prodavnici da je kupim "add to cart" radije bih sacekao neki redizajn, ili slim verziju ako je bude jer to cudoviste realno nemam gde da postavim a da ne radim potpun remodel namestaja/tv komode

Back
Top Bottom