• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Switch Switch Info - hardver, os, softver, news

NateTheHate i Andy Robinson sa VGC-a su pre pola godine javili o 8" LCD ekranu. Ovo je sveza potvrda.

Ne bih se bunio da rezolucija ostane 720p. Bolje da iskoriste sav novi hardver na rezoluciju koja je vise nego dobra na malom ekranu, nego da trose resurse na pixele koji se jedva vide.

NateTheHate i Andy Robinson sa VGC-a su pre pola godine javili o 8" LCD ekranu. Ovo je sveza potvrda.

Ne bih se bunio da rezolucija ostane 720p. Bolje da iskoriste sav novi hardver na rezoluciju koja je vise nego dobra na malom ekranu, nego da trose resurse na pixele koji se jedva vide.
720/800p, sve više od toga je bacanje baterije. Bolje 720 zbog BC. A biće LCD 100% zbog cene, nema šanse za OLED na launchu.

Kad su konzole u pitanju uvek je dobro malo sačekati sa kupovinom istih. Em se kasnije pojave nove revizije koje su uglavnom uvek bolje od launch modela, takođe kasnije se pojave i OLED verzije (kao što je to bio slučaj sa Steam Deck-om i Switch-em), isto tako kasnije se pojave i Pro verzije konzole itd. Nije kao da na launch-u izlaze neki must play naslovi, prošlo je i to vreme, tako da samo strpljivo sa kupovinom, ne isplati se biti early adopter.

Moja mantra poslednjih 15 godina. :)

Mado to svakako i nije pitanje isplativosti nego toga koliko te radi da imaš nešto novo.
Radi me, ali ne na moju štetu, da kupim nešto što će nedugo po izlasku dobiti bolju verziju/reviziju istog proizvoda.
Isplati se ako je hardver od starta compromised i spreman za homebrew :D
U tom slučaju da, ali takvi slučajevi su izuzetno retki. Ne mogu ni da se setim nekog osim v1 Switch-a.

Kad su konzole u pitanju uvek je dobro malo sačekati sa kupovinom istih. Em se kasnije pojave nove revizije koje su uglavnom uvek bolje od launch modela, takođe kasnije se pojave i OLED verzije (kao što je to bio slučaj sa Steam Deck-om i Switch-em), isto tako kasnije se pojave i Pro verzije konzole itd. Nije kao da na launch-u izlaze neki must play naslovi, prošlo je i to vreme, tako da samo strpljivo sa kupovinom, ne isplati se biti early adopter.
Eh, nikad ne znaš da li će prve verzije biti podložne nekom hakovanju. Ranije verzije Switcha su se itekako isplatile.

Svidja mi se kako se već sad opravdava ako se taj Switch naslednik bolje proda od PS5 i Xbox S/X, da je to zato što na prodaju nije uticao nedostatak čipova a ne zato što će možda konzola ponuditi nešto što ustvari utiče dobro na prodaju same konzole npr igre? Igre, koje su i S/X i PS5 manjkale na launchu.
Ako kao kompanija ne umeš da proceniš stanje tržišta u narednih 5 godina, to je tvoja greška, možeš da tražiš neke izgovore ali na kraju je to,opet, tvoja greška i loša procena. Kao što je Nintendo loše procenio sa Wii U šta će biti aktuelno i probali da urade nastavak Wii priče - loša procena i promašaj.

Što se tiče LCD vs OLED priče, poslovno gledano - odlična odluka da se ubaci LCD i samo na toj uštedi će oni zaraditi, gledano kao korisnik - fml opet LCD Switch...

Pa ne znam šta tu ima da se opravdava, i PS5 i Series X su tokom prvih godinu ili dve leteli sa rafova, prodalo se sve što stigne u radnju. Da ih je bilo više, i to bi otišlo.

Pa ne znam šta tu ima da se opravdava, i PS5 i Series X su tokom prvih godinu ili dve leteli sa rafova, prodalo se sve što stigne u radnju. Da ih je bilo više, i to bi otišlo.
Pa uvek se govori kako bi se te konzole bolje prodale da su postojale veće zalihe i time se opravdava kako nisu dostigli nivo prodaje nekih drugih konzola (u ovom slučaju tog switch naslednika za koji još nemamo ništa ni potvrđeno). Loša procena količine konzola na launchu zbog situacije na tržištu čipova je loša procena proizvodnje, koja se odražava i na lošu procenu celog tržišta.

Switch je bio rasprodat na launchu i prvu celu godinu ga je bilo teže naći, takođe je u jednom periodu 2020. isto bio rasprodat zbog Corone,
Wii je takođe bilo vrlo teško naći prvih par godina, tako da je suština da ako je konzola baš popularna ona bude rasprodata,
jednostavno proizvodni kapaciteti ne mogu da isprate potražnju.

Manjak čipova je drugi problem, zato što zbog jednog ili par delova konzole cela proizvodnja (samim tim i isporuka) je ograničena (ili čak i stoji),
ali to što Switch 2 ne bi trebao da ima problema sa manjkom čipova, ne znači da neće biti rasprodat na launchu ili recimo celu prvu godinu.

Ovih 10m+ iz izveštaja ne ne znači mnogo, to više zvuči da Nintendo planira da spremi više od 10m konzola za prvu fin. godinu,
ne znamo koliko tačno a ne znamo ni kada će tačno Switch biti izbačen u okviru te fin. godine.

Last edited:
Da li znaš šta je nestašica, sve što koristi bilo kakav čip je bilo zahvaćeno, auto nisi mogao da kupiš. Nema to veze sa procenom, proizvodiš koliko možeš. Jedino se Apple kao prioritetna mušterija koliko-toliko izvukao.

Bitno pitanje je i da li će taj LCD biti bolji nego LCD na Switch 1.

Ne boli me toliko nedostatak OLED-a s obzirom da će se retko igrati handheld ali ipak očekujem unapređenje ekrana u odnosu na Switch 1.

Back
Top Bottom