• Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

PS5 PS4 The Last of Us 2

Apex

Well-known member
Patron
Messages
1,791
Reaction score
2,488
Points
203
Meni je kec debelo bolja igra, ne smatram ga nikakvim remek delom (sem tehničkim) ali je dobra igra od početka do kraja i zaokružena smislena celina.

Dvojka mi je ako moram da dam ocenu bukvalno 6.5/10 igra i to samo zbog tehnikalija i prelepo i detaljno odrađenog sveta u kome ti igra ne da da uživaš jer te guši "pričom".
 

Omega

Well-known member
Messages
1,987
Reaction score
2,956
Points
203
tumblr_inline_p1brmcd9Dk1rr08jv_500.jpg
 

eufrat

Wiedźmin
Co-founder
Messages
1,538
Reaction score
2,285
Points
203
Kao što sam rekao još na izlasku igre, odlična igra po svim tačkama sem priče, tu su ga zag****li za sve pare...
 

vetar

Well-known member
Messages
775
Reaction score
1,138
Points
153
Ova igra mi je ostavila tako gorak u ustima da sam morao još jednom da odigram TLoU1 i da ga isperem. :p

TLoU sam prešao jednom 2016. sada drugi put na hard i oko 15 sati mi je trebalo.

Nakon TLoU2, TLoU1 Remastered igra izgleda siromašno, pogotovo taj početni deo u Bostonu, ali sam se brzo navikao na promenu a i sama igra na kasnijim lokacijama izgleda mnogo bolje, tako da mi TLoU generalno i dalje deluje vrlo dobro iako TLoU2 osetno bolje izgleda.
TLoU2 ima mnogo veći i mnogo detaljniji svet urađen, ima mnogo više istraživanja i nekako deluje da je intereatkivniji taj svet (recimo može u više kuća/zgrada da se uđe i staklo može da se lomi..), pogotovo mi se svideo unapređena priča sa sefovima i šifrma za njih.

I po meni to je sve od prednosti koje TLoU2 ima u odnosu na TLoU1.Napucavanje deluje kao da je utegnutije u TLoU2 ali meni su bili zanimljiviji i veći izazov u TLoU1, takođe loot i upgrade su mi nekako bolje odrađeni u TLoU,
više sam morao da pazim na resurse.

Atmosfera, a pogotovo pacing, zaplet i cela priča su mi mnogo bolje odrađeni u TLoU1, sve se nakako prirodnim tokom odvija i sve je nekako mnogo smislenije,
da ne spominjem da je priča mnogo snažnija i emotivnija, igrač se mnogo jače i lakše veže za likove i stvarno brine šta će biti sa likovima i šta će se sledeće desiti (što rezultira sa više baš emotivnih scena).
Dok TLoU2 baca igrača konstantno iz jedne u drugu stranu, bilo da se radi o pacingu igre ili zapletu i priči,
kao da im je cilj bio da igrač bude što više šokiran pacing-om, zapletom i pričom igre umesto da sve to bude mnogo kvalitetnije i smislenije odrađeno.

TLoU1 ima mnogo manje likova u igri, ali su mnogo kvalitetnije odrađeni i sa mnogo zanimljivijim dijalozima, praktično ni za jednog lika ne mogu da kažem da je loše odrađen ili da mu je dosadna ili cringe priča, dok TLoU2 ima neke nezanimljive likove a pogotovo neke nepotrebne, dosadne ili cringe dijaloge/scene.
Igranje sa Joel-om i Ellie je bilo fenomenalno od početka do kraja igre, veoma zanimljivi likovi i odnos, pogotovo pratiti kako se likovi razvijaju od početka pa do kraja igre.
Dok su Abby i Ellie i njihovi pratioci u TLoU2 često znali da budu dosadni, Ellie je pogotovo ogromno razočarenje, prilično bledo i sve nakako ravno,
toliko da mi nije bilo toliko bitno šta će na kraju biti i šta će se desiti sa likovima.

TLoU1 je skoro duplo kraća igra, ali 15 sati je sasvim dovoljno, TLoU2 je praktično duplo duža igra ali deluje kao predugačka igra sa dosta nepotrebnih stvari (delovi igre gde praktično ništa ne radiš već u suštini slušaš priču) koje bi mogle biti izbačene i uticati na kvalitet i dužinu igre.
U TLoU2 takođe guraju igraču na nos političku korektnost i promocije raznih stvari, TLoU1 ne da ima neuporedivo manje tih stvari već su one i dosta suptilnije odrađene tako da ne deluju isforsirano.Kao što napisah, meni je TLoU1 remek delo (9.5) i bez problema jedna od top 10 igara koje sam ikada odigrao,
TLoU2 je i dalje vrlo dobra i must play igra, ali meni realno neuporediva sa TLoU1.
Obzirom kako su svet u TLoU2 odradili, stvarno šteta što cela igra nije otišla u nekom potpunom drugom smeru (nego što jeste) što se tiče cele priče i glavnog zapleta (kao i još par navedenih stvari).

Što se tiče rumovanog TLoU remake-a, stvarno ne vidim šta bi tu imalo da se unapredi osim grafike, možda eventualno da se proširi dodatno priča pa ubace dodatni prolog (znači ne samo Left Behind), ili neki dodatni uporedni gameplay lik (možda Marlene!?) ili epilog.

Sa nestrpljenjem se čeka TLoU3, samo se iskreno nadam se da će biti mnogo sličniji prvoj igri a ne drugoj.
 
Last edited:

HK-47

Well-known member
Messages
400
Reaction score
969
Points
153
Završih danas avanture američke konjušarke.

