• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

TV Amazon The Lord of the Rings: The Rings of Power (2022 - )

Vidis meni se zena kune da je muzika neverovatna u seriji , dok meni zvuci bas onako generic. Do duse ona je muzicar pa mozda cuje nesto sto ja polugluv ne cujem ¯\_(ツ)_/¯

Pa gledaj, radi posao ali se ja recimo uopšte ne sećam muzike nakon odgledane epizode,
i ni blizu da te neka melodija naloži ili ti onako ostane u sećanju kao što je bio slučaj sa LOTR, u LOTRu je muzika baš bila veliki deo doživljaja,
ovde mi je kao što ti kažeš generic.

Meni su sve main teme odmah urezale u glavu. Galadriela, Numenor, patuljci, harfoots, sve je odlično.

Super je i 4. epizoda, numenor se najzad trgao iz izolacije, Adar ima dobru pojavu, a sve Elrond i Durin scene opet dominiraju.

Погледао сам све епизоде по два пута, осим задње, њу једном (за сада). Никако да саставим овде утиске, који су на све стране. Овако на дивљака, теоретишем да би Адар могао бити "мрачни" чаробњак, а човјек из метеора "добри" еквивалент. Нешто као Гандалф и вјештац-краљ од Ангмара. Типовао сам да би метеорски човјек могао бити Саруман или Гандалф али не мора уопште да значи. Позаборављао сам доста Силмарилион, мораће се обновити градиво, иако се серија не придржава материјала.

Dobro obraćanje pažnje kako je Amazon lepo iskoristio reakcije zbog raznih izmena, do diverzifikacije, do pisanja sopstvenog fan fiction štiva. Jasno je valjda svima da se Bezos Šmaug smeje sa svoje planine tozle svima u lice, i da su sa marketinške strane odradili sve da bi se brujalo o seriji. Planiram u nekom momentu da je pogledam, a možda bi i bilo najbolje kada bude gotova prva sezona i stane hajp vozić.

Malopre instalirao poslednji Photoshop... stavili su gospodju na splash screen:

az5fnc.png

Fina je misterija oko Adar-a, vec ima jakih naznaka da je on...

... Maglor, jedan od sinova Faenor-a koji je spasio zivot Eldronda i brata Elros-a tokom Third Kinslaying-a. Njegova finalna sudbina nije poznata.
wiki-asset

Jedna ruka mu je sakrivena sa evil spikey gauntlet-om jer je sa tom rukom bacio Silmaril u more. Silmaril mu je spalio ruku.
wiki-asset

Neki su mislili da je originalni corrupted Elf pre 1st age-a, ali Adar ima isti neck armor kao i Gil Galad, sto verovatno znaci da je od Noldorskog soja.
RDT-20220917-1155068647804958642789601.png

Ima da sevaju varnice kada se Uncle Benjen i mladi Ned Stark ponovo sretnu, mozda tokom opsade Eregion-a. :D

Bolja epizoda u odnosu na proslu. Zli jezici bi rekli (ja) - cim nema hobita.
Kao i u svim do sada, moglo bi malo krace da traje, tempo moze da bude bolji.

Meni najbolja epizoda do sada, dobra priča i dosta emocija, čak sam se naježio na kraju epizode. :)

Bas je dobra bila zadnja epizoda, ocekivao sam da ce se desiti ovo ali nisam ocekivao ovakav CGI spektakl!

Jos dve epizode i kraj sezone. Onda krece dugo cekanje za S2 koji uskoro tek krece sa snimanjem.

Došao sam samo da kažem da je ovo najbolja serija svih vremena. Bukvalno, od prve do poslednje sekunde svake epizode sve je 10/10. Najbolja serija ikada 11/9, po mom skromnom mišljenju. Najviše se zahvaljujem celom Amazonu jer su me izlečili od nesanice.

Last edited:
Back
Top Bottom