• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

TV The Last of Us [HBO]

I zavrsi se prva sezona na HBO, ostali su veoma verni igri do samog kraja!

Zaista odlicna adaptacija originalnog materijala uz smislene dodatke i skracivanja gameplay deonica. Fokusirali su se na likove i najbitnije delove price, koji su bas odlicno ispali na ekranu. Pedro i Bella su skroz odgovarali ulogama, a i svi sporedni glumci su dobro odabrani.
Fin cameo u finalu sezone, odmah sam prepoznao Lauru Baley pod maskom medicinske sestre u hururskoj sobi.

Drago mi je sto u bolnici nisu prosirili pricu da obuhvati delove iz TLOU2, ostavili su sve to da sluzi svojoj pravoj svrsi kasnije. Da ti flashbackovi pomognu da se izgradi lik od Abby.

Ako ovako odrade i mnogo komplikovaniji i brutalniji TLOU2, bice serija jos veci hit. Za S2 su vec najavili da ce biti mnogo vise inficiranih, u drugoj polovini S1 skoro da ih i nije bilo.

edit-
Interesantno je da su za lokaciju prequel scene u S1 finalu odabrali kucu koja bas jako puno lici na onu iz TLOU2 finala. Ali jasno je da nema sanse da je to identicna kuca locirana na obodu Jackson-a, videle su se zgrade Bostona na horizontu.

Last edited:
Ja sam dogurao do osme epizode, i za sada mi je serija vrh. Svidja mi se shto su gotovo izbacheni delovi sa zombijima. Ok je kada povremeno ulete, ali daleko mi se vishe dopao fokus na likove. Iskren da budem, bio sam veoma skeptichan kada sam pocheo s gledanjem serije, ali definitivno nije bilo potrebe. Ostaje da overim osmu i devetu epizodu, a onda da sachekam TLoU2 na PC.

Sta je ovo, strpali pola igre u jednu epizodu….

Sent from my iPhone using Tapatalk

TLOU S1 finale je imalo odlicnu gledanost na premieri u US [8.2M], i pored jake konkurenije u ceremoniji Oskara koja je ove godine imala veliku publiku [18.7M].

[na samim premijerama epizoda je HoD bio jaci, zahvaljujuci GoT buildup-u]

edit-

Hmmmm, jedva vidljiva devojka [vezana kosa] bezi od Joel-ovog rampage-a u bolnici.
HD3YqCT.gif

Hocemo li mozda ovu scenu videti iz drugog ugla u buducim HBO sezonama? :D

Last edited:

The Last of Us Part II HBO Adaptation to Take Multiple Seasons, Some Things to be “Flipped”

In a new interview with GQ, series creator Neil Druckmann confirmed the adaptation of TLOU Part II will stretch for “more than one season.” Whether that means two seasons or possibly even more, Druckmann wouldn’t say (I’m guessing it will depend on how well Season 2 is received).

“There are going to be things that are going to be different, and there are things that are going to be identical. There are things that are going to be added and enriched. There are some things that are going to be flipped. Our goal remains exactly what it was for the first season, which is to deliver a show that makes fans happy.”

“I guess, to go back to the earlier quote from Craig, which is like... I don't care. How they react is how they react, that is completely outside of our control. So how do we make the best TV show version of [The Last of Us Part II’s] story?”

Eh... sada nakon svih odgledanih epizoda i nakon male pauze mogu da kažem da je utisak o seriji...

...ODLIČAN!

Svega su se dotakli što se same igre tiče, sve je bilo u meri u kojoj baš i treba da bude. Male zamerke se mogu dati u smislu lgbt stvari u trećoj epizodi, ali čak je i ta epizoda bila dobra u smislu same priče i bez previše eksplicitnosti. Još jedna zamerka je taj što je Jasmila bila deo same ekipe na snimanju. Nikada ne bi bila deo svega da nije bilo ekstremno politički podržane propagandne gluposti sa Aidom, ali dobro...

Da ne mešamo stvari koje suštinske veze sa samom serijom nemaju - u svakoj epizodi se zaista uživalo, narativno je sve bilo na visokom nivou, jedino što je poslednja epizoda bila prepuna svega - mogli su dešavanja u njoj podeliti na bar dve, tri epizode.

TLoU je zaista nešto što ima potencijala pogotovo u današnjem svetu, svetu haosa i raznih stvari koje se nameću sa raznih strana.

Na nama je da čekamo drugu sezonu :)

edit-

Hmmmm, jedva vidljiva devojka [vezana kosa] bezi od Joel-ovog rampage-a u bolnici.
HD3YqCT.gif

Hocemo li mozda ovu scenu videti iz drugog ugla u buducim HBO sezonama? :D

Neil je ipak rekao da ovo definitivno nije Abby.

Par scena kasnije se medju mrtvima vidi zena sa kikom.

Pogledao seriju. Meni je odlichna. I dalje mislim da je Ellie super, a vala i Joel. Poslednjih par minuta, fleshevi iz igre, prelepo. Sada mi se ponovo igra igra, pogotovo jer mislim da je moglo biti malo vishe zombija u seriji. Sve u svemu, pored malog broja zombija, nemam zamerke. Retko imam zhivaca da gledam neku seriju, pogotovo kada epizode traju duzhe od 25 minuta, ali sa Last of Us nisam imao problema.

Back
Top Bottom