• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

PS5 PS4 PC God of War (2018)

ja ne volim hronološki pristup kada igram serijal koji sam propustio, uvek biram po datumu izlaženja jer gledam kako igra napreduje grafički, mehanički i narativno, a GoW igre čak i da se igraju hronološki, nema tu jasnih prelaza između igara sem GoW1 i GoW2
Upravo tako i ja mislim, hvala za konfirmaciju, tako cu.

Poceh da rokam ovo.

Prvih sat vremena su mi bili katastrofa, hteo sam da odustanem, ali posto mi se isto desilo sa Spider-man-om, resih da nastavim.
Posle toga, igra me bas uvukla... sto kazete nije GOW, ali jeste kvalitetna igra.

Borba je dosta drugacija i mora da se nauci, igram na prezadnjem nivou tezine i mora da se koristi sve sto imate na raspolaganju, kao sto vec siguran sam, znate.
Kad klikne borba, em bude lakse, em i igra bude tecnija i zanimljivija.

Ovde su odradili jednu bas zanimljivu stvar, koju ne znam dal sam vidjao u drugim igrama... ovde je zapravo grupa od tipa cetiri protivnika odjednom, teza nego boss-ovi... to je veoma zanimljivo, i zahteva taktiziranje, pozicioniranje i pazljivo igranje... def je u pocetku veoma
overwhelming.

Grafika je prelepa, odlicno radi, nivoi su veoma uski i strogo linearni, dok ne dodjes do nekog racvanja za side content.

Prica i likovi mi se svidjaju, boss borbe su bas zaista pravi holivudski spektakl.

Za divno cudo, citam cak i Codex kad god naletim, a to NIKAD ne radim... ali eto ovde je za divno cudo zapravo bar iole zanimljiv, i kratak... lepo sazet, kratak, a sladak, bas kako treba.

Cekam da nadogradim lika na nacin na koji igram, mada video sam da za razlicite protivnike mora i oruzje da se menja.

Lepo iznenadjenje, za sad ovo mi je najbolja igra iz GOW serijala, mozda zato sto je prilicno drugacija, nesto sto mi vise odgovara...

Last edited:
Presao sam neku cetvrtinu igre otprilike, promenilo mi se misljenje, ovo mi je najgora GOW igra iz serijala...
Igram jos uvek, ali ono, smaranje je bas... ako je ovakav i Ragnarok, necu ga igrati.
Spider-Man mnogo bolja igra, ako moze da se poredi.

Presao sam neku cetvrtinu igre otprilike

Kakvi usponi i padovi, bas me interesuje kako ces reagovati kada dodjes do jedne bitne narativne/gameplay sekcije. :D

Nije se igra dzaba prodala vise od do tada svih ranijih GoW igara ZAJEDNO [racunajuci i portable igre].

Last edited:
Meni je ovaj nordijski GoW bar dva koplja ispod originalne trilogije. Odustao sam nakon mozda 1/3 igre - daleko od lose igre ali nije ono sto sam prizeljkivao da ce biti. Ragnarok nisam igrao i mislim da ce tako i ostati. Probacu opet ako naprave neki novi serijal, mozda rimska mitologija uz adekvatne izmjene gameplaya.

Kakvi usponi i padovi, bas me interesuje kako ces reagovati kada dodjes do jedne bitne narativne/gameplay sekcije. :D

Nije se igra dzaba prodala vise od do tada svih ranijih GoW igara ZAJEDNO [racunajuci i portable igre].
Ne znam dal ce igra preziveti dotle, sve ozbiljnije razmisljam da batalim, jer igram, ali ne uzivam... cisto gubljenje vremena za sad, nazalost...
Za sad sam batalio sve sekudarne aktivnosti i picim samo main quest, ako me to ne zadrzi, sve je jasno...

Meni je ovaj nordijski GoW bar dva koplja ispod originalne trilogije. Odustao sam nakon mozda 1/3 igre - daleko od lose igre ali nije ono sto sam prizeljkivao da ce biti. Ragnarok nisam igrao i mislim da ce tako i ostati. Probacu opet ako naprave neki novi serijal, mozda rimska mitologija uz adekvatne izmjene gameplaya.
Meni su kontrole i upravljanje bili veliki korak unazad,morao sam manuelno da prebacim sa trigera na kocku i trougao udaranje a najveca glupost je sto se duse tj energija nedodaje sama kao u ranijim igrama nego se mora stopalom nagaziti,toliko mi to kvarilo igru da nije normalno,cak i matora onimusha iz 2001 je imala bolje resenje od toga a osim toga nisam ljubitelj skandinavske mitologije ili nordijske kako god...

Mislim da nema teorije da bi ti Ragnarok legao ako ovo nije.

Jbg ukusi su razliciti. Meni su nove igre bolje od starih najvise zbog borbe jer me smara opasno hack and slash. Kao i oni njegovi lanci. Stare igre su odlicne ali po meni nove su taman kako treba 😀
Same, s tim što stare igre (sada) ne bih mogao pipnuti, sile nema. QTE game.

