• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Switch Switch Info - hardver, os, softver, news

Za 350e mozes da uzmes telefon koji ima min 3-4 puta jaci hardver, 6.5" full hd ekran, 6gb ram, 128gb integrisane memorije i na sve to bateriju koja duze traje.

Tako da da ocekujem vise od Nintendo konzole, i Sony i m$ su vise puta gubili na hardveru a njima zarada od igara nije tolika kolika je nintendu.

Za 350e mozes da uzmes telefon koji ima min 3-4 puta jaci hardver, 6.5" full hd ekran, 6gb ram, 128gb integrisane memorije i na sve to bateriju koja duze traje.

Tako da da ocekujem vise od Nintendo konzole, i Sony i m$ su vise puta gubili na hardveru a njima zarada od igara nije tolika kolika je nintendu.
Pa sto ne uzmes telefon za igranje onda :) ?

@shinbojan
Pa porucio sam drzac za mob za xbox pad i svakako cu radije u telefon uloziti nego nintendu dati lovu za arhaican hardver.

7inch oled ekran cak i da je sve ostalo identicnih specifikacija kupujem day one. A igranje na telefonu je da prostis, kurac, IMO. Treba drzac, gamepad (koji se odvojeno puni), pa je centar teze ocajan, pa onda moras namestati kontrole u igri, pri cemu su mobile igre, onako, kako koja, neke imaju ok podrsku za gamepade, neke ne. Mozes se naigrati ako streamujes, ali za to moras imati podesen i spreman komp. Sve u svemu daleko previse inconvinience-a za mene, radije bih platio overpriced hardver :D

Najbolja upotreba telefona je po mom misljenju emulacija. Za ostalo je not worth it IMO.

Ja sam na mobilnom emulirao samo jrpg-ove, jedino za to valja kada igraš na ekranu. A da nabavljam držače i vučem gamepad sa sobom mi je bezveze.

Inače, ne znam koliko je OLED potreban za portable gaming, sećam se da su one prve verzije znale da imaju baš užasne fleke po ekranu. Mislim i da vuče više baterije kad staviš nešto veću osvetljenost. Kapiram da je tehnologija napredovala od tada, ali o Nintendu pričamo, svi se sećamo lutrije sa 3ds ekranima :LOL:

Treba imati na umu da hardver koji je u telefonima nikad ne radi na maksimumu, čak se i ta rezolucija koju telefoni imaju retko kad koristi neka aplikacija a pogotovo igra, telefoni su pravljeni da na trenutak odrade nešto na maks brzini (recimo otvaranje aplikacije) a ne da rade duže vreme na maks brzini.
Sa druge strane Switch kao i ostale konzole, konstantno rade na svojim maks deklarisanim klokovima za CPU, GPU i RAM, samo što kod Switch se mora voditi računa ne samo o grejanju u takom malom kućištu već i o trajanju baterije, tako da nije tako jednostavno i reći "ako mogu telefoni može i Switch".

Takođe treba imati realna očekivanja, Switch je za 4 godine prodat u preko 80m primeraka sa svojom launch cenom od $300,
tako da je logično očekivati da će i sa ovom revizijom ići na sličan profit a da pri tom nemaju visoku cenu, kao i da je ovo revezija a ne next gen Switch (Switch 2).

Ja sam na mobilnom emulirao samo jrpg-ove, jedino za to valja kada igraš na ekranu. A da nabavljam držače i vučem gamepad sa sobom mi je bezveze.

Inače, ne znam koliko je OLED potreban za portable gaming, sećam se da su one prve verzije znale da imaju baš užasne fleke po ekranu. Mislim i da vuče više baterije kad staviš nešto veću osvetljenost. Kapiram da je tehnologija napredovala od tada, ali o Nintendu pričamo, svi se sećamo lutrije sa 3ds ekranima :LOL:
Ja sam one fleke na Viti primecivao npr na loading screenovima, ali nijednom mi nisu zasmetale ingame, tako da se ne uzbudjujem previse. Za potrosnju baterije si verovatno u pravu, ali nadam se da ce svejedno biti bolja od OG Switcha.

@vetar
Odavno ti nisi pratio gejming na telefonima cini mi se :)

Koristi se full rezolucija i max performanse. Pogledaj samo genshin impact kako prelepo izgleda.

A o emulaciji da ne pricam hej telefon sa kradenim switch emulatorom neke igre tera full speed lol

Mozes da pikas ps1,ps2,psp,saturn,dc,gamecube,wii,gba,nds,3ds sve full speed.

@vetar
Odavno ti nisi pratio gejming na telefonima cini mi se :)

Koristi se full rezolucija i max performanse. Pogledaj samo genshin impact kako prelepo izgleda.

