• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Windows news,tutorials and other discussions

Nisam znao da ovoliko đubreta dolazi uz Nvidia drajvere:

Na samom kraju je uputstvo kako da se koristi program:

Radi se o tome da kada instaliraš nvidia drivere preko standardnog installera, dobijaš gomilu gluposti sa sve telemetrijom. Nekome "velika nauka" može djelovati i obično podešavanje Windowsa. Kada sam digao dedicated server za stari CS u jednoj igraonici, rekli su mi "a ti si haker".

Regularna instalacija minus GF Experience, igre rade, nema rušenja Windowsa, idemo dalje.

Ne, važno je da radi ali da ja mislim kako ne radi kako treba i kako me špijuniraju, pa ću provesti bruku vremena u 'optimizaciji' da bi na kraju igre radile identično kao i prvi put.

Iskreno pre bih se ubio nego da radim sva ona cuda koja su navedena, niti imam trip od toga sta mi je instalirano... mislim da se time bave samo osobe koje ne znaju sta ce sa sobom od dosade...

Da, obicno ljudi pizde oko toga a onda odu da kace slike svoje djece po socijalnim mrezama i kud se krecu, skeniraju lice da bi generisali glupu animaciju u kineskoj aplikaciji i sl. To ne znaci da takve stvari ne treba regulisati ali neke stvari su blago receno, cudne.

Ne, važno je da radi ali da ja mislim kako ne radi kako treba i kako me špijuniraju, pa ću provesti bruku vremena u 'optimizaciji' da bi na kraju igre radile identično kao i prvi put.
Ja sam uvijek želio da znam kako nešto funkcioniše i dijelom zahvaljujući tome sam naučio da rješavam probleme koje mnogi ne umiju da riješe. Kontam ja da je to nekim ljudima smor. Što se tiče optimizacije sistema, najviše benefita od toga imaju sporije konfiguracije bar prema momiskustvu. Mislim da mnogi ljudi olako shvataju telemetriju i bloatware ali ok, imaju pravo na to. Jasno mi je da oni misle da to neki poseban problem. Ono što sam primjetio je da se nekad desi da taj bloatware i sl vremenom postaju sve veći i veći i da ako su nekada bili sitan problem, to može da ode na gore.

Eh da, kod nekih ljudi sam primjetio da znaju nepotrebno da sitničare kada je npr neko parče hardvera u pitanju al da potcijenjuju nešto što je realno veći problem. Kažem: primjetio sam. Nemam namjeru mnogo da ubjeđujem ljude... Uostalom to je nekad na ovim prostorima kao lupanje glave o digitalni zid.

kod nekih ljudi sam primjetio da znaju nepotrebno da sitničare kada je npr neko parče hardvera u pitanju
Zar ne misliš da ti to isto radiš samo za softver u ovom slučaju? Instaliraj i pusti da radi bez analiza iz svakog ugla, kad/ako se javi problem onda se može riješiti.

Zar ne misliš da ti to isto radiš samo za softver u ovom slučaju? Instaliraj i pusti da radi bez analiza iz svakog ugla, kad/ako se javi problem onda se može riješiti.
Rekao sam ti: volim da znam kako neki softver radi, kako stvari funkcionišu. To mi je glavna motivacija da pronalazim i rješavam ove problem. I upravo zahvaljujući tome riješim i vidim problem koji mnogi drugi ne vide ili ne umiju da riješe. IT-ovac sam po struci.

Nego ovo me podsjeti na jedan problem iz 2003. godine. Igrali smo aktivno CS 1.5 i kada je u lokalnoj igraonici umjesto Windowsa 98 instaliran Windows XP ja sam primijetio da je nesto drugacije. Nije samo bila akceleracija misa u pitanju, mene je boljela glava. Ja sam ukapirao nakon izvjesnog vremena da je to zbog toga sto je Windows XP imao bug da refresh rate obara na 60 Hz (igralo se na CRT monitorima). Bug je zaista postojao iako su drajveri bili WHQL. Rješenje je bilo da se koristi neki program kao što je Power Strip. Na jednom internacionalnom takmičenju su koristili program ReForce i ja sam njega koristio.

Kada sam na lokalnom forumu ljudima iznio ovaj problem dočekali su me neki cinični komentari pa čak i uvrede. Ne žalim se, navikao sam da se ovdje tako komunicira. Al naravno javili su se i neki ljudi koji me poznaju i cijene da mi kažu da oni ne vide razliku između CS-a na Windows XP i 98.

Razlog zašto sam uočio problem je taj što mi je rješavanje problema nekad zabavnije od igranja igara. Iskreno boli me uvo da li je nekome "fino" to što sam ja IT-ovac ili ne. Ovdje u Baru informatički problemi mnogim ljudima djeluju dosadno. Meni ne.

Back
Top Bottom