Jbg ukusi su razliciti. Meni su nove igre bolje od starih najvise zbog borbe jer me smara opasno hack and slash. Kao i oni njegovi lanci. Stare igre su odlicne ali po meni nove su taman kako treba 😀
Nije to ukus,mozda oko izbora mitologije kontrola ili nekih elemenata može da bude ukus ali da se ti boris u igri i treba da dodješ u toku borbe do dela gde je ispala energija i da je zgazis to je vec korak unazad.
Jedino su novije igre puno lakše mada to isto za nekoga nije mana ali ok ,obzirom kako prilagođavaju današnje igre nije ni loše ispalo,inače mi je taj iz 2018 bolji od ragnaroka :)

zasto je to korak u nazad? neko bi isto tako mogao da argumentuje da otvaranje chestova brzim pritiskanjem O da bi dobio health je proslost a ovo sadasnjost. sto znaci, da, ashitaka je u pravu, sve je stvar ukusa

Ja nemam nostalgije prema starim gow naslovima, presao sam ih redom u isto vreme kad je izasao gow 2018. Igre su vrhunske nema tu sta, iako sam ih kasno odigrao moglo se igrati nije lose ostarilo. Ja te njegove "lance" ne mogu ocima da vidim koliko su mi odbojni kao oruzje dok je sekirica vec druga prica xd. A hack and slash mi ne lezi pa su mi opet igre vrhunske. Ali ova dva nova naslova su mi upgrade u svakom pogledu. Bolja borba(meni), a obozavam nordijsku mitologiju, i cool mi je prica. Malo smara Boy ali pregura se. Sta znam meni su nove GOW igre spektakl. Bas sam uzivao i uzeo platinu u obe iako to nikad ne radim...

Last edited:
zasto je to korak u nazad? neko bi isto tako mogao da argumentuje da otvaranje chestova brzim pritiskanjem O da bi dobio health je proslost a ovo sadasnjost. sto znaci, da, ashitaka je u pravu, sve je stvar ukusa
Nece biti da je upravu :)
Chestovi ok ali kada ubijaš neprijatelje i izadje im zeleni orb ili sta je to vec souls neki on ti automatski ulazi u energiju sto u novim igrama to nije slucaj...Ne znam dal si uopšte razumeo na koju energiju sam mislio?Ovde padne na zemlju kao slinac sa gimnazijalca na beton i ne pomera se,moraš da se približiš do njega i da stisneš dugme da bi ga kratos nagazio i dodalo mu energiju...Što je korak unazad u svakom slucaju...Nije to neki item kao u diablu koji ispadne pa ga pokupiš ili ne,mada i tamo ima opcija za to,ovde je to veliki nedostatak u igri.
Duše za levelovanje su nešto drugo i one izlaze iz protivnika ali je ovde sve manuelno i to na neki način otežava igru osim toga nove igre nisu preterano teške ni na god mod (bar meni)
Mogu snimiti video pa uploadovati da vidiš na šta mislim ,mada mislim da nije potrebno...

znam ja na sta ti mislis, sve GOW igre sam igrao po vise puta i sve volim, ali jednostavno ne mogu da se slozim sa tobom, tako da cu stati sa diskusijom tu. "Ovde padne na zemlju kao slinac sa gimnazijalca na beton i ne pomera se" ovo je subjektivno i to je sasvim okej, ja ne delim misljenje sa tobom

Kad smo vec kod chesta, bezveze mi je ovde uradjeno, taj loot, totalno prazno, nema neki umph... vizuelno kovceg izgleda sjajno i bogato, jos vise kad se otvori, ali onda on prodje na brzaka rukom i od svog tog blaga on izvadi neku malu vrecicu, i kao to je to... bas mi onako bezveze uradjeno, suvise kratko traje, mada kapiram da je duze, ljudi bi se zalili da je predugo, ali opet nisu uboli... jeste sitnica, ali u nekim drugim igrama, taj aspekt je uradjen bas zarazno...

Kad smo vec kod chesta, jeste sitnica, ali u nekim drugim igrama, taj aspekt je uradjen bas zarazno...
Ovo mi je tako nepotrebno i nebitno u igrama :)
Mozda bi mi smetalo da se chest ucitava prilikom otvaranja pa da loading traje kao u ps1 eri igara a stvarno mi je neutralna stvar otvaranja cestova u igri i izgled detalja i tog predmeta koji ce kratos izvuci iz sanduka :)
Takve stvari me ni ne odbijaju ali ni ne privlace kod igara bas imaju neki neutralan status :)
Ne znam kako taj aspekt moze da ti bude zarazan i ne znam kako bih ti odgovorio na ovaj tvoj komentar posto sam kod nekih stvari ogranicen sa odgovorima :) Mozda mozes da podneses tuzbu protiv santamonikinog programera u vezi otvaranja cestova :D
Ja bi inace takve stvari izbacivao iz igara :) cestove,sikrete i sta znam te tako sakrivene stvari.Nikada to ne bih ubacivao u igre :)
Mislim da sam programer kao sto nisam,programirao bi igre da sve sto mozes da dobijes se automatski dobije pri ubistvu neprijatelja ili bosova osim mozgalica u slucaju prolaza ili nekog dela da bi isao dalje a i njih bi sveo na to da je sve u toj prostoriji smao treba resiti ili jednostavno napraviti raspored,ne znam kako jos niko nije napravio takvu igru ili slicnu..
Mislim da je tracenje vremena da se sve vija po tim silnim open world svetovima koji su ionako nezanimljivi.
Pogotovo kada vidim kako ljudi rade svasta zarad platinum trofeja to mi j tek besmislica :)
Inace planiram da napravim neki okup samo je problem sto sam ja skroz na severnoj strani Srbije oko 50 km od ns,a :)
Samo moram da vidim kako cu stojati sa vremenom u aprilu sam planirao jer cu imati par dana free pa sam mislio da organizujem nesto slicno kao nekada sto je drzao djuka :)
Otvoricu temu o tome kada napravim raspored za april i vidim kada cu moci :)

Back
Top Bottom