• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Switch Switch Info - hardver, os, softver, news

Užasno izgleda tehnički taj Arceus, gore od Zelde, a i artstyle je bland. Valjda će ličiti na nešto na mitskom Switch Pro-u.

NIKAD nisam obratio pažnju ni na jedan pokémon naslov do ovog Arceusa. Ovaj će mi se format izgleda svideti. Ako neki devovi kopiraju BotW pristup, što to i N ne bi malo uradio 😃

Auu kakva grafika u tom Arceus-u lol
Sub 720p reza sa tonom aliasinga, nepostojece teksture i sve to u sub 20fps gameplay-u :/

Ko pravi tu sramotu ? Gde je Nintendo 60fps gameplay, jebo ih Switch hardver kada moraju sve vise 30fps igara da izbacuju :/

PS
Ne kontam zasto im je AA toliko apstraktna tehnologija jbt danas u eri fenomenalnih postprocess AA tehnika oni ih ne koriste za njihove low res igre koje ko da su stvorene za taj tip AA.

Last edited:
da im je i hardver u eri fenomenalnih postprocesa, možda aa ne bi bio toliko apstraktan :D

Igra je oko godinu dana od izlaska, sigurno je da će bar FPS biti dosta bolji...inače meni je art style baš dobar i igra izgleda OK ako izuzmemo par loših tekstura.

Mali jubilej, danas je tačno 4 godine od izlaska Switch-a i Zelde BotW.
Jel imamo thread za Zeldu? Valjalo bi i tamo postovati. Stvarno nisam ocekivao da ce mi se igra previse svideti i stvarno sam se pozitivno iznenadio :D

Jel imamo thread za Zeldu? Valjalo bi i tamo postovati. Stvarno nisam ocekivao da ce mi se igra previse svideti i stvarno sam se pozitivno iznenadio :D

Imamo za Zeldu Skyward Sword HD. :D

Dok si još pod Zelda uticajem napravi Zelda BotW temu. ;)

Imamo za Zeldu Skyward Sword HD. :D

Dok si još pod Zelda uticajem napravi Zelda BotW temu. ;)
Jesi ti video kako izgledaju moje teme? :D

EDIT: OK, napravio sam, ali bas je ocajna 🤣

Last edited:
Nintendo Plans Switch Model With Bigger Samsung OLED Display
https://www.bloomberg.com/news/arti...switch-model-with-bigger-samsung-oled-display

Nintendo Co. plans to unveil a model of its Switch gaming console equipped with a bigger Samsung OLED display this year, hoping the larger touchscreen can prop up demand in time for the holidays, people familiar with the plan said.

Samsung Display Co. will start mass production of 7-inch, 720p-resolution OLED panels as early as June with an initial monthly target of just under a million units, said the people, who asked not to be identified discussing internal matters. The displays are slated for shipment to assemblers around July, the people said. Representatives for Nintendo and Samsung Display declined to comment.

“The release of a more premium version of Nintendo’s Switch console with an OLED display and support for 4K graphics for the holiday 2021 selling season could drive the company’s sales above consensus for the fiscal year ending March 2022 and extend the life cycle of the Switch platform for many more years.”

Nintendo decided to go with rigid OLED panels for the new model, the people said, a cheaper but less flexible alternative to the type commonly used for high-end smartphones. The latest model will also come with 4K ultra-high definition graphics when paired with TVs, they said. That could intensify a longstanding complaint of developers, who have struggled with the difference in resolution between handheld and TV modes and now face a bigger gap between the two.

Znajuci nintendo, bice ovo samo novi hdmi 2.0 kontroler, cisto da TV detektuje 4K signal a ne 1080p. Ne ocekujem pojacanje renderinga u docked modu, tj, i ako ga bude, nece biti puno.

Ali kudos za OLED ekran, to ce biti fino poboljsanje. LCD na mom Switch Lite-u je jedino dobar da me podseti koliko je Vita OLED bio bolji.

Nisi upoznat kako Nintendo radi upgrade, uvek pojačavaju svoje handheld revizije, DSi je imao jači hardver nego DS Lite, New 3DS ima dosta pojačan hardver (mnogo jači CPU, pojačan GPU, više RAM i interne memorije, bolji 3D, baterija..) u odnosu na OG 3DS, druga je stvar što je retko ko koristio taj pojačan hardver..

Za ovu Switch reviziju spominje se jači hardver kao i DLSS podrška, tako da bi svakom slučaju trebao da gura jače rezolucije nego trenutni Switch modeli,
i onda će najverovatnije u dock modu DLSS gurati još dalje te rezolucije.

Evo šta kaže jedan insajder sa ResetEre:

"Expect this thing to be primarily for FPS boosts and resolutions, not a Switch 2.
Think more Pro than Super."

Last edited:
720p ekran na 7" idemo polako da vracamo pixeldensity is prethodne ere :D

Prethodna era je bila 240p ;)

Mislim jebeš 1080p ekran ako ti igra radi u 720p, a da igre rade na 1080p i ima 1080p ekran, to bi svakako trošilo više baterije nego 720p.
Ima smisla da revizija ima istu rezoluciju ekrana, Switch 2 će verovatno imati 1080p ekran..

Ma nerealni su ljudi.
Hoce da je konzola prenosna, da ima dobru rezoluciju i napucan ekran, bateriju koja dugo traje i baca 4k kada se prebaci na tv.
I sve to za 300e.

naravno, ali nije da ovo ne može MNOGO bolje od trenutnog stanja. zakonski minimum da igre rade u 60fps.

Kapiram da će veličina Switch-a biti identična, veći (7") ekran praktično dobijaju samo smanjivanjem okvira kod trenutnog Switch modela.

Last edited:
Back
Top Bottom