• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

PS5 PC The Last of Us Part I

čekaj zar ne uradi shader kompilaciju pri prvom pokretanju igre?
Meni je trajalo ~20 minuta. Ne treba igrati dok se to ne zavrsi, posle toga radi flawless.

Zamenski DLL fajl ne menja nista, to je neko pustio buvu da se preko njega brze radi shader compilation.

jbg, ovi su bili jeftini, pa da se uštedi neki dinar za letovanje. likovima treba polomiti sve prste i zabraniti da ikada priđu tastaturi i mišu.

Max FPS na ultra sa 3600x je 65fps sa 4090ti :D

Dosta je zahtevna igra sto se CPU-a tice.

Maltene jedini hack koji predlazem je da se framerate unlockuje unutar igre, i stavi limit u GPU drajveru [verovatno bi moglo i preko afterburnera/RTSS]. Pomeranje kamere je bas primetno bolje tako, verovatno ce to da srede camera judder brzo preko patcha.

Čudno je što ja imam tearing kada limitiram na 60fps sa vsyncom, ali kada stavim max fps na 70 i vsync onda nema tearinga...

Radovao sam se ovom portu jer sam TLOU prešao poslednji put 2017. mislim, ali kada vidim da je igra izašla u ovakom stanju...
Doduše, slutilo je na ovakav scenario kada developer/publisher nisu nikome poslali review kodove pre izlaska same igre, već tada se moglo zaključuti da nešto smrdi tu, i bili su i oni svesni toga očigledno.

Izgleda da ne radi DLSS kako treba sad sam probao igru na par minuta.
Max settings/Ultra presset bez DLSSa 98-100fpsa, sa DLSSom na Quality ista scena isto sve 100fpsa. (3840x1600 rez)

tlou.png

Mozda CPU gusi, pa i ne moze iznad 100 fps, nevezano za podesavanja...
To nema nikakve veze sa DLSSom (ima scena gde ide na 180fpsa u kuci ostavio sam unlocked fps da vidim koliko moze da izvuce), jednostavno dlss/fsr ne radi nista kad upalim ugasim nikakv impact nema. Mozda je neki bug do piratske verzije nisam kupio igru posto igram RE4 re trenutno, ovo sam skinuo na brzaka da vidim perf samo.

Aha lepo ja rekoh da cu da cekam jedno 5-6 patch-eva min. Nema danas igre vredne igranja day 1.

To nema nikakve veze sa DLSSom (ima scena gde ide na 180fpsa u kuci), jednostavno dlss/fsr ne radi nista kad upalim ugasim nikakv impact nema.
DLSS utice na GPU rendering, ako CPU ne moze da izvuce vise frejmova svejedno je u kojoj rezi igras. Tu samo Frame Generation spasava.

A CPU iskoriscenost ide jako gore dole u zavisnosti od scene...

Cpu ide od 60-do 80% u ovoj sceni gore.

Oko 21gb Rama jede igra i oko 16-17gb Vrama sto je suludo sa obzirom da igra ne izgleda nista posebno.

Aha lepo ja rekoh da cu da cekam jedno 5-6 patch-eva min. Nema danas igre vredne igranja day 1.
Spiderman i GoW su bili odlicni day1, ovo je bas lose citam na redditu sada ljudima crashuje igra sa 32gb rama sa sve porukom ''not enough memory'' bukv ni basic optimizaciju i QA nisu prosli pre launcha.

DLSS utice na GPU rendering, ako CPU ne moze da izvuce vise frejmova svejedno je u kojoj rezi igras. Tu samo Frame Generation spasava.

A CPU iskoriscenost ide jako gore dole u zavisnosti od scene...
Ne razumes sta hocu da kazem DLSS ne radi uopste Balance/Perf/Quality mod tldr: rezolucija uvek ostaje native/image quality isti. Cak i da je CPU bottleneck a fps isti perf mod bi izgledao uzasno zbog manje render rezolucije.

Back
Top Bottom