• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Switch Switch Info - hardver, os, softver, news

ma da, ako je mali boost, to ide u battery life sigurno

I ja sam o tome bas razmisljao. Ozbiljno jaci hardver se ne najavljuje, to znaci da mozemo da racunamo eventualno na neki mali boost trenutne arhitekture overclockom, i mislim da se Nintendu bukvalno ne isplati da se zajebava sa tim. Radije ce zadrzati 100% kompatibilnost i duzi battery life, nego uvoditi neki 15% overclock da bi umesto 24FPS imali 26 :)

ukoliko znacajno jaceg hardvera uopste i bude... lako moze da se desi boost od 20% koji nece puno promeniti. Nema mnogo smisla da se ide sa nebitno snaznijom konzolom kao ranije, nakon Pro revizija iz prosle generacije PS i Xbox, ali pricamo o N, ljudi imaju svoj osecaj za smisao :D

takodje, dlss nije magija koja daje performanse bez gubitka, igre sa upaljenim DLSS gube ostrinu, dobijaju shimmering kod dalekih objekata, itd. Ja ga ne palim osim ako ne moram (sto je kada zelim da upalim Ray Tracing na max) - najvise zbog tog shimmering, on je katastrofa, bolje mi ne renderuj male daleke objekte uopste...

Jači overclock od 15% su mogli da odrade bez problema već sa V2 revizijom, umesto toga su išli na jaču bateriju (dobili su 50% jaču bateriju) i to je bila silent revizija,
dok ovo definitivno deluje kao mnogo jači ugprade, tipa Switch "Pro" revizije.
"4K" se već spominje u par izveštaja, naravno to ne znači nativna 4K rezolucija ali ukazuje na jači hardver,
takođe više insajdera kaže da je u pitanju jači upgrade/hardver, ne naravno generacijski skok ali nešto tipa oko 2x jači hardver (CPU recimo i više od 2x) i DLSS uz to.

Nintendu je ovde Nvidia partner koja može da im napravi odličan custom čip sa dobro integrisanom DLSS podrškom,
i vrlo je moguće da Nvidia gura neki jači hardver koji Nintendo verovatno nije ni želeo. :)

Inače ljudi verovatno nisu svesni koliki je recimo New 3DS ugprade u odnosu na OG 3DS iako to igre nisu dovoljne iskoristile:

OG 3DS:
-CPU: dual-core ARM11 CPU clocked at 268MHz, single ARM9 core running at 134MHz
-GPU: DDMP PICA200, clocked at 133MHz
-VRAM: 6MB
-RAM: 128MB

New 3DS:
-CPU: quad-core ARM11 CPU clocked at 804MHz
-GPU: DDMP PICA200, clocked at 204MHz
-VRAM: 10MB
-RAM: 256MB
-Plus bolji 3D, jača baterija, drugi analog..

Nintendo DSi je isto imao solidan upgrade u odnosu na DS Lite, duplo brži clock za CPU i 4x više RAM memorije,
znači nije ništa novo za Nintendo da osetno pojačava svoje revizije.

Last edited:
Jači overclock od 15% su mogli da odrade bez problema već sa V2 revizijom, umesto toga su išli na jaču bateriju i to je bila silent revizija,
dok je ovo definitivno nešto tipa Switch "Pro" revizije.
"4K" se već spominje u par izveštaja, naravno to ne znači nativna 4K rezolucija ali ukazuje na jači hardver, više insajdera kaže da je u pitanju jači upgrade/hardver, ne naravno generacijski skok ali nešto tipa bar oko 2x jači hardver i DLSS uz to.

Nintendu je ovde Nvidia partner koja može da im napravi odličan custom čip sa dobro integrisanom DLSS podrškom, i vrlo je moguće da Nvidia gura neki jači hardver koji Nintendo verovatno nije ni želeo. :)

Inače ljudi verovatno nisu svesni koliki je recimo New 3DS ugprade u odnosu na OG 3DS iako to igre nisu dovoljne iskoristile.

OG 3DS:
-CPU: dual-core ARM11 CPU clocked at 268MHz, single ARM9 core running at 134MHz
-GPU: DDMP PICA200, clocked at 133MHz
-RAM: 128MB
-VRAM: 6MB

New 3DS:
-CPU: quad-core ARM11 CPU clocked at 804MHz
-GPU: DDMP PICA200, clocked at 204MHz
-RAM: 256MB
-VRAM: 10MB

Nintendo DSi je isto imao solidan upgrade u odnosu na DS Lite, duplo brži clock za CPU i 4x više RAM memorije,
znači nije ništa novo za Nintendo da pojačava svoje revizije
Iako bih to jako voleo prilično sam siguran da neće biti nikakvih improvementa hardvera koji bi uticali na performanse. Eventualno neko crappy upscale rešenje. Džaba duplo brži clock na dsi kada to igre nisu koristile.

Iako bih to jako voleo prilično sam siguran da neće biti nikakvih improvementa hardvera koji bi uticali na performanse. Eventualno neko crappy upscale rešenje. Džaba duplo brži clock na dsi kada to igre nisu koristile.

Bilo je par DSi eksluziva i par New 3DS ekskluziva (recimo Minecraft i Xenoblade) koji nisu radile na OG 3DS modelima dok su neke igre (Monster Hunter, Smash Bros) mnogo bolje radile izgledale na New 3DS verzijama, ali generalno ta unapređenja nisu dovoljno iskorišćena za igre.

Ali sa Switch-om je situacija drugačija, ne sam da je Switch ujedno i kućna konzola i da gomila igara ima sub-nativnu rezoluciju (DSi/3DS igre su imale nativnu),
da gomila igara ima i dinamičku rezoluciju tako da bi se za takve igre osetila razlika out of box sa jačim hardverom,
nego očigledno da Nintendo cilja ovu reviziju kao neku vrstu 4K upgrade-a i verovatno želi da bar tehnološki (ne po snazi) koliko toliko prati novu generaciju sa ovom revizijom.

Last edited:
Ono sto mene najvise zanima koliko bi kostala ta revizija, i da li bi to znacio price cut za originalnu verziju?

Sto se tice ekrana, ovo mi deluje sasvim okej kada vidim na ovakvom modelu.

ysu1frdfvxk61.png

Last edited:
Šta misliš zašto je recimo Switch CPU (ARM A57) klokovan na 1GHz, dok je u telefonima već bio isti taj CPU koji je radio na oko 2GHz?
Dzaba je Switch GPU klokova na 1GHz, kada u portable modu radi u 1/3 te brzine. Takodje ne pomaze sto je chip bas ancient.

Jel i uzivo ovakav ocaj? :)
lp-rvRMDfdG25a6B5LOtuVS6xeBgO8AM_ATRjd4RZg0.jpg

Dzaba je Switch GPU klokova na 1GHz, kada u portable modu radi u 1/3 te brzine. Takodje ne pomaze sto je chip bas ancient.

CPU radi na 1GHz u oba moda, GPU radi na 768MHz u dok modu i na 307MHz u portable modu.
Tegra X1 je sada star čip ali kad je Switch bio izbačen bio je prilično nov (oko 1-2 godine na tržištu), mada se u svakom slučaju spominje novi čip za reviziju..

"4K" se već spominje u par izveštaja, naravno to ne znači nativna 4K rezolucija ali ukazuje na jači hardver,
takođe više insajdera kaže da je u pitanju jači upgrade/hardver, ne naravno generacijski skok ali nešto tipa oko 2x jači hardver (CPU recimo i više od 2x) i DLSS uz to.

OK, ali "4K" moze da znaci i hdmi 2.0 i prost upscaler... takodje, ispravite me ako gresim, nikakva pouzdana informacija nije izasla, sve su jednostavno rumori, nista provereno?

ja bih bio jedan od srecnijih sa jakim switch, dosta ga koristim i ovako jadnog, al ne zvuci mi pametno nadati se

Tačno, 4K može da znači i samo 4K output za konzolu, naravno sve je i dalje u domenu spekulacije,
ali imajući u vidu da Nintendo uvek pojačava svoje revizije i da insajderi kažu da je jači hardvera, realno se može čekivati pojačan hardver.

Baš je juče par insajdera hintovalo/reklo da je u pitanju New 3DS tip upgrade-a..

Bice super ako novi Switch bude imao 4k UI, a XsX ostane na 1080p :).

Nedostaje im jedan Switch "Home" u PSTV formatu sa Pro kontrolerom za $150.

Brkas CPU i GPU :)

Nedostaje im jedan Switch "Home" u PSTV formatu sa Pro kontrolerom za $150.
Nema sanse da dobijemo home switch. Nintendo bi ti radije prodao ceo paket za full price umesto da sami sebi kanibalizuju prodaju. Odnosno, cak i da ga naprave, ne nadaj se ceni ispod 249e, cisto da bi te navukli da ipak iskesiras skuplju varijantu. Switch se toliko prodaje da ih bole djon da izadju kupcu u susret.

EDIT: Da se razumemo, kada bi napravili home switch u obliku malog famicoma sa sve kertridzom koji viri, bila bi to cutest konzola u postojanju. I garant bi kostala vise od redovnog switcha. Limited edtion, u prodaji do kraja marta :)

Switch TV/Home bi teško koštao ispod 200e.

Ja mislim da ima šanse za ovako nešto, recimo Switch Lite je isto 200e a Nintendo je rekao da imaju slični profit kao i za osnovni model sa tom cenom,
tako da im nije bitno koji će uređaj prodati (uređaj koji košta 300e ili 200e) sve dok im je sličan profit.

Last edited:
Jel moze neko da mi objasni kakav to Switch izlazi?

Послато са SM-A505FN помоћу Тапатока

Back
Top Bottom