- Reaction score
- 5,341
Inace, Windows 10 .iso moze da se skine direktno sa njihovog sajta: https://www.microsoft.com/en-us/software-download/windows11
Ti onda instaliraj Linux, pa kad ti zatreba neka obskurnija opcija ili aplikacija, fino otvoriš terminal (i to pod uslovom da nisi zaboravio root password koji si postavio nekada priliom instalacije), pa ručno dodaš repozitorij sa aplikacijom koja ti treba (i to ne može svaki zavisno od distribucije), pa opet ručno osvježiš taj repozitorij zajedno s glavnim, i tek onda dobiješ mogućnost instaliranja aplikacije i nadaš se da je kompatibilna sa distribucijom. I kad sve fino instaliraš, opet gomilu aplikacija ne možeš pokrenuti tek tako sa desktopa već opet preko terminala.Meni je ovo jedan od najboljih dokaza koliko su oni "kvalitetni" i "ozbiljni".
E to mi treba, mada je ceo clanak o tpm, cpu niko ne spominje to mi je malo zbunjujuceAllowUpgradesWithUnsupportedTPMOrCPU
![]()
Windows 11 might tank Ryzen CPU performance, AMD warns
AMD said Windows 11 might triple Ryzen cache latency and doesn't recognize the best cores—yet.www.pcworld.com
Pa ga na kraju kompajlirašTi onda instaliraj Linux, pa kad ti zatreba neka obskurnija opcija ili aplikacija, fino otvoriš terminal (i to pod uslovom da nisi zaboravio root password koji si postavio nekada priliom instalacije), pa ručno dodaš repozitorij sa aplikacijom koja ti treba (i to ne može svaki zavisno od distribucije), pa opet ručno osvježiš taj repozitorij zajedno s glavnim, i tek onda dobiješ mogućnost instaliranja aplikacije i nadaš se da je kompatibilna sa distribucijom. I kad sve fino instaliraš, opet gomilu aplikacija ne možeš pokrenuti tek tako sa desktopa već opet preko terminala.
Ili koristis chocolatey na Windowsu…Ili skinem sa package managera za određenu Linux distribuciju u 3 klika. A većina package managera imaju više programa, mnogo manje lažnih aplikacija, bolju organizaciju i search od Microsoft Store-a. A na Microsoft Store kao što sam već pisao nema ni najpoznatijih Microsoft programa, npr. nema Microsoft Office-a (može se kupiti samo tamo ali se time dobija samo ključ, aplikacija ne ide preko store-a, mora da se skine instalacioni fajl i instalira zasebno), tek sada na Windowsu 11 u store-u ima Visual Studio Code, nikad ga nije bilo na Windowsu 10,...
Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk