• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Torrent trackeri i klijenti (diskusija, pozivnice)

Pozdrav ljudi,
Zivim preko grane, smorili Netflixovi, Amazoni, Disney... Zena me ganja da joj skinem neke domace stvari. Nasao sam par 'domacih' trakera, ali sve na pozivnicu...
Znam da mi je ovo prvi post (po sistemu iz vedra neba pa pravo pod rebra), medjutim nije mi problem da seedujem koliko treba, i nadam se da ce neko imati dovoljno poverenja u newby u vezi ovakvog zahteva.
Pozz!
A može i MegaSrbija ako nešto nema na BD-u.

Ako ima neka dobra duša da hoće da mi skine nešto omanje sa Gazele neka se javi. :D

Na privatnim trekerima svaki .torrent fajl koji skineš se automatski generiše i sadrži i tvoj ključ (passkey) koji je jedinstven za tvoj nalog tako da preko njega treker prati ko skida, ratio, ip adrese itd.

Sigurno ima po netu objašnjenja kako to funkcioniše, da može da se samo skine torent i pošalje nekome niko se ne bi cimao oko pozivnica već bi postojale grupe gde se dele torent fajlovi.

pa posumnjaće ako odjednom vidi da se koristi milion uređaja po jednom nalogu. ovako sporadično ne vidim nikakav problem. gomilu puta sam samo slao .torrent bez ikakvih problema.

i ne samo to, vec bi bilo cudno sto se isti fajl skida gomilu puta, takodje bi ratio na tom nalogu otisao u debeo minus...
ovako da se jedan fajl skine, koji do sad nije skidan, ne vidim problem, ko god da ga skine...
pa sta sad, zamenis komp ili internet i odjednom kao ne mozes vise da koristis svoj nalog? :D

Da li neko, zna za torrent tracker, pored BakaBT i Nyaa, ili drugi način razmene koji potencira manga scanlation-e i to originalne release-ove scanlation grupa - rar i zip arhive per chapter ili per volume? Sajtovi, IRC kanali i tracker-i scanlation grupa su većinom umrli davnih dana. Iskopati originalne release-ove je postalo nemoguće. Ovo što ima da se nađe su većinom stvari koje su prepakovane na razne načine, kako je ko stigao i skrpio.

Izgleda da je ta kultura očuvanja originalnih arhiva živa samo kod skenova zapadnjačkih stripova na DC++ hub-ovima.

Last edited:
Teško... ne puštaju u poslednje vreme, mada nije ni neophodno. Ima na torrent-ima a i DDL-u da se nađe dump svega sa Madokami-ja. Krpim ponešto što nađem tu ali ni tu nisu original arhive, isto je sve prepakivano. Nekada davno je izvesni SPL imao FTP server i motao se po IRC-u. Tu je bilo originalnih arhiva da se skine. Zamrlo sve na žalost.

Nekada davno i Google je znao svašta da nađe, DDL na raznim forumima, sajtićima, HTTP serverima sa uključenim indeksiranjem direktorijuma i štošta još. Sad ništa živo ne može da nađe, kao da nikada nije ni postojalo. Ponešto ulovim i preko Wayback Machine/Internet Archive ali i tu je sve većinom mrtvo. Cenzura i DMCA uzeli maha. Iznenadio sam se pre neki dan kada sam tražio jednu arhivu poimence na Google i dobijem 0 rezultata, ćorak. Probam to isto na Bing i bukvalno mi u prvom rezultatu pronađe neki stari sajtić nekog lika, kačio Bleach chapter-e. Obradovao me ko malo dete.

Last edited:
Online čitanje nije problem, toga ima na pretek 😄. Ovo više ima veze sa sakupljanjem obskurnih stvari, upotpunjavanjem rupa u kolekciji, prezervacijom releas-ova scanlation grupa koje su ogroman trud i vreme uložili u prevođenje u vreme kada nije bilo zvaničnih izdanja. Iznenadiš se uvek kada vidiš koliko su oni u svojim prevodima ostavili svog ličnog karaktera. To je svedočanstvo nekog vremena koje više ne postoji.

Ja sam nostalgičar, šta ću 😁.

Online čitanje nije problem, toga ima na pretek 😄. Ovo više ima veze sa sakupljanjem obskurnih stvari, upotpunjavanjem rupa u kolekciji, prezervacijom releas-ova scanlation grupa koje su ogroman trud i vreme uložili u prevođenje u vreme kada nije bilo zvaničnih izdanja. Iznenadiš se uvek kada vidiš koliko su oni u svojim prevodima ostavili svog ličnog karaktera. To je svedočanstvo nekog vremena koje više ne postoji.

Ja sam nostalgičar, šta ću 😁.

Jel tražiš nešto specifično ili ti treba samo izvor? Pošto sumnjam da se neko bavi pravljenjem mirrora za apsolutno sve, kao što su nekada radili. Ako je nešto matoro, možda mogu da iskopam u mojim arhivama :D.

Back
Top Bottom