• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

PS5 PC The Last of Us Part I

Rezultati merenja najnovijeg TLOU1 patch-a su u DF Direct-u, jos jedno znacajno poboljsanje CPU rada, GPU optimizacija je ostala ista, nema vise shader compilationa u sred igranja.

vloeqyn.jpg

I ne treba nam mid gen konzola ovog puta. Prosli put smo bukvalno dobili 4k support sa PS4Pro...da izbace kao noviju konzolu sa vise rama ili jacim CPU/GPU...sta imacemo zagarantovan 60fps? Ne znam ni dal smo izasli iz cross-gen-a, ne vidim uopste igre koje guraju trenutne konzole do maximuma. 8K support? Ko to uopste ima kod kuce a ako odemo na 8K onda ce opet da se vrati sve na 30fps lol.

Jos godinu i po dana je do rumodovanog izlaska PS5 Pro-a, ima jos dosta vremena da u prodaju stigne dosta UE5 igara sa Nanite+Lumen, bice mnogo jasnije tada kakav talas igara nas ocekuje u drugoj polovini generacije. A Sony nece sam najaviti PS5 Pro rano, prosli put su PS4 Pro najavili u septembru za premijeru u novembru.

Zagarantovan 'eye candy' u upscale-ovanom 4K30. 🤣
Makar nece biti trenutnih gluposti kao sto je upscaleovanje 720p Jedi Survivora u skrnavi 1440p60 [sa framerdropovima] uz pomoc FSR2 koji nije dobar upscaler za tako niske rezolucije.

Jedno je sigurno, ove godine stize znacjan talas igara koje koriste napredni global illumination u svim modovima igre - Jedi Survivor, Spidey2, Starfield. Developeri vise nece da se muce sa ligth probe-ovima i offline kalkulacijom osvetljenja.

Jos godinu i po dana je do rumodovanog izlaska PS5 Pro-a, ima jos dosta vremena da u prodaju stigne dosta UE5 igara sa Nanite+Lumen, bice mnogo jasnije tada kakav talas igara nas ocekuje u drugoj polovini generacije. A Sony nece sam najaviti PS5 Pro rano, prosli put su PS4 Pro najavili u septembru za premijeru u novembru.

Makar nece biti trenutnih gluposti kao sto je upscaleovanje 720p Jedi Survivora u skrnavi 1440p60 [sa framerdropovima] uz pomoc FSR2 koji nije dobar upscaler za tako niske rezolucije.

Jedno je sigurno, ove godine stize znacjan talas igara koje koriste napredni global illumination u svim modovima igre - Jedi Survivor, Spidey2, Starfield. Developeri vise nece da se muce sa ligth probe-ovima i offline kalkulacijom osvetljenja.
Jako me vredja spekulacije na temu Pro konzola, a imamo celih 4 i po' igre! Kakve crne pro konzole kada nas nisu ispostovali ni sa ovima?! i da- PS5 JE DJUBRE!

Ово је remake/remaster генерација. Погледајте на Metacritic-у које су најбоље игре протеклих година.

За 2020: Persona 5 изашла 2016. Додуше ту је одмах и TLoU 2, а као једина PS5 ексклузива графички апгрејд игре старе више од 10 година, тј. Demon's Souls. Ту је и Tony Hawk 1&2 remake, DMC V Special Edition, FFVII Remake.

2021. најбоље рангиран Disco Elysium Final Cut, игра изашла две године раније. У првих 20 места све махом реиздања, римејци и нове верзије старих игара.

За 2022. имамо Elden Ring и GoW Ragnarok од нових игара, а онда Portal колекцију, опет Persona 5, Witcher 3, GoW, Stanley Parable, Nier Automata, TLoU Part I. Додуше ту су али нешто ниже и Horizon Forbidden West i GT7 као наставци.

А тренутно на пола ове, 2023. године, ситуација у први 20-ак, од нових игара: Zelda Tears of the Kingdom, Street Fighter 6, Diablo IV (све наставци постојећих франшиза), и онда све махом ремастери, римејци, реиздања: Metroid Prime Remaster, опет Witcher 3, Tetris, Resident Evil 4, Persona 4, Dead Space, Rez Infinite, Age of Empires II итд.

Мени лично је ово много тужна ситуација, ајде што су конзоле изгубиле сваку врсту ексклузивитета, него што генерално нема скоро никаквих свежих идеја, и што последњих 4-5 година доминирају као што рекох римејци, ремастери, евентуално наставци већ утемељених франшиза, не много различити од претходника. Буквално ко има backlog као ја, боље да игра те старе игре што је пропустио, јер скоро да нема шта битно да се пропусти од ових актуелних, пошто су ионако већина тога игре старе по 10 и више година препаковане у модерну графику.

Last edited:
Ово је remake/remaster генерација. Погледајте на Metacritic-у које су најбоље игре протеклих година.

За 2020: Persona 5 изашла 2016. Додуше ту је одмах и TLoU 2, а као једина PS5 ексклузива графички апгрејд игре старе више од 10 година, тј. Demon's Souls. Ту је и Tony Hawk 1&2 remake, DMC V Special Edition, FFVII Remake.

2021. најбоље рангиран Disco Elysium Final Cut, игра изашла две године раније. У првих 20 места све махом реиздања, римејци и нове верзије старих игара.

За 2022. имамо Elden Ring и GoW Ragnarok од нових игара, а онда Portal колекцију, опет Persona 5, Witcher 3, GoW, Stanley Parable, Nier Automata, TLoU Part I. Додуше ту су али нешто ниже и Horizon Forbidden West i GT7 као наставци.

