I ja sam o tome bas razmisljao. Ozbiljno jaci hardver se ne najavljuje, to znaci da mozemo da racunamo eventualno na neki mali boost trenutne arhitekture overclockom, i mislim da se Nintendu bukvalno ne isplati da se zajebava sa tim. Radije ce zadrzati 100% kompatibilnost i duzi battery life, nego uvoditi neki 15% overclock da bi umesto 24FPS imali 26![]()
ukoliko znacajno jaceg hardvera uopste i bude... lako moze da se desi boost od 20% koji nece puno promeniti. Nema mnogo smisla da se ide sa nebitno snaznijom konzolom kao ranije, nakon Pro revizija iz prosle generacije PS i Xbox, ali pricamo o N, ljudi imaju svoj osecaj za smisao
takodje, dlss nije magija koja daje performanse bez gubitka, igre sa upaljenim DLSS gube ostrinu, dobijaju shimmering kod dalekih objekata, itd. Ja ga ne palim osim ako ne moram (sto je kada zelim da upalim Ray Tracing na max) - najvise zbog tog shimmering, on je katastrofa, bolje mi ne renderuj male daleke objekte uopste...

Iako bih to jako voleo prilično sam siguran da neće biti nikakvih improvementa hardvera koji bi uticali na performanse. Eventualno neko crappy upscale rešenje. Džaba duplo brži clock na dsi kada to igre nisu koristile.Jači overclock od 15% su mogli da odrade bez problema već sa V2 revizijom, umesto toga su išli na jaču bateriju i to je bila silent revizija,
dok je ovo definitivno nešto tipa Switch "Pro" revizije.
"4K" se već spominje u par izveštaja, naravno to ne znači nativna 4K rezolucija ali ukazuje na jači hardver, više insajdera kaže da je u pitanju jači upgrade/hardver, ne naravno generacijski skok ali nešto tipa bar oko 2x jači hardver i DLSS uz to.
Nintendu je ovde Nvidia partner koja može da im napravi odličan custom čip sa dobro integrisanom DLSS podrškom, i vrlo je moguće da Nvidia gura neki jači hardver koji Nintendo verovatno nije ni želeo.
Inače ljudi verovatno nisu svesni koliki je recimo New 3DS ugprade u odnosu na OG 3DS iako to igre nisu dovoljne iskoristile.
OG 3DS:
-CPU: dual-core ARM11 CPU clocked at 268MHz, single ARM9 core running at 134MHz
-GPU: DDMP PICA200, clocked at 133MHz
-RAM: 128MB
-VRAM: 6MB
New 3DS:
-CPU: quad-core ARM11 CPU clocked at 804MHz
-GPU: DDMP PICA200, clocked at 204MHz
-RAM: 256MB
-VRAM: 10MB
Nintendo DSi je isto imao solidan upgrade u odnosu na DS Lite, duplo brži clock za CPU i 4x više RAM memorije,
znači nije ništa novo za Nintendo da pojačava svoje revizije
Iako bih to jako voleo prilično sam siguran da neće biti nikakvih improvementa hardvera koji bi uticali na performanse. Eventualno neko crappy upscale rešenje. Džaba duplo brži clock na dsi kada to igre nisu koristile.
Dzaba je Switch GPU klokova na 1GHz, kada u portable modu radi u 1/3 te brzine. Takodje ne pomaze sto je chip bas ancient.Šta misliš zašto je recimo Switch CPU (ARM A57) klokovan na 1GHz, dok je u telefonima već bio isti taj CPU koji je radio na oko 2GHz?
Jeste. Hollow Knight je bas mracna igra.... osim na Switchu.Jel i uzivo ovakav ocaj?
![]()
Dzaba je Switch GPU klokova na 1GHz, kada u portable modu radi u 1/3 te brzine. Takodje ne pomaze sto je chip bas ancient.
"4K" se već spominje u par izveštaja, naravno to ne znači nativna 4K rezolucija ali ukazuje na jači hardver,
takođe više insajdera kaže da je u pitanju jači upgrade/hardver, ne naravno generacijski skok ali nešto tipa oko 2x jači hardver (CPU recimo i više od 2x) i DLSS uz to.
More like ~250$€ poznavajući NintendoNedostaje im jedan Switch "Home" u PSTV formatu sa Pro kontrolerom za $150.

Uh, ne igraj mi se sa emocijama.Nedostaje im jedan Switch "Home" u PSTV formatu sa Pro kontrolerom za $150.
Bice super ako novi Switch bude imao 4k UI, a XsX ostane na 1080p.

Bez baterije, ekrana, vanjskog napajanja i sa manje plastike je 'doable' (možda).More like ~250$€ poznavajući Nintendo![]()

Brkas CPU i GPUDzaba je Switch GPU klokova na 1GHz, kada u portable modu radi u 1/3 te brzine. Takodje ne pomaze sto je chip bas ancient.

Nema sanse da dobijemo home switch. Nintendo bi ti radije prodao ceo paket za full price umesto da sami sebi kanibalizuju prodaju. Odnosno, cak i da ga naprave, ne nadaj se ceni ispod 249e, cisto da bi te navukli da ipak iskesiras skuplju varijantu. Switch se toliko prodaje da ih bole djon da izadju kupcu u susret.Nedostaje im jedan Switch "Home" u PSTV formatu sa Pro kontrolerom za $150.