A o emulaciji da ne pricam hej telefon sa kradenim switch emulatorom neke igre tera full speed lol

Mozes da pikas ps1,ps2,psp,saturn,dc,gamecube,wii,gba,nds,3ds sve full speed.

Ne pratim gaming na telefonima, ali znam da je totalno drugačija filozofija između telefona i konzola u ovom slučaju Switcha-,
da recimo telefoni trotluju kada rade na maks klokovima i da nisu predviđeni da rade duže vreme na maks klokovima (zato i imaš brza i spora jezgra kod telefona).
Šta misliš zašto je recimo Switch CPU (ARM A57) klokovan na 1GHz, dok je u telefonima već bio isti taj CPU koji je radio na oko 2GHz?

Što se tiče OLED ekrana, svakako je tehnologija mnogo napredovala od kada je Vita izašla (skoro 10 godina), a razlog zašto Nintendo najverovatnije uzima OLED za novu reviziju je ovo :)

EvmLyV9VkAIcmOd

Kako me ovo samo podseca na ljude koji su budzili hekintos :).

Grunt ovde krenuo kao bivsi gazda u CDPR temama. Ok jednom, ali svaki post mu se svodi na isto.
Ja u ovu temu dolazim zbog informacija o konzoli, moze druga tema da se otvori o igranju kineskog djubreta na telefonima :).

Kako me ovo samo podseca na ljude koji su budzili hekintos :).

Grunt ovde krenuo kao bivsi gazda u CDPR temama. Ok jednom, ali svaki post mu se svodi na isto.
Ja u ovu temu dolazim zbog informacija o konzoli, moze druga tema da se otvori o igranju kineskog djubreta na telefonima :).
Genshin Impact nije djubre, ali i dalje opstajem pri tome da je mobile ocajna platforma za prakticno i udobno igranje. Slazem se da mozemo otvoriti odvojen theread za svadju, semantika mora biti zadovoljena, a i imacemo thread vise :D

jbg, za moderne Nintendo proizvode vazi - ko razmislja u pravcu "za te pare mogu X i Y", neka ne prilazi Nintendu. ljudi nude slabasan hardver, unikatan dizajn i prakticnost, svoj fazon ekskluzivnih igara, to dobijes u paketu - kome nije dovoljno, jbg ima i drugih opcija.

meni bi najvise odgovarala revizija koja makar ove indie igricice tera tecno, ne bih se ni za bolji ekran zalio - al nesto ne ocekujem da ce se taj deo sa performansama ostvariti

Nintendo ali i ogromna većina 3rd party-ja će naravno nastaviti da izbacuju igre i za trenutne Switch verzije kojih će biti bar oko 90m dok ova revizija stigne,
tako da će jači hardver i DLSS (koji je spominjan isto) biti upotrebljeni za jače rezolucije i bolji frame rate u odnosu na verzije igara za trenutne Switch modele.

ukoliko znacajno jaceg hardvera uopste i bude... lako moze da se desi boost od 20% koji nece puno promeniti. Nema mnogo smisla da se ide sa nebitno snaznijom konzolom kao ranije, nakon Pro revizija iz prosle generacije PS i Xbox, ali pricamo o N, ljudi imaju svoj osecaj za smisao :D

takodje, dlss nije magija koja daje performanse bez gubitka, igre sa upaljenim DLSS gube ostrinu, dobijaju shimmering kod dalekih objekata, itd. Ja ga ne palim osim ako ne moram (sto je kada zelim da upalim Ray Tracing na max) - najvise zbog tog shimmering, on je katastrofa, bolje mi ne renderuj male daleke objekte uopste...

ukoliko znacajno jaceg hardvera uopste i bude... lako moze da se desi boost od 20% koji nece puno promeniti. Nema mnogo smisla da se ide sa nebitno snaznijom konzolom kao ranije, nakon Pro revizija iz prosle generacije PS i Xbox, ali pricamo o N, ljudi imaju svoj osecaj za smisao :D

takodje, dlss nije magija koja daje performanse bez gubitka, igre sa upaljenim DLSS gube ostrinu, dobijaju shimmering kod dalekih objekata, itd. Ja ga ne palim osim ako ne moram (sto je kada zelim da upalim Ray Tracing na max) - najvise zbog tog shimmering, on je katastrofa, bolje mi ne renderuj male daleke objekte uopste...
I ja sam o tome bas razmisljao. Ozbiljno jaci hardver se ne najavljuje, to znaci da mozemo da racunamo eventualno na neki mali boost trenutne arhitekture overclockom, i mislim da se Nintendu bukvalno ne isplati da se zajebava sa tim. Radije ce zadrzati 100% kompatibilnost i duzi battery life, nego uvoditi neki 15% overclock da bi umesto 24FPS imali 26 :)

Back
Top Bottom