А тренутно на пола ове, 2023. године, ситуација у први 20-ак, од нових игара: Zelda Tears of the Kingdom, Street Fighter 6, Diablo IV (све наставци постојећих франшиза), и онда све махом ремастери, римејци, реиздања: Metroid Prime Remaster, опет Witcher 3, Tetris, Resident Evil 4, Persona 4, Dead Space, Rez Infinite, Age of Empires II итд.

Мени лично је ово много тужна ситуација, ајде што су конзоле изгубиле сваку врсту ексклузивитета, него што генерално нема скоро никаквих свежих идеја, и што последњих 4-5 година доминирају као што рекох римејци, ремастери, евентуално наставци већ утемељених франшиза, не много различити од претходника. Буквално ко има backlog као ја, боље да игра те старе игре што је пропустио, јер скоро да нема шта битно да се пропусти од ових актуелних, пошто су ионако већина тога игре старе по 10 и више година препаковане у модерну графику.
Ja sam tu ok jer prethodnih 20 godina skoro pa nista od toga nisam igrao, samo mi nalecu sad ovi poboljsani remakovi/remasteri :D

Ali slazem se sa tobom, muda za rizikovanje i investiranje u novi ip ne postoje. Jedino indi sto vadi situaciju.

Na kraju dana, trebaju nam bolje optimizovane igre a ne Pro konzola. Mislim da su se negde usput pobrkali loncici, i za vreme PS3 i PS4, PC verzije igara su uvek bile jace a sada se juri da sve sto se nudi na PCu da i konzola ima, to jest ocekuje se. Realno, ne mozemo da imamo 4K i 60fps i ray tracing za $500. Nisam PC-jas al ima razloga zasto neki ljudi ulazu i do $3000 za svoj.

Fale igre to je cinjenica
Meni su pro konzole besmislene u svakom slucaju jer bi realno trebalo da guraju sve prvih 3 do 5 god bez problema (ionako nemaju sta da guraju od igara)
Cekam samo alan wejka i nadam se da ovaj put remedy nece osakatiti open world igru zarad konzolne exkluzivnosti,trebalo bi da u serijax i ps5 dovoljno jaki da ovaj put naprave igru bez ogranicenja.
Inace cujem da je starfield prvo bio razvijan kao ps5 exkluziva dok ms nije kupio bethestu tako da eto objasnjenja za zakucanih 30fpsa :D

Jel zna neko razlog zašto igra crash-uje k'o blesava. Igram "free" verziju igre (v.1.1.0), poslednji Adrenalin drajveri (isto se dešavalo i na prethodonoj verziji), ukratko svi uslovi su ispunjeni da igra radi kako treba. Uz ko zna koliko krešovanja uspeo sam da doguram do Financial District-a (~polovina igre) i tu naravno isto krešuje i malopre mi je konačno dokurčilo i pao je uninstall. Sve ostale igre rade bez ikakvih problema, kao i benchmark testovi (3DMark, Unigine, FurMark). Znam da je igra kad se pojavila bila broken, ali izgleda da je još uvek i posle nekoliko pečeva. Igrao sam je na 1080p (ultra), ali krešuje i kad stavim na low. :rolleyes:

Mozda kompajliranje shejdera zeza... jel ti odradila igra punu kompilaciju pre pocetka igre, treba dugo da traje...

Mozda kompajliranje shejdera zeza... jel ti odradila igra punu kompilaciju pre pocetka igre, treba dugo da traje...
Jeste naravno, trajalo je oko 15-20 min. Probao sam i sa disable-ovanjem Smart Access Memory (SAM) u AMD software-u, ne pomaže.

Kakvo je stanje sa TLOU Part 1 na PC nakon poslednjeg patcha? Igrao bih je jos jedared :) pa se mislim da li igrati na PS5 ili uzeti za PC, kupio bih igru, nisam gusar :)
3900 dindzi deluxe za PC vs 6000 za Ps5
Jos na launchu sam presao na kompu ovaj Part 1 i bilo je 3/5 iskustvo i uvek sam hteo pazariti oridjidji ali eto uvek nesto se isprecilo

Kakvo je stanje sa TLOU Part 1 na PC nakon poslednjeg patcha? Igrao bih je jos jedared :) pa se mislim da li igrati na PS5 ili uzeti za PC, kupio bih igru, nisam gusar :)
3900 dindzi deluxe za PC vs 6000 za Ps5
Jos na launchu sam presao na kompu ovaj Part 1 i bilo je 3/5 iskustvo i uvek sam hteo pazariti oridjidji ali eto uvek nesto se isprecilo
Koliko znam na PC-u je sada ispeglana do jaja i šljaka super. Na PSN-u bude 40$ kada je na akciji, to znam da je najpovoljnije što sam viđao, sem ako naleti neki disk na kp po dobroj/boljoj ceni. Naravno igra radi super isto...

Koliko znam na PC-u je sada ispeglana do jaja i šljaka super. Na PSN-u bude 40$ kada je na akciji, to znam da je najpovoljnije što sam viđao, sem ako naleti neki disk na kp po dobroj/boljoj ceni. Naravno igra radi super isto...
Aha oke. Mislim da ce onda ipak biti PC, na Kp i nema polovnih diskova Tlou Part 1. ,sve samo novi koji su skuplji nego na prolecnoj akciji u nasim shopovima ili polovni koji su 200-300 din jeftiniji nego novi :), share i naloge isto ne vidjam...
Mislim da je ovo igra koju cu preci min 5x i da mi nikad nece dosaditi

Back
Top Bottom