Odličan gameplay, kao i dizajn nivoa i "arena". Lepo su proširili mogućnosti sa skrivanjem u travuljini i dodatkom prigušivača. Kontrole i napucavanje je neuporedivo bolje.
Neke deonice su baš vrhunske tipa
prvi put na otvorenom i jahanje kroz razrušeni grad, ceo Hillcrest deo, prvi susret sa Scars i bolnica su baš upečatljivi.
U drugom delu bih izdvojio Scars ostrvo. Tu sam se baš trudio da zaobilazim sektaše i ne ubijam ih. Gotivni su skroz, ono njihovo selo je baš comfy.
Kad sam uleteo u deo gde su se rokali Scars i WLF, puzao po travi i odstranjivao WLF, a onda kako Scarsi napreduju dalje, tako i ja za njima da dođem do konja. Jednom je malo falilo da me otrkije WLF, ali brat sektaš ga odvalio šačmarom u zadnji čas.
Deo u Kaliforniji je takođe odličan.

S druge strane, priča, likovi, kao i neke odluke koje oni donose, su baš krš. Pogotovo me smaralo zamlaćivanje glupostima kao što su
ljubavni trouglovi, jebačina, trudnoća, rodni identitet...
Mani me tih gluposti, daj bre da se roka sa paravojnim organizacijama i zombijima :)
Takođe neki delovi gde se samo šeta su uglavnom smor. Čast izuzecima, muzej je bio odličan.
Al` ajd`, kad je gameplay ovako zabavan, mogu da toleriševim ove nedostatke.
 

JackRaid04

Deus Ex Manjina
Messages
4,419
Reaction score
5,352
Points
403
Ima i u Mass Effect jebačine oh well, al pohvalio si muzej koji je jedna od boljih dramskih u video i grama scena ever praštam
 

HK-47

Well-known member
Messages
400
Reaction score
969
Points
153
Ima i u Mass Effect jebačine oh well
Ima, ali je opciono. I sam biraš koju vanzemaljku (ili vanzemaljca, jelte) oćeš da naguziš :) Pa onda izabereš nekog ko ti priraste srcu, nisam ljubitelj kad igra odluči umesto mene.
 
Last edited:

Ultimate God Gohan

Maki Asus
Patron
Messages
2,054
Reaction score
2,166
Points
243
Ljubav nije stvar izboraaaa
I kako ja njega da ne stavim na listu?prosto nije bilo ni da se pomisli :D

Ja sam poceo da igram drugi deo ali sam stao zeleo bih da nastavim al nikako da dodje na red..imam jedno pitanje ako neko zna da li je istina da ps4 verzija igre mora da se plati ako zelis da upgrade na ps5 verziju?Hvala
 

DieH@rd

Well-known member
Real Journalist
Messages
4,734
Reaction score
6,455
Points
403
Ja sam poceo da igram drugi deo ali sam stao zeleo bih da nastavim al nikako da dodje na red..imam jedno pitanje ako neko zna da li je istina da ps4 verzija igre mora da se plati ako zelis da upgrade na ps5 verziju?Hvala
TLOU2?

Nema PS5 verzije, samo PS4 port sa enhanced BC podrskom za 60fps rendering. Mada kako je krenulo, verovatno ce izbaciti neki ~directors cut kada budu portovali Part2 na PC tamo negde sledece godine verovatno. Realno gledano nemaju sta puno da dodaju osim unlocked VRR moda, 3D audio, i DualSense haptics.


Part1 stize na PC 3. marta.
 

Ultimate God Gohan

Maki Asus
Patron
Messages
2,054
Reaction score
2,166
Points
243
Ovo sam nasao na netu pa sam zato pitao.Hvala svima na odgovorima :)

  1. Sign into your PlayStation account on the PS5
  2. Insert the eligible PS4 game disc
  3. Go to the game hub for the PS4 game
  4. Select the upgrade offer on the game hub and review the upgrade offer
  5. Select Download (or purchase with the discount price)
  6. Once the download is complete, the PS4 disc version of the game will allow you to play the PS5 version when inserted
 

HK-47

Well-known member
Messages
400
Reaction score
969
Points
153
To je postupak kad igra ima posebnu PS5 verziju, kao Cyberpunk 2077 na primer.
Ovako kod igara koje teraju PS4 verziju a imaju patch koji donese veći fps/rezoluciju (kao TLoU 2, Horizon ZD, God of War...) taj patch se automatski skine.
 

Ultimate God Gohan

Maki Asus
Patron
Messages
2,054
Reaction score
2,166
Points
243

The Last of Us Will Only Continue If Naughty Dog Can Come Up With A Compelling Story To Tel

know there’s a bunch of people wondering about The Last of Us Part 3 and whether that will be a thing or not,. All I could say is, at Naughty Dog we’re very, very privileged that our publisher is Sony — which means Sony funds our games, supports us, and we’re owned by Sony.

They have supported us every step of the way to follow our passions — meaning that just because something is successful, people think there’s all this pressure and we have to make a sequel. That’s not the case.

Our process is the same thing we did when we did Part 2, which is if we can come up with a compelling story that has this universal message and statement about love — just like the first and second game did — then we will tell that story. If we can’t come up with something, we have a very strong ending with Part 2 and that will be the end.


E sad vazan deo vezan za Uncharted

For us, Uncharted was insanely successful — Uncharted 4 was one of our best selling games — and we’re able to put our final brushstroke on that story and say that we’re done. We’re moving on.
 
Top Bottom