• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Torrent trackeri i klijenti (diskusija, pozivnice)

Manji broj konkretnih stvari mi treba. Na HDD-u mi trunu neki manga naslovi download-ovani pre 100 godina, sve u nekim parčićima, kako god sam uspevao da pronađem na netu svojevremeno. Pa rekoh hajde da to malo složim i uredim. Više ne sakupljam nove stvari ali makar ovo što sam nekada sakupljao bih sredio pa da mi ostane. Žao mi je da obrišem a sve je nešto polovično ostalo.

Nemam tačan spisak šta mi fali. Ovo mi je prošlo kroz ruke nedavno:
  • Beck od Manga Screener
  • Berserk od Hawks i Evil_Genius
  • Bleach od ToriyamaWorld, manga-rain i M7
  • Sve od Manga Sketchbook
  • Gantz od Hawks+Omanga i Shocwave
  • Hellsing od randommanga, Hellsing_Project
  • Ichigo 100% od A-M, AW, AT, Yanime
  • Trigun od MangaProject i Max7
Naravno, ako bi negde na netu bila neka ogromna arhiva originalnih izdanja, bez prepakivanja itd, to bi bukvalno bio rudnik dijamanata 😃

Ima, ima. Poskidao sam... ali onda uporedim s ovim što već imam i vidim da je prepakivano. Neko ukloni credits-e, neko fan kolorizovane stranice, neko poskida sa online sajtova sa sve watermark-om itd.

Tražim previše specifičnu stvar izgleda. Moraću da se pomirim sa činjenicom da je to ostalo izgubljeno u vremenu.

Ima, ima. Poskidao sam... ali onda uporedim s ovim što već imam i vidim da je prepakivano. Neko ukloni credits-e, neko fan kolorizovane stranice, neko poskida sa online sajtova sa sve watermark-om itd.

Tražim previše specifičnu stvar izgleda. Moraću da se pomirim sa činjenicom da je to ostalo izgubljeno u vremenu.

Imam većinu toga, ali sam ja prvi sve prepakivao. Same grupe nisu bile konzistentne kada je u pitanju format imena fajlova, gde je svaki chapter imao drugačiji, svaki credits page se zvao isto. TCov multi rename tool mi je radio punom parom, jer sam retko šta čitao chapter po chapter, nego lepo sačekam da se nakupi ceo volume, sredim sve da je sa nazivima po dobrom redosledu, pa čitam. Da imam 1:1 fajl, kome je hash isti kao originalni release, mi nije bilo baš stalo.

Razumljivo sve. Nisam ni ja bio drugačiji nego sam u nekom trenutku skapirao da je to prepakivanje oduzimalo preeeeevvviiiiiiššeee vremena. Onda sam odlučio da ništa ne prepakujem, samo preimenujem arhive da iole imaju neki standardizovan format imena.

Sviđa mi se kako su se za zapadnjačke stripove nekako dogovorili oko formata imena arhiva pa tu onda ima jako malo posla oko sređivanja.

EDIT:

Najgore kad ovako nađem info kako su tačno bile imenovane originalne arhive, kojih su veličina itd... al nema leba da ih nađem 🙃... linkovi mrtvi

Last edited:
Iznenadiš se uvek kada vidiš koliko su oni u svojim prevodima ostavili svog ličnog karaktera. To je svedočanstvo nekog vremena koje više ne postoji.

Ja sam nostalgičar, šta ću 😁.
Posle 10-15 godina gledam neku animu opet... i dalje se secam originalnog quote-a
i gledam sa official eng prevodom i ...
...wtf is this s... ovo nit ima smisla, a jos manje ima impakt kao prevod koji sam cuo od fangrupe...

Ove official prevode, sto nekad ubacuju antikaplitalisticke, feminsticki i sl fore tek da ne komentarisem...

Kakav je to rarbg ? Posto kada je rarbg umro sam presao na ovaj torrent galaxy :D Neki levi su ga ponovo otvorili da iskoriste staru slavu ? :D

Izgleda isto kao i ranije, a ni sadržaja mu ne manjka (što je najbitnije), a ko sad stoji iza njega, dunno. ;)

Kakav je to rarbg ? Posto kada je rarbg umro sam presao na ovaj torrent galaxy :D Neki levi su ga ponovo otvorili da iskoriste staru slavu ? :D

Hoćeš invajt za IPTorrents?

Kako se odrzava ratio tamo ? Posto evo npr na torrentleech-u seedujem neke stvari skoro godinu dana i imam corak od onih njihovih bonus poena lol Tako da imam tracker koji samo gledam sa strane :D

Kako nemas poene nije mi jasno, ja imam gomilu, a ne sidujem nikad nista...

Kako se odrzava ratio tamo ? Posto evo npr na torrentleech-u seedujem neke stvari skoro godinu dana i imam corak od onih njihovih bonus poena lol Tako da imam tracker koji samo gledam sa strane :D

na dva načina

1) Skupljaš poene. Držiš 15 torenata uvek uključenim i polako krcaju poene. 10000 peona zameniš za 120GB upload kredita
2) imaš uvek freeleach torrente. Svrćeš redovno dok ne naleteš na neki koji je tek postavljen i deluje popularno. Skineš ga i siduješ. Ne gubiš ništa od UL kredita a puniš ga

Najveća mana trekera je što moraš svaki torrent da siduješ makar 3 nedelje ili da platiš "hit'n'run" UL kreditima ili sakupljenim poenima. Duuugo sam brisao treker čim krene DL ali sam prestao pre jedno dve godine. Velike igre ionako skidam sa FitGirl Repacks iki Skidrow sajta.

Last edited:
Izgleda ode i torrent galaxy, koja je bese zamena sad za njega ? :D

ziv.gif

Samo od pre pola sata prebacuje sa torrentgalaxy.to na novi torrentgalaxy.mx

🖖

Good, posto mi se nijedna ova alteranitva nije dopala, navikao sam na tgalaxy ovih zadnjih par meseci :D

Back
Top Bottom