• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

TV Amazon The Lord of the Rings: The Rings of Power (2022 - )

Ja sam od starta krenuo sa stavom da ovo nece biti fokusirano na jednu avanturu kao Hobbit/LOTR vec ce biti pokusaj adaptacije Silmariliona. Sto je naravno veoma tezak posao jer je osnovni materijal veoma suv i nezgrapan.

Zato mi i ne smeta sto serija prati nekoliko odvojenih prica na sve cetiri strane Middle Earth-a, drukcije nebi ni moglo. A osecaj Tolkien-a mi je itekako prisutan, ne slazem se da seriji fali "dusa". A ne smeta mi ni diverzitet, nisu uradili nista na silu [promenili rasu nekog od ranijih likova koje je Tolkien zamislio], dodali su par crnih glumaca u ulozama potpuno novih likova. Plus, pomaze sto je Aronid od starta "cool" i onaj elder hobit loremaster je super ispao.

A i za kraj, ne znamo na sta sve imaju prava [mozda namerno zaobilaze neke stvari jer ne smeju] a i moraju da ucine sve lagodnijim za novajlije. Npr nisu spomenuli Curse of Feanor, mozda ne smeju a mozda nece da komplikuju sa necim sto nije imalo uticaja na 2nd age.

Odlične su ove prve dve epizoda. Oseća se magija Tolkinovog sveta. Ne znam kako su mogli da urade ovo bolje za sad. Takođe, nivo i kvalitet produkcije je ne ve ro va tan o_O

Kao neko ko nije čitao ništa sem LOTR i Hobita, bio bih vam zahvalan da ako znate šta će se dešavati, sudbinu nekih likova i slično, da to stavite u spoiler tag sa napomonom da su to spoileri iz knjige :)

Класична корпоративна логика данашњице. Није згорег поменути да овај 'тјубер је имао серију на нишану за одстрел још доста прије него што је изашла.

Класична корпоративна логика данашњице. Није згорег поменути да овај 'тјубер је имао серију на нишану за одстрел још доста прије него што је изашла.
Ne pratim stuaciju oko serije uopste a ni ne poznam gospodina. Ali ono brisati review-ove... Mislim meni generalno nista ne znace...

Marvel je postao ono što jeste uz pomoć botova koji su na IMDb-u pisali recenzije da su Avengersi najbolji film ikada. Nažalost ništa čudno da sada Amazon radi ovo za svoju perjanicu kada je već vlasnik IMDb-a. Istina, sada hejteri preteruju sa pljuvanjem, ali su i one "profesionalne" recenzije većinom bile plaćene.

Pogledao sam prve dve epizode. Za razliku od HBO-a i House of the Dragon, ovde su se stvarno potrudili bar što se tiče dizajna, efekata i režije. Serija izgleda odlično i podseća na LotR filmove. Ali ne vidim potencijal u priči. i mrzim rasiste ali baš se vidi da su crni karakteri na silu ugurani u seriju što govori da će ko zna koliko još stvari što se tiče likova i priče biti smandrljano. Ali ajde, probaću da se nateram da odgledam sezonu do kraja, iako sam za vreme druge polovine druge epizode više gledao telefon nego seriju od dosade. Nije mi od početka bilo jasno kakvo čudo od serije očekujete od Amazona i dodataka na kraju knjige Gospodara prstenova. I da su slučajno mogli da koriste Simalirion, opet je to samo gomila legendi i istorije tog sveta koja ne može da se pretvori u kvalitetan film ili seriju. Isti problem ima i House of Dragon, ne računajući što su tamo škrtarili na efektima i režiju.

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk

Mene najviše trigeruje što Dwarven žene nemaju bradu. Nadao sam se da ću videti bradate i sisate patuljke, kad ono...

U LOTR-u su se naravno zezali dok su opisivali dwarven zene. :D

Nisu se samo zezali: u The History of Middle-earth se stvarno spominje da žene patuljaka također imaju bradu i da ih je teško razlikovati od njihovih muških kolega :D Iako ni sam Tolkien nije bio pretjerano dosljedan po tom pitanju pa u The Nature of Middle-earth, u poglavlju gdje se spominju brade, govori samo da svi muški patuljci imaju brade, a žene uopće ne spominje. Gimlijev citat iz gornje scene je više manje preuzet iz LOTR dodataka gdje se ne spominje eksplicitno da žene imaju bradu, ali da ih je gotovo nemoguće po izgledu razlikovati od muškaraca. Budući da svi muškarci imaj brade, može se zaključiti da i žene imaju :D

S druge strane, kad smo već kod beardgatea, primjerice Aragorn, Boromir, Faramir su po Tolkienu beardless, a u Jacksonovim filmovima su svi imali brade :p
Je li Yuka ikada oprostio Jacksonu taj propust? :D

Je li Yuka ikada oprostio Jacksonu taj propust?
Nisam jedan od onih nerdova koji režu butine jer film/serija nije kao i pisano delo, ali malko su mi smetali vilenjaci u Helms Deep. Brzo sam prešao preko toga.

Pogledao prvu epizodu, nije loše. Budžet do krova, izgleda kao najskuplja serija ikada lagano. McCreary standardno kida sa muzikom.

mrzim rasiste ali baš se vidi da su crni karakteri na silu ugurani u seriju
Ah, to čuveno ALI. Kada se oslobodiš pogleda na svet gde je biti beo default stanje, biće ti mnogo lakše, a bogami i lepše.

Mene vise u tom postu zanima kako je povezano - crnci u seriji = što govori da će ko zna koliko još stvari što se tiče likova i priče biti smandrljano 😄

Odličan je LOTR, ova treća je baš magična epizoda :D

Gledajuću ovu treću epizodu, samo sam razmišljao o tome koliko bi dobra bila neka RPG igra, sa akcentom na vrhunsku priču, nešto tipa Witcher ili Dragon Age1 , koliko bi to pokidalo. Igrao sam razne video igre koje su izlazile u ovom univerzumu i u dragom su mi sećanju, ali nisam nikad video neku vrhunsku AAA klasičnu RPG igru, ova priča iz serije koja prati Galadriel , kao stvorena za tako nešto... Samo razmišljam o tome kako dobija questove, kako ih ispunjava, koji je trenutni cilj, šta je main quest, šta je side quest...

Back
Top Bottom