Ovako, posle skoro 30 sati. I dalje sve nisam prešao niti otvorio, ali moram priznati da inicijalni receptori zbog konstantnog sakupljanja stvari i otvaranja achievmenta lagano jenjavaju. No, to ne znači da je igra loš, zapravo, sa ova dva DLC se vidi veliki napredak u dizajnu mapa i volji da ima kao neki fol narativ.
Iako sam se isprva držao proverenih heroja koji prednjače u određenim moćima, jako brzo kada se otvore svi skillovi tokom igre, lako se ukači kakve sve sulude kombinacije mogu da se naprave, i za to definitivno imati kakvo znanje, a kada pogodite prave kombinacije jačanja trajanja magija i određene će od vas učiniti neuništivu mašinu za ubijanje.
Nadam se da ću uskoro uspeti da je privedem kraju, jasno mi je što je igra privlačna većini ljudi, lagana je i ponovo teška u neku ruku dok se ne naviknete na sve i dobijete veći uvid (kako budžiti oružija, dobijete Randomazzo koji vam pomaže sa tarot kartama) i kada osećate uspeh zbog svake male pobede koju napravite sa svakim prelaskom.
Iznenadilo me i to što ipak postoje bossovi u igri, to su uglavnom jedinstveni neprijatelji koji se pojavljuju pred kraj isteka vremena, i mogu vam reći da je bilo zanimljivih kreatura koje nisu samo direktno preuzete iz raznih Castlevania naslova.
Razmišljam šta bi u budućnosti mogli da urade da produže životni vek igre, svakako novi heroji će biti zanimljivi, ali ne traje to doveka, jako brzo ih otvarate i nadograđujete i šaltate se na sledećeg u nizu. Još komboa sa starim oružjem sa nekim novim, ili da ubace još tih sitnih zadataka kojima otvarate achievmente.
Primetio sam da je dosta ljudi spominjalo da najnoviji DLC da bi se otvorila dalje mapa, treba otvoriti određene heroje, ne znam koliko će to još trajati, ako sam ovog jednog jedva uspeo da izvučem iz kovčega jer se vidi da je tim išao da gruva ne sa naletima neprijatelja, nego tipično silovanje, da se ništa ni ne nazire na ekranima osim silnih efekata.
U početku sam igrao sa muzikom iz igre, u redu je, ali prebrzo postaje repetativna, mnogo je bolje kada isključite inicijalnu muziku i pustite da ide nešto u pozadini, tipa neki techno ili metal sa dobrim gruvom, onda tek dobijete još veću želju da očistite svaki nivo pred sobom.