Završih i ja igru, oko 33h sata na hard, čuvao sam se spoilera tako da nisam imao pojma koja je tačno priča u igri,
dosta su mi pomešani utisci, ali se oko dosta stvari slažem sa Apex-om.
Grafika izuva, prepuno detalja, fenomenalno odrađen svet.
Najviše sam voleo da istražujem taj fenomenalno odrađen i prelep svet, da čitam razne poruke i pisma koje sam nalazio i tako dobijao kompletniju sliku šta se tačno dešavalo.
Borbe sa zaraženima su mi bile generalno dobre, dok mi borbe sa ljudima nisu bile baš zanimljive.
Šteta što nisu bile neke otvorenije deonice gde je mogao da koristi snajper iz daljine, igra je napravljena tako da su se napucavanja dešavala uglavnom iz blizine.
AI protivnika je poboljšan u odnosu na prvi deo, i po meni najveće razlika što ti lik koji te prati više ne smeta i ne blokira te kao u prvom delu što mi je bila najveća zamerka u prvom delu.
Par manjih detalja koje su mi zasmetali što se tiče gameplaya, kad god je borba promeni se muzika i lik izvlači oružje, kad su svi neprijatelji mrtvi u tom delu,
muzika se vraća i lik kaže u fazonu "to je to", što po meni ubija malo atmosferu i neizvesnost koju bi igra mogla da ima,
odnosno da igrač ne zna tačno gde i kada će se pojaviti neki neprijatelj.
Uglavnom sam se šunjao kada sam istraživao i trudio se da pravim što manju buku iako nije bilo nikakve potrebe (rečenica iznad),
uprkos tome ubijalo me je u pojam da kad god se otvara neki prolaz ili vrata lik napravi takvu buku da imam utisak da je pola grada čulo.
Što se tiče priče, u prvom delu je priča toliko dobro odrađena da sam jedva čekao da vidim šta se sledeće desiti, toliko je priča bila snažna i zanimljva,
ovde mi se cela priča i zapleti generalno nisu svideli, cela ta priča oko osvete i rata dve frakcije mi se ne može porediti sa pričom prvog dela, šteta što priča nije bila u nekom drugom smeru.
Maksimalno su gurali političku korektnost i promocije raznih stvari iako nije bilo potrebe baš toliko, kao i par cringe scena.
Likovi su dobro odrađeni i imaju dubinu, dok mi je Ellie generalno u prvom delu bila mnogo zanimljiviji lik nego ovde,
ne samo da je Abby mnogo zanimljiviji i dublji lik ovde, nego mi je gameplay sa njom bio zanimljiviji nego sa Ellie.
Igra je duža nego što bi trebala da bude, ne vidim potrebe za toliko delova igra gde skoro ništa ne radiš već u suštini slušaš priču,
mogli su da ubace cut scenu brže bi bilo, bez problema je igra mogla biti kraća bar oko 5 sati i da se dobije kraća ali kvalitetnija igra.
Uprkos tome što mi se nije svidela priča, da su neke stvari mogle biti bolje odrađene i da nije bilo potrebe za tolikim forsiranjem nekih drugih stvari,
mislim da je odlična i svakako must have play igra iako mi je prvi deo bolji, po meni 8.7 ocena dok mi je prvi deo bio 9.5 kad sam ga igrao.