• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Windows news,tutorials and other discussions

Sad ce bukvalno svako "nepodržan" moći lagano da instalira Windows 11 - Rufus dodaje tweak opciju prilikom prebacivanja .iso-a na flešku:

g97kyw.png

(y)
A CPU requirement?

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk

Da li je uopste MS potvrdio kad stize Android emulacija? Hoce li ove godine?

Ukratko:
1. skineš neki noviji Win7 Gen2 release (recimo "Windows 7 SP1 X64 11in1 OEM ESD en-US MAY 2021 {Gen2}")
2. sa Rufus-om napraviš boot-abilni USB stick
3. prilikom (clean) instalacije izabereš x64 verziju sa Daz Loader-om
4. kad se sve završi, instaliraš drivere za wifi/ethernet ako nedostaju
5. odmah možeš otići na https://www.microsoft.com/en-us/software-download/windows10
i skinuti aktuelni 'Media Creation Tool' koji će nakon (dugotrajnog) procesa instalirati zadnju verziju Win10 zajedno sa potrebnim driverima
6. u Win10 na start>settings>update and security>activation provjeriš da li je aktivacija uspješna
7. uradiš refresh ili reinstall, ovaj put sa Win10 iso-om.

Sa SSD-om se sve ovo može završiti za manje od sat vremena. Nema zajebancije sa krekovima, loaderima, kms skriptama, oem ključevima, vl/corporate aktivacijama...

Isprobavam ovo na jednoj ploci i izbacuje mi Windows 10 installation failed na 5. koraku.

Hmm nisam se s tim susretao, jesi tražio na Google-u što se dešava?

Ovo Omegino uputstvo mi je radilo kao sat na dva desktopa i dva laptopa, nikakvih problema nije bilo. Cak sam presao i na 11.

Nemam pojma, izbacivao mi fail na nekih 70%.

U device manageru mi stajao neki SM Bus Controller da nije instaliran. A sam Windows 7 ne moze da instalira oktobarski Security Update.
To je ono sto sam primetio. Videcu kasnije ili sutra to da sredim. Pa ako ne bude uspeha, skidam neki stariji Gen2 .iso.

Možda da preko Win7 skineš kompletan Win10 iso na hdd, mount-uješ ga i uradiš upgrade bez interneta? Nisam probao tu varijantu.

Možda da preko Win7 skineš kompletan Win10 iso na hdd, mount-uješ ga i uradiš upgrade bez interneta? Nisam probao tu varijantu.

Uspelo je ovom metodom, hvala. Malopre sam i od nule reinstalirao Win10, automatski je aktiviran, sve kako treba. :)

Back
Top